Νέοι στην πολιτική με πράξεις και όχι με λόγια

του Νίκου Πουλαράκη*

npoul16216Ενέργεια, θέληση, δύναμη, διορατικότητα, αποτελεσματικότητα, ομαδικότητα είναι κάποιοι χαρακτηρισμοί και υπάρχουν πολλοί άλλοι να χαρακτηρίσουν ένα από τα μεγαλύτερα «κομμάτια»  της κοινωνίας μας, τη νεολαία. Τη νεολαία που όλοι αγωνίζονται γι’ αυτή, τη νεολαία που οι πολιτικοί την κάνουν σημαία των προεκλογικών τους εκστρατειών και προγραμμάτων τους,

...τη νεολαία που πάει μπροστά μόνο στα λόγια πλέον, τη νεολαία που «αιμορραγεί» εδώ και χρόνια αλλά τώρα η αιμορραγία έγινε ακατάσχετη. Ποίος ευθύνεται; Κατ’ εμέ η ανικανότητα των πολιτικών.

Πόσο σημαντικοί είναι οι νέοι και οι νέες στην πολιτική ζωή του τόπου; Κατά τη γνώμη μου είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, είναι ο μοχλός κίνησης όλης της κοινωνίας. Είσαι νέος, θες να προσφέρεις, να αναδειχθείς, να αγωνιστείς, να δημιουργήσεις, θες να βάλεις τις βάσεις για το μέλλον, τις βάσεις αυτές που εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε κομματικοί μηχανισμοί. Η σημερινή νεολαία έχει χάσει τα πιστεύω της, τις ιδέες της, την ελπίδα που απλόχερα και χωρίς μέτρο έταζε ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί του χθες, χάνοντας κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο τους. Οι νέοι σήμερα ζουν από τα χέρια άλλων και όχι απ’ τα δικά τους, έγιναν χειροκροτητές  στις ίδιες κόκκινες γραμμές τους, περιμένοντας στην ουρά για μια θέση εργασίας, για μια ψεύτικη ελπίδα που θα τους τάξει κάποιος ώστε να εκμεταλλευτεί την απελπιστική κατάσταση που ζούμε σήμερα.

Επιπλέον, όσοι λιγοστοί νέοι ασχολούνται ενεργά με τον πολιτικό βίο όταν φτάσει η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα για να σηκώσουν το πραγματικό βάρος της νεολαίας, να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους νέους, βρίσκουν μια άλλη ουρά έξω από το «ιερό», γιατί μέσα  σ’ αυτό χωρούν λίγοι με οικογενειακές παραδόσεις στην πολιτική ζωή του τόπου, πολιτικές οικογένειες που μεταφέρουν το «δαχτυλίδι» από γενιά σε γενιά κλείνοντας έτσι τον κύκλο των πολιτικών ευκαιριών, φτάνοντας τη νεολαία μας να μην ασχολείται με τίποτα και να γυρνάει την πλάτη στον πολιτικό βίο.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί, στην κοινωνία μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι, ικανότεροι απ’ τους σημερινούς πολιτικούς, υπάρχουν ηγέτες πραγματικοί χωρίς επίθετα και “βαρωνίες”, άνθρωποι γεμάτοι ιδέες που μπορούν να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε για να αλλάξει και η κοινωνία μας, ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά άνθρωποι ικανοί που θα φέρουν την αλλαγή και την ελπίδα, την πραγματική όχι την ψεύτικη. Η λύση είναι στη νεολαία, ας στραφούν σ’ αυτή για να στραφεί και η νεολαία στην πολιτική ζωή, με πράξεις και όχι με λόγια.

 Πουλαράκης Νικόλαος

Πτυχιούχος Λογιστικής  -  

Μεταπτυχιακός σπουδαστής στο τμήμα Λογιστικής και Ελεγκτικής

Περιφερειάρχης  Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

* Ο Νίκος Πουλαράκης είναι (και) ποδοσφαιριστής του Αίαντα Μικροβάλτου