Εκδήλωση ΕΠΑ.Σ. – ΟΑΕΔ: Ο θεσμός της Μαθητείας το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων (ΒΙΝΤΕΟ 8’ από την παρουσίαση της Νίκης Μανάδη)

epas1644 1epas1644 2epas1644 3

Την αναγκαιότητα στροφής της τεχνολογικής εκπαίδευσης στη Μαθητεία, ένα θεσμό ιδιαίτερα επιτυχημένο σε προηγμένα κράτη της Ευρώπης, κατέτειναν τα συμπεράσματα της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης των ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ, στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, με θέμα:

"Ο θεσμός της Μαθητείας στις ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. – Ευκαιρίες και οφέλη για επιχειρήσεις και νέους".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από το διευθυντή των σχολών ΕΠΑ.Σ. Κοζάνης Αντώνη Ζαρούχα και το χαιρετισμό από τον προϊστάμενο του ΚΠΑ2 Κοζάνης Κώστα Κυτίδη.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης φιλόλογο-εκπαιδευτικό του ΟΑΕΔ Νίκη Μανάδη*, βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης, που αναφέρθηκε διεξοδικά στην παρουσίαση της Μαθητείας στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.), τονίζοντας ότι "ο θεσμός της Μαθητείας αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο, στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ με εκτενές απόσπασμα 8 min από την παρουσίαση της Νίκης Μανάδη.

Τη παρουσίαση της Πρακτικής Άσκησης στην ΕΠΑ.Σ. και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, ολοκλήρωσαν οι επόμενοι ομιλητές Γιάννης Ευαγγελόπουλος, Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης και Θωμάς Μαδίκας, αναπληρωτής προϊστάμενος Γραφείου Διασύνδεσης, αντίστοιχα.

epas1644 4epas1644 5epas1644 6

epas1644 7epas1644 8epas1644 9

epas1644 10epas1644 12epas1644 13 

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον καθηγητή ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Dr Βασίλη Κική, στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βοΐου Λάζαρο Γκερεχτέ, στον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κοζάνης  Γιάννη Μητλιάγκα, στον πρόεδρο των Κομμωτών Κοζάνης Πέτρο Πέμα, στην εκπρόσωπο της ΜΑΧΧ ΜΟΤΟRS AEBE Μαρία Σιακαβάρα και τέλος σε εκπροσώπους των μαθητών της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Κοζάνης.

Η επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

* Η φιλόλογος Νίκη Μανάδη κατάγεται από το Μικρόβαλτο