Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού

Υπό παραίτηση* ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Τζιούτζιος!

(παρακάτω η επιστολή παραίτησης που υποβλήθηκε στις 7/9/2011))

.

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011, με αφορμή τη συζήτηση και υπερψήφιση κατά πλειοψηφία των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Α/Α 4. Διάλυση συμβάσεων των έργων:  1) Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Μικροβάλτου του πρώην Δήμου Καμβουνίων, 2) Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Δ.Δ Μικροβάλτου 1ος Ειδικός Προϋπολογισμός

Α/Α 8. Έγκριση χορήγησης  1ης παράτασης του έργου  «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Τ.Κ. Μικροβάλτου – 1ος Ειδικός προϋπολογισμός»

Ιδιαίτερα οξείς και επιθετικοί ήταν όταν έλαβαν το λόγο, ο π. αντιδήμαρχος Αποστόλης Θεοχάρης Καμβουνίων, η τ. πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροβάλτου Μαρία Βέττα και ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου "Αίας" Μικροβάλτου Γιάννης Χαρισόπουλος, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και υπεραμύνθηκαν της άποψης να υλοποιηθούν τα προαναφερόμενα έργα ως έχουν.

aris_tzsept11

Ανάλογα εκρηκτική ήταν και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού Άρη Τζιούτζιου που εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί τονίζοντας ότι "δεν μπορώ να είμαι "γλάστρα", απόφαση που δήλωσε ότι θα υποβάλλει τις επόμενες ημέρες εγγράφως!

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού τόνισε ότι με τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες η ανάθεση μέρους της εργολαβίας του γηπέδου 5Χ5 που υφίσταται (60.000 €), θα αφήσει ένα έργο ημιτελές χωρίς τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του (θα απαιτούνταν άλλα περίπου 120.000 €). Αντ' αυτού δεσμεύτηκε ότι "εντός του 2012 θα κατασκευαστεί γήπεδο τύπου 5Χ5 με πολύ μικρότερη δαπάνη -20 ως 30.000 €-". Για το αντιπλημμυρικό είπε ότι θεωρεί το κόστος πολύ υψηλό και εγκυμονεί κινδύνους πλημμυρών, συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν εργασίες διευθέτησης του υφιστάμενου χειμάρρου.

Τέλος τόνισε ότι με τους πόρους που θα εξοικονομηθούν από τις ως άνω ακυρώσεις έργων, θα δημοπρατηθεί άμεσα η επισκευή του ΚΕ.Φ.Ο. -Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας/Σπίτι Παιδιού Μικροβάλτου- που θα χρησιμοποιηθεί σαν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 

*Τελικά η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Άρη Τζιούτζιου υποβλήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, και έχει ως εξής:

Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

Μικρόβαλτο 29/08/2011

(Υπεβλήθη Αρ.Πρωτ.18746/7.9.2011)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

(Του Τζιούτζιου Αριστείδη - Δημοτικού Συμβούλου και Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού)

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως γνωρίζετε ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά προβλήματα των συνδημοτών μου. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την 29/08/20011 και στο 4° θέμα: «Περί διάλυσης συμβάσεων των έργων: 1. Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Μικροβόλτου του πρώην Δήμου Καμβουνίων, 2. Κατασκευή γηπέδου 5x5 στο Δ.Δ. Μικροβάλτου Ειδικός Προϋπολογισμός», είδα και άκουσα να γίνονται "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ " προτάσεις και ενέργειες, Επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να υπηρετήσουν το Δήμο και να κάνουν ενέργειες για να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα έργα, καθώς υπάρχουν πληθώρα μελετών τόσο από τον πρώην Δήμο Καμβουνίων, από την πρώην Κοινότητα Λιβαδερού, όσο και από τον πρώην Δήμο Σερβίων, αυτήν την ανικανότητα τους την κρύβουν μοιράζοντας "καραμελίτσες" στους δημότες, τουλάχιστον της τοπικής Κοινότητας Μικροβάλτου έως τώρα, λέγοντας άκουσον - άκουσον:

Η ομόφωνη απόφαση (13 μέλη) του πρώην Δ.Σ. Καμβουνίων είναι λάθος για τα παραπάνω δύο δημοπρατημένα και συμβατοποιημένα έργα. Λες και αυτοί οι άνθρωποι είναι χαζοί και δεν γνώριζαν τα προβλήματα του τόπου τους. Αγνοώντας επιδεκτικά την παραπάνω απόφαση, έρχονται σήμερα κάποιοι που κατά την ταπεινή μου γνώμη (με τη στάση τους αυτό δείχνουν), πάσχουν από το σύνδρομο του Πάπα - "Εγώ είμαι ο Αλάθητος" και το σύνδρομο της Χιτλερικής Περιόδου - "Αποφασίζω και διατάσσω", και μοιράζουν αυτές τις καραμελίτσες, χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και των φορέων του χωριού μας και ακόμη χωρίς να ζητήσουν ούτε τη γνώμη του πρώην Δημάρχου Καμβουνίων κ. Ντοβόλη Αχιλλέα, ο οποίος ήταν και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αποφασίζουν να σταματήσουν οι εργασίες και των δύο αυτών έργων. Άξιον απορίας βέβαια, είναι με ποιόν τρόπο και πού θα κατανεμηθούν τα υπόλοιπα 40.000 € που θα "εξοικονομηθούν" από τη μη κατασκευή των συγκεκριμένων έργων.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, επειδή η Δημοκρατία είναι ειλικρινής συζήτηση -πρόταση - απόφαση και δεν έχει χρώματα (κοκκινοπρασινομπλέ), ειλικρινά σας λέω το άσπρο να το βλέπετε άσπρο και το μαύρο, μαύρο και όχι γκρίζο. Στην 4ετή θητεία μου στον πρώην Δήμο Καμβουνίων, άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσαμε, με ειλικρινή Δημοκρατία, κάτι που το φανερώνουν και οι αποφάσεις του Δ.Σ. οι οποίες κατά το 99% ήταν ομόφωνες.

Κλείνοντας σας αναφέρω ότι στη ζωή μου έχω μάθει να μην έχω ρόλο "Αχυράνθρωπου " ούτε και "γλάστρας" αλλά να έχω και λόγο και προτάσεις απέναντι στους συνανθρώπους μου. Στη συνεδρίαση όμως του Δ.Σ. στις 29/08/2011 αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι μου "ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙΑ". Επειδή λοιπόν όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης (σε ποίον να μιλάς άραγε), υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων - Βελβεντού καθώς και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου που κατέχω.

Οφείλω τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με τίμησαν και με εξέλεξαν για 2η συνεχόμενη φορά με την ψήφο τους, και μια συγνώμη για αυτή μου την απόφαση, τόσο στους συνδημότες μου, όσο και στο συνδυασμό του κ. Μενέλαου Μακρυγιάννη, αλλά η συνείδηση μου αυτό μου λέει να κάνω.

Ευχαριστώ

Τζιούτζιος Αριστείδης

¤

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

-κλικ για μεγέθυνση/μετά δεξί κλικ: Προβολή εικόνας/+ για μεγέθυνση

parartz7.9.11_1parartz7.9.11_2