Ανασκόπηση περιόδου 2015-2016 για τον Α.Σ. ΑΙΑΣ Μικροβάλτου

Δείτε, ποιοι ξεχώρισαν, Μικροβαλτινοί στο ρόστερ και τι θα γίνει με το γήπεδο

aias151011 1_2

Μια μέτρια χρονιά, θα χαρακτηρίζαμε επιγραμματικά την ποδοσφαιρική παρουσία του Αίαντα Μικροβάλτου, την παρελθούσα σεζόν 2015-2016, που αγωνίστηκε στη Γ’ κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης.

Αναλύοντας τα επιμέρους χαρακτηριστικά είχαμε:

- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Αίας Μικροβάλτου κατέλαβε την 8η θέση (στη μέση) του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς και -μόλις- αρνητικό ισοζύγιο τερμάτων 53-55 (-2).

Η τελική βαθμολογία της κατηγορίας και τα αποτελέσματα όλης της περιόδου, έχουν σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες (κλικ για μεγέθυνση):

aias 1 36aias 1 37

- ΣΚΟΡΕΡ

Ήταν η πιο ευχάριστη φετινή έκπληξη, αφού ήρθε με μεταγραφή τον Ιανουάριο, έπαιξε μόλις σε επτά παιχνίδια (εξήμισι για την …ακρίβεια) και πέτυχε 12 γκολ! Δεν είναι άλλος από το Γιώργο Μίχο, που δίκαια κατέχει το προσωνύμιο του "φαινόμενου" "Ρονάλντο", και ο οποίος έγινε γρήγορα ο αγαπημένος της εξέδρας των Μικροβαλτινών και έφερε -ξανά- κόσμο στο γήπεδο.

Τον ακολούθησε ο Κώστας Θεοδουλίδης με 6 γκολ, ενώ στην 3η θέση των σκόρερ του Μικροβάλτου καταλαμβάνουν μαζί με 4 γκολ ο καθένας, οι, Ευθύμης Δαϊλιάνης, Γιώργος Μπελίτσης, Νίκος Πουλαράκης και Γιάννης Χαρισόπουλος (με ελάχιστες συμμετοχές).

Από δύο (2) πέτυχαν οι, Αντώνης Γιαννόπουλος, Χριστόφορος Λύκος, Χρήστος Παντερμαλής και Φίλιππος Χαρισόπουλος.

Τέλος από ένα (1) γκολ πέτυχαν οι, Κώστας Κουτσιούκης, Ορέστης Μάντσης, Βασίλης Μαρκόπουλος, Στέφανος Μελιανός, Νίκος Τριανταφύλλου, Δαμιανός Τσουλουκίδης, Αποστόλης Χαρισόπουλος.

- ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Η τριάδα που ξεχώρισε με την αγωνιστική της παρουσία, κατά την άποψή μας, ήταν: Γιώργος Μίχος, Γιώργος Μπελίτσης και Φίλιππος Χαρισόπουλος.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Κώστα Θεοδουλίδη, για την αγωνιστική του προσπάθεια, το ήθος του και για την εν γένει παρουσία του και προσφορά στην ομάδα, από την ημέρα της επανίδρυσης του Αίαντα Μικροβάλτου.

- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ …ΞΑΦΝΙΑΣΑΝ

Αναμφισβήτητα η εκτός έδρας νίκη του Αίαντα με το εξωπραγματικό σκορ 3-9 !!! επί της ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου, που «ξέπλυνε» και την ήττα του πρώτου γύρου, όπου στην έδρα του ο ΑΙΑΣ είχε χάσει με 0-5.

Στα αρνητικά για τον Αίαντα η βαριά ήττα εκτός έδρας με 8-1 από τη Δόξα Βερμίου Πύργων, στην τελευταία αγωνιστική.

- ΜΑΣ …ΠΛΗΓΩΣΑΝ!

Ο Γιώργος Σαΐτης, που πέρσι αγωνίζονταν στον Αίαντα, πέτυχε 2 γκολ για την ομάδα της ΑΕ Καισαρειάς, στην εκτός έδρας νίκη της με 0-5 και ο Δαμιανός Τσουλουκίδης που στον πρώτο γύρο φέτος αγωνίζονταν με την ομάδα του Αίαντα, πέτυχε το μοναδικό και νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση της Ροδιανής με το Μικρόβαλτο στο β’ γύρο.

- ΡΟΣΤΕΡ

Πλούσιο σε …αριθμούς το ρόστερ του Αίαντα τη φετινή χρονιά, αφού από την έναρξη της περιόδου και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήρθαν και …αποχώρησαν πολλοί ποδοσφαιριστές.

Συνολικά 31 ήταν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές που είχαν συμμετοχή στους αγώνες:

Αλεξόπουλος Αντώνης, Γκούμας Κώστας, Γαϊτανάς Αθανάσιος, Σιουκρής Αλέξανδρος, Χαρισόπουλος Φίλιππος, Παλιανόπουλος Νίκος, Χαρισόπουλος Απόστολος, Καπρίνης Στέλιος, Θεοδουλίδης Κώστας, Θεοχάρης Αποστόλης, Μάντσης Ορέστης, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Μαρκόπουλος Βασίλης, Χατζόπουλος Βασίλης, Παντερμαλής Χρήστος, Κουτσιούκης Κώστας, Λύκος Χριστόφορος, Τσουλουκίδης Δαμιανός, Μπελίτσης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αντώνης, Ναστούλης Αχιλλέας, Μίχος Γιώργος, Δαϊλιάνης Ευθύμης, Χαρισόπουλος Ιωάννης, Καραντώνης Κώστας, Μελιανός Στέφανος, Τριανταφύλλου Νίκος, Πουλαράκης Νίκος, Λάμπρος Χρήστος, Μανώλας Αντώνης, Ποντίκης Λάμπρος.

- ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΙΝΟΙ ΣΤΟ …ΡΟΣΤΕΡ

Κατ’ αρχάς θα πρέπει θα ξεκαθαρίσω ότι εκτιμώ διπλά τα παιδιά που δεν κατάγονται από το Μικρόβαλτο και αγωνίζονται με τη φανέλα του Μικροβάλτου, ιδιαίτερα όταν τα βλέπω να παίζουν με πάθος, να βάζουν το πόδι τους στη «φωτιά».

Η εικόνα όμως της παρουσίας Μικροβαλτινών παικτών στην ομάδα, ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, αφού είχε περιοριστεί μόλις στους δύο (2) παίκτες.

Και εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα:

- Έκλεισε ο κύκλος των περισσοτέρων παικτών που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια -και ήταν η πλειοψηφία-, είχαν προβλήματα με τραυματισμούς ή κάποιος παραγκωνισμός ή δυσαρέσκεια τους οδήγησε εκτός ομάδας;

- Έγινε η προσπάθεια να πλαισιωθεί η ομάδα με νέους παίκτες από χωριό; Στην αρχή της περιόδου είχαν αναγγελθεί τουλάχιστον δυο νεαρά παιδιά που κατοικούν στο χωριό, ότι θα έβγαζαν δελτίο στην ομάδα. Τι απέγιναν;

Εν κατακλείδι υποστηρίζουμε, ίσως κόντρα στη λογική των εκάστοτε προπονητών που δίκαια θέλουν να παρουσιάζουν τη δυνατόν καλύτερη ενδεκάδα, ότι σχετική προτεραιότητα στη συμμετοχή των παικτών στους αγώνες, θα έπρεπε να έχουν οι ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το χωριό (το Μικρόβαλτο εν προκειμένω) και είναι κοντά στην ομάδα (προπονήσεις, κλπ), καθώς και να προωθούνται νέα παιδιά. Κυρίως όταν η διεκδίκηση μιας προνομιούχου θέσης που οδηγεί στην παραπάνω κατηγορία, φαινόταν ότι είχε χαθεί από νωρίς.

Αυτά αποτελούν τις λεπτές ισορροπίες και συμφωνίες, που πρέπει να συνομολογούνται από την αρχή άτυπα, μεταξύ των διοικήσεων των ομάδων μικρών χωριών και των προπονητών, χωρίς να θεωρείται παρέμβαση στο έργο τους.

Γιατί έτσι επιτελείται ο βασικός στόχος της δημιουργίας των ομάδων σ' αυτά τα χωριά, που είναι η δημιουργική ενασχόληση με τον αθλητισμό, η κοινωνικοποίηση και η σύσφιξη της νεολαίας, ώστε να συμβάλουν στην πρόοδο και στην προβολή του τόπου καταγωγής τους.

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Είχαμε εναλλαγή από την 7η αγωνιστική, όταν αποχώρησε ο Σάκης Κ. Σταθόπουλος, που είχε προσφερθεί εθελοντικά να βοηθήσει την ομάδα και ανέλαβε ο Παύλος Βέττας, μέχρι και τη λήξη του πρωταθλήματος.

- ΤΟ …ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Από 3.9.2015, πρόεδρος της ομάδας είναι ο Βασίλης Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος ο Φίλιππας Χ. Χαρισόπουλος και γενικός γραμματέας ο Φίλιππας Ι. Χαρισόπουλος. Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι, Κώστας Θεοδουλίδης, Γιάννης Μανάδης, Νίκος Κ. Καβουρίδης και Γιώργος Γουλιός.

- ΓΗΠΕΔΟ

Ο ΑΙΑΣ Μικροβάλτου χρησιμοποιεί από την επανίδρυσή του (2009) σαν έδρα το γήπεδο Τρανοβάλτου. Η φετινή χρονιά πέρασε από …40 κύματα, αφού η απροθυμία του Δήμου να συντηρήσει το γήπεδο -όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια-, έφερε το γήπεδο σε επίπεδο «καταλληλότητας» από την 6η αγωνιστική, δημιουργώντας και στη συνέχεια ανάλογα προβλήματα.

Εν πάση περιπτώσει η σεζόν τέλειωσε, αλλά πληροφορούμαστε ότι η αντιμετώπιση-εγκατάλειψη αυτή από την πλευρά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, οδήγησε σε σκέψεις ακόμη και σε αναζήτηση δήλωσης «έδρας» για τον Αίαντα, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης (πληροφορούμαστε ότι ανάλογο σκέπτονται και από την ομάδα της Ελάτης, που και αυτή είχε για έδρα το Τρανόβαλτο). Κάτι τέτοιο θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί, γιατί η δήλωση «έδρας» της ομάδας  μακριά από το χωριό, καταλύει -όπως και προηγούμενα αναφερθήκαμε για τη συμμετοχή των παικτών- τους βασικότερους λόγους ύπαρξης της ομάδας! Γι αυτό θα πρέπει να γίνουν εκ νέου συνεννοήσεις με τη δημοτική αρχή που πρέπει να κάνει κάποιες σοβαρές παραχωρήσεις, να υπεισέλθει και η παράμετρος του εθελοντισμού εκ μέρους μας, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να παραμείνει σαν έδρα του Α.Σ. ΑΙΑΣ Μικροβάλτου το γήπεδο Τρανοβάλτου… Γιατί αλλιώς…    

- ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ

Η ομάδα ήταν στο καλύτερο των τελευταίων ετών, με δυο μόνο αποβολές παικτών με μια αγωνιστική έκαστος, μέχρι την προτελευταία αγωνιστική, όταν ποδοσφαιριστής (Λ.Π.) από τον πάγκο της ομάδας «χρεώθηκε» τιμωρία 6 «αγωνιστικών», χαλώντας έτσι την πολύ καλή εικόνα, που υπήρχε μέχρι τότε.

- ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανάλυση, αφού η διαιτησία κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα, με τα όποια λάθη να θεωρούνται «ανθρώπινα».

Γιώργος Μαστρ.

Δείτε ΕΔΩ τους αγώνες του α’ γύρου 2015-2016 (ρεπορτάζ, ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ από όλα τα παιχνίδια του Αίαντα)

Δείτε ΕΔΩ τους αγώνες του β’ γύρου 2015-2016 (ρεπορτάζ, ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ από τα περισσότερα παιχνίδια του Αίαντα)

Σχόλια   

Μαρκόπουλος Β
+2 # Μαρκόπουλος Β 21-05-2016 11:10
Ένα ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας γιά τήν προβολή της ομάδας μας, γιά των απολογισμό καί γενικά για την παρουσία σέ όλα τα ματς και παντός καιρού μαζί μας.
Θα πρέπει να απαντήσω σέ κάποια ερωτήματα που προέκυψαν.
Αν έγιναν προσπάθειες για παιδιά από το χωριό, ναι έγιναν για όλα τα παιδιά πού έχουν καταγωγή από το χωριό, τα έχουμε πει νά έρθουν νά βοηθήσουν την ομάδα όλα που μένουν ή παίζουν σε ομάδες Κοζάνη, μερικές και ίδια κατηγορία, η απάντηση είναι γνωστή. Για τα παιδιά από χωριό δύο νέα δελτία, το ένα δέ μπορούσε λόγω ηλικίας μικρός, φέτος μπορεί, καί τό άλλο μετάνιωσε δεν ήρθε. Ακόμα καί κάποια παιδιά πού σταμάτησαν λόγω ότι δεν είχαν συμμετοχή, εγώ προσωπικά τους τό ζήτησα να έρθουν νά βοηθήσουν.
Οσο αφορά το γήπεδο θα τό προσπαθήσουμε να είναι όσο μπορεί σ' επίπεδο νά γίνεται αγώνας μέχρι νά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάνεις δέ θέλει να αλλάξουμε έδρα και πρώτος από όλους εγώ. Αλλά δε φτάνει ο εθελοντισμός θέλει και χρήματα καί αυτά δεν τα έχουμε. Για να ξέρει και ο κόσμος περισυ κόστισε μέ τά χάλια που τό βρήκαμε περίπου 1800 μαζί με Ελάτη, εκτός τά πάγια έξοδα πού έχουμε πού είναι πολλά. Η έδρα για νά τό κλείσουμε δεν αλλάζει θά είναι Τρανόβαλτο. Οσο αφορά τό δήμο μάς είναι ενήμεροι όλοι καί γραπτώς και προφορικώς, όπως και το τοπικό συμβούλιο του χωριού, ας αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες, οποία και όποιον αναλογεί για το θέμα γηπέδου.
Παράθεση
ΤΖΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Γιαννης
0 # ΤΖΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Γιαννης 23-05-2016 09:33
Θα ήθελα να τοποθετηθώ,όσο αυτο ειναι δυνατον, για το θέμα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αίαντα. Κατ αρχας θα ήθελα να συγχαρώ ολα τα παιδια του χωριού που ολα αυτα τα χρονια τρέχουν αφιλοκερδώς και θυσιάζοντας προσωπικό τους χρόνο, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν αυτη την ομάδα χωρίς την παραμικρή βοήθεια απο πουθενα. Το θέμα ειναι ότι εκτός απο αυτούς, ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα. Γνώμη μου ειναι πως πρεπει η ομάδα να στελεχωθεί απο αμιγώς μικροβαλτινους. Ειναι καπως δυσκολο αλλα οχι ανέφικτο. Πιστευω ότι με καλή διαθεση μπορει αυτο να επιτευχθεί.. Η έδρα της ομάδας, αφού δεν μπορει για πρακτικούς δυστυχως λόγους να ειναι στο χωριό μας, πρεπει να παραμείνει στο ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ. Ειμαι εδω για να προσφέρω σε ότι μπορώ και ότι μου ζητηθεί!
Παράθεση
Μαρκόπουλος Β
-1 # Μαρκόπουλος Β 23-05-2016 18:29
Γιάννη να εκφράσω και δημόσια με την ευκαιρία και εσένα και τον Αποστόλη γιά τήν συμπαράσταση στην ομάδα όχι μόνο μέ λόγια αλλά μέ πράξεις, άν και είστε μακριά. Ευχαριστουμε για το ενδιαφέρον σας και ξέρουμε ότι είστε κοντά μας.
Παράθεση