Κοζάνη: Ζητείται κτηνίατρος για το Κτηνιατρικό Κέντρο Σερβίων

ktinotrofoi1674Χωρίς κτηνίατρο παραμένει εδώ και δύο χρόνια το Κτηνιατρικό Κέντρο Σερβίων, με αποτέλεσμα 80.000 γιδοπρόβατα και 1800 βοοειδή, να μένουν χωρίς κτηνοτροφική κάλυψη και φροντίδα, ταλαιπωρώντας και επιβαρύνοντας με επιπλέον  κόστος, τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

«Ακόμη και για να πουλήσουμε ένα ζώο και να χρειαστούμε μία απλή άδεια διακίνησης, είμαστε αναγκασμένοι να διανύσουμε μία απόσταση 140 χιλιομέτρων από την Ελάτη  για να έρθουμε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Κοζάνης», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο κτηνοτρόφος από την Ελάτη Κώστας Γκαραβέλας, ο οποίος έχει συλλέξει 123 υπογραφές διαμαρτυρίας, από τους κτηνοτρόφους του ορεινού όγκου Καμβουνίων-Λιβαδερού.

Σε επιστολή που έχει σταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ζητείτε η κάλυψη της θέσης του Κτηνιάτρου για την ορθή λειτουργία του Κτηνιατρικού Κέντρου Σερβίων, κάτι που όπως επεσήμανε ο κ. Γκαραβέλας «πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να μπορέσουν οι Κτηνοτρόφοι  της ευρύτερης περιοχής, να ανταποκριθούν στο ακέραιο, σε όλες τις υποχρεώσεις τους».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης   Μαυρίδης