Κλειστά Νοσοκομεία: η μεγάλη κοροϊδία

zempilidouΜια πρωτοφανής κοροϊδία από την Κυβέρνηση και μια απίστευτη ανοχή από τους θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, βιώνει αυτές τις ημέρες η Δυτική Μακεδονία.

Από την υπόσχεση Κουρουμπλή τον Απρίλιο του 2015, για 4.500 προσλήψεις γιατρών, στις οποίες ως Περιφέρεια θα είχαμε προτεραιότητα, ως τον Οκτώβριο του 2015 που ο αν. Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε άμεση πρόσληψη 34 γιατρών για τα Νοσοκομεία μας, μέσα σε 15 ημέρες είχε πει, φτάσαμε το Δεκέμβριο με κλινικές να καταρρέουν η μία μετά την άλλη. Στη Φλώρινα, στο Μποδοσάκειο, στο Μαμάτσειο.

Μπροστά σε αυτή την κοροϊδία ο κόσμος ξεσηκώθηκε, αλλά ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε καν να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Και όταν αυτό έγινε με δύο μήνες καθυστέρηση και με υπογραφές που μάζεψε η Αντιπολίτευση, η Περιφερειακή Αρχή, δεν κατάφερε να φέρει ούτε καν τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για να μας πει τι ΣΧΕΔΙΟ έχει η Κυβέρνηση για την Υγεία στον τόπο μας. Τι Σχέδιο έχει για να μην κλείσουν τα Νοσοκομεία μας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Υγεία, δεν συμμετείχαν καν οι Κυβερνητικοί βουλευτές της Περιφέρειας, με εξαίρεση έναν και μοναδικό που η συμμετοχή του περιορίστηκε στην αιτιολόγηση της απουσίας του υπουργού Υγείας.

Διοικητής και υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, ενημέρωσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει σχέδιο του Υπουργείου για την Υγεία και ότι τα Νοσοκομεία μας καταρρέουν.

Λες και δεν το ξέραμε. Λες και δεν ήταν αυτός ο λόγος που έγιναν οι κινητοποιήσεις.

Μπροστά σε αυτή την ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΔΕΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟ, αν και αναρμόδιος να παρουσιάσει  ένα σχέδιο που για να υλοποιηθεί απαιτούνται δεκάδες γιατροί!!! Την ίδια στιγμή που δεν μπορούν να προσλάβουν 10 γιατρούς για να μην κλείσουν τα Επείγοντα, οι Παθολογικές Κλινικές και τα Νοσοκομεία.

Η υψηλή ρητορική του Περιφερειάρχη, τα ηρωικά λογύδρια και το σηκωμένο δάχτυλο, που ζητούσε παραιτήσεις βουλευτών για ήσσονος σημασίας θέματα, αποτελούν πλέον παρελθόν.

Τώρα με την Κυβέρνηση του «φίλου Αλέξη» όλα είναι αλλιώς.

Δεν πειράζει που διαψεύσθηκαν οι υποσχέσεις και δεν ήρθαν οι γιατροί.

Δεν πειράζει που δεν ήρθε ο Υπουργός μήνες τώρα.

Δεν πειράζει που δεν παραβρέθηκαν οι Βουλευτές.

Δεν πειράζει που θα κλείσουν τα Νοσοκομεία.

Δεν πειράζει που σήμερα η Δυτική Μακεδονία βλέπει να κλείνουν τα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία της. Το Μποδοσάκειο και το Μαμάτσειο.

Οι πολίτες έντρομοι διαπιστώνουν ότι στη χειρότερη περίοδο της κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν υγεία και σε νοσοκομειακή φροντίδα. Κυριολεκτικά αβοήθητοι και απελπισμένοι.

Και αντί ο Περιφερειάρχης να συντονίσει όλους τους αιρετούς και μαζί με τους Δημάρχους και τους Βουλευτές να πάνε στο Υπουργείο και να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, ως μοναδικό εναπομείναν μέσο πίεσης, αλλά και ως στοιχειώδη κίνηση πολιτικής ευθύνης, καθώς τι νόημα έχει να είσαι αυτοδιοικητικός αν δεν καταφέρνεις να προστατέψεις το ύψιστο αγαθό των πολιτών σου που είναι η Υγεία, οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες ξεκινούν τα πανηγύρια της Αποκριάς σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Σηματοδοτούν όμως έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν προφανή συμβολισμό… που φέρνει στο νου η γιορτή της Αποκριάς…

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»