Η ολυμπιακή φλόγα της Μαθητιάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

 

amaian1645 1Στο πλαίσιο διοργάνωσης της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης με το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Αιανής υποδέχτηκαν την ολυμπιακή φλόγα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Μαθητές λαμπαδηδρόμοι με αφετηρία τη γέφυρα Ρυμνίου διέσχισαν τον ιστορικό δήμο της Αιανής καταλήγοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τη φλόγα υποδέχτηκαν με θέρμη μαθητές του νομού, κάτοικοι της κοινότητας Αιανής και τοπικοί φορείς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης Αρ. Χονδρογιάννη – Μετόκη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αιανής Στ. Γιαννακόπουλος, ο Διευθυντής Γυμνασίου Αιανής Μιχ. Παππάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κοζάνης Α. Κύρινας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Κωνσταντόπουλος, και ο εκπρόσωπος της Ματητιάδας από την Πρώτη Σερρών Θ. Παπανικολάου.

Ακολούθησαν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου. 

Με την ευχή το κεντρικό σύνθημα της Μαθητιάδας που είναι η συμμετοχή «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», να αποτελέσει οδηγό για τη ζωή όλων μας,

καλή συνέχεια στους μαθητές και «ευ αγωνίζεσθαι».

amaian1645 2amaian1645 3

Πληροφορίες:

Τηλ./fax: 24610 98800/01

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.