Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη 2η Ανάβαση Καστανιάς!

photo kastania16625Ο πέμπτος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων που θα διεξαχθεί στη Βόρεια Ελλάδα πλησιάζει και οι προετοιμασίες είναι εντατικές. Η Ανάβαση Καστανιάς, μετά την περσινή της επιτυχία συμπεριλαμβάνεται και φέτος στο καλεντάρι του θεσμού...

...και ήδη οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ μια πλειάδα οδηγών αναμένεται να στείλει αίτηση συμμετοχής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουλίου, όπου λήγουν οι συμμετοχές.

Τις τελευταίες μέρες, γίνονται εργασίες συντήρησης στη διαδρομή, προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους αγωνιζόμενους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ανάβαση. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται καθάρισμα στα ρείθρα της διαδρομής από τα χώματα και τις πέτρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης που εκτελεί η ΔΕΣΕ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται στο πλάι της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης (ΣΜΑΚ), ο οποίος εξασφάλισε τις εξής παροχές για τους αγωνιζόμενους:

  • Δωρεάν δίκλινο δωμάτιο σε κάθε αθλητή εκτός του Νομού Κοζάνης για το Σάββατο 2 Ιουλίου
  • Δωρεάν μεταφορά των αγωνιστικών με γεμάτες αυτοκινητάμαξες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης του παραβόλου συμμετοχής.
  • Όποιος εκκινήσει στη 2η Πανελλήνια Ανάβαση Καστανιάς έχοντας δηλώσει ότι θα κάνει περάσματα Drift, θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει δωρεάν στο 3ο DRIFT Κοζάνης το Σεπτέμβρη που φέτος ανήκει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift!

Παράλληλα, καινοτομία αποτελεί φέτος το γεγονός πως το εσωτερικό των στροφών έχει χρωματιστεί με μπλε χρώμα, δίνοντας μια διαφορετική νότα στη μήκους 5 χιλιομέτρων διαδρομή. Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί του Σαββάτου με τον Τεχνικό Έλεγχο στις 08.00 στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου, ενώ στις 11.30 θα ξεκινήσουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 με το δρόμο να κλείνει μια ώρα νωρίτερα για τους θεατές. Οι απονομές θα γίνουν μισή ώρα μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους της ημέρας στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται onlineστην ιστοσελίδα του αγώνα http://www.kastaniahillclimb.gr όπου υπάρχουν όλες οι αναλυτικές πληροφορίες. Το παράβολο συμμετοχής είναι 230 € για αυτοκίνητα μέχρι 1.600 cc και 260 € για αυτοκίνητα άνω των 1.600 cc. με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΜΑΚ (Τράπεζα Πειραιώς 5250-076053-019). Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 22.00.

Χαρακτηριστικά διαδρομής:

Μήκος: 5,0 χλμ.

Υψόμετρο εκκίνησης: 940 μ.

Υψόμετρο τερματισμού: 1240 μ.

Μέση κλίση: 10%

Στροφές: 24

Φάρδος: 11-13 μέτρα

Πρόγραμμα Αγώνα

Σάββατο 2 Ιουλίου

Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος: Ώρα 08.00-10.45, Κεντρική Πλατεία Πολύμυλου

Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Ώρα 11.00

Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Ώρα 10.45, στο χώρο του Διοικητικού Ελέγχου

Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών: Ώρα 11.30

Κυριακή 3 Ιουλίου

Εκκίνηση Αγώνα: Ώρα 11.00

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Μετά τη λήξη του 2ου σκέλους

Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: 30’μετά το πέρας του β’ σκέλους, στη Γραμματεία

Απονομή Επάθλων: Μετά το τέλος του αγώνα, στην Κεντρική Πλατεία Πολύμυλου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Λιάκος Ανέστης                       6983805762    Πρόεδρος ΣΜΑΚ

Μπαρτζώκας Δημήτριος        6948001059    Γραμματέας

Γραμματεία αγώνα, fax          2461036742 Γραφεία ΣΜΑΚ

Γραφείο Τύπου

1η Ανάβαση Καστανιάς

http://www.kastaniahillclimb.gr

www.facebook.com/kastaniahillclimb

/Users/PC/Downloads/Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.