To Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τίμησε μαθήτριες του Γυμνασίου Αιανής για την κατάκτηση Ευρωπαϊκού Βραβείου στο Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Involen»

vgaian165 Το απόγευμα της Δευτέρας στην Αιανή, όπου πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, έγινε και η βράβευση των τεσσάρων μαθητριών καθώς και του σχολείου και του επιβλέποντα καθηγητή της εργασίας για την δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά και i pad, που αφορά στην κατασκευή Παρατηρητηρίου Πουλιών στη Λίμνη Πολυφύτου.

Η ομάδα του Γυμνασίου Αιανής έλαβε μέρος και διακρίθηκε πρώτα στο διαγωνισμό Involen και στη συνέχεια από τις πέντε που είχαν φτάσει στον τελικό, ταξίδεψε μέχρι τη Φλωρεντία όπου και έλαβε το τρίτο βραβείο.

Το project έγινε μετά από παρότρυνση της Ορνιθολογικής εταιρείας και αφορούσε στη δημιουργία ενός παιχνιδιού που λειτουργεί για κινητά i phone και i pad, συγκεκριμένου λογισμικού, μέσα από το οποίο ο μαθητής καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σε ένα κουίζ. Στο λογισμικό μπήκαν πληροφορίες για έξι πουλιά της περιοχής, ενώ δημιουργήθηκαν video, ενώ συμπεριελήφθησαν κείμενα και εικόνες.  Το παιδί όταν απαντάει σωστά σε κάποια ερώτηση παίρνει μπόνους και έτσι κατασκευάζει ένα Παρατηρητήριο Πουλιών. Έπειτα, καλείται να βρει την περίμετρο αυτού, για να το κατασκευάσει σωστά.

Η ομάδα που συνεργάστηκε για τη δημιουργία του παιχνιδιού αποτελείται από τους :
Βασιλειάδου Πολυξένη - Υπεύθυνη Τεχνικός Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης.
Κουρούς Ιωάννης - Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης.
Μαστρανέστης Απόστολος - Καθηγητής ΠΕ-19 Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης.
Πλακούτση Αικατερίνη - Μαθήτρια Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης
Στάμου Αλεξάνδρα - Μαθήτρια Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης
Τρομπούκη Βασιλική - Μαθήτρια Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης
Τσιόλια Νικολέτα - Μαθήτρια Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης
Γκριτζέλης Σπύρος – αφηγητής ιστορίας
Στάμος Βύρων – αφηγητής ιστορίας.

prlogos