Κοζάνη: Αγρότες προπηλακίζουν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Εντάσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις (6 ΒΙΝΤΕΟ)

agr16214 2Υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των αγροτών της Κοζάνης που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο της Νομαρχίας, αποχώρησαν λίγο πριν τις 16.00, οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, έπειτα από την από κοινού συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε εκεί (Κυριακή 14.2.2016).

Έξω από το κτήριο της περιφερειακής ενότητας χρειάστηκε να συγκεντρώθει σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της περιοχής προκειμένου οι τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο Θέμης Μουμουλίδης, ο Ιωάννης Θεοφύλακτος και ο Γιώργος Ντζιμάνης) να καταφέρουν να αποχωρήσουν, με τους αγρότες που τους είχαν εγκλωβίσει, να τους βρίζουν χυδαία.

Πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης αποχώρησε από το κτίριο υπό έντονες αποδοκιμασίες και με την προστασία της αστυνομίας. 

''Κοπρόσκυλα θα σας πάρουμε το κεφάλι'' φώναζαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, με τον βουλευτή να απομακρύνεται αμίλητος...

Οι οργισμένοι αγρότες της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο το μεσημέρι, όταν ξεκινούσε η συνέντευξη τύπου. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» προκειμένου να τους ακούσουν οι τέσσερις βουλευτές του κυβερνώνοντος κόμματος στην περιοχή.

Στα ενδότερα, ενταση επικράτησε λίγο πριν τη 13.00 στη συνέντευξη τύπου των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη και του δημοσιογράφου Παναγιώτη Πλιάτσιου τον οποίο ο βουλευτής αποκάλεσε "προβοκάτορα" επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις.

- Οι μικροεντάσεις και οι φραστικές αντιπαραθέσεις των αγροτών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (kozan.gr)

- Όσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου. To βίντεο είναι του τηλεοπτικού σταθμού FLASH. (kozan.gr)

- Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τα επεισόδια

Σήμερα Κυριακή 14/2/16 διεξήχθη η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου.

Τις προηγούμενες ημέρες, διατυπώθηκαν απειλές για την ακύρωση της συνέντευξης από τους γνωστούς πολιτικούς κύκλους που υποδαυλίζουν εδώ και ημέρες την επιθετικότητα ακραίων στοιχείων και επιθυμούν καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας.

Σε αυτή την λογική κινήθηκαν γνωστοί δημοσιογράφοι της περιοχής, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να ενημερώσουν επιλεκτικά αγρότες από τα μπλόκα, προτρέποντας τους να εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ κυλούσε ομαλά η διαδικασία πληροφορούσαν τα κεντρικά ΜΜΕ ώστε να προβάλουν τα γεγονότα κάτω από την δική τους μυωπική λογική. 

Παρ΄ όλα αυτά προχωρήσαμε στην Συνέντευξη Τύπου γιατί:

-Δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα σαν πολιτικό κόμμα να μιλάμε στους πολίτες και να καταθέτουμε την άποψη μας.

-Δεν διαπραγματευόμαστε το στοιχειώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα να λειτουργούμε σαν συλλογικός πολιτικός οργανισμός.

-Δεν μπορεί να γίνει δεκτό  κανένα επιχείρημα για το πως μία εσωτερική δική μας διαδικασία μπορεί να ενοχλήσει ή να επηρεάσει τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη.  

Με την μαζική παρουσία των συντρόφων και πολιτών ξεκίνησε η συνέντευξη, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες των μπλόκων Πολυμύλου και Βοίου. 

Ενώ στην αρχή υπήρξαν μόνο ελάχιστες λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι αγρότες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους να μιλήσουν για τα αιτήματα τους. Μετά από συνεννόηση εισήλθε στον χώρο πολυμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, διατύπωσε με ψυχραιμία τα αιτήματα τους και ακολούθησε συζήτηση με τους βουλευτές.

Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι  αντιπροσωπείες των δύο μπλόκων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, εισέβαλε στον αύλειο χώρο μία ολιγομελής ομάδα του μπλόκου Αμυνταίου και προέβει σε ακατονόμαστες ύβρεις και τραμπουκισμούς.

Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου και σήμερα αφήνοντας το μπλόκο τους, διένυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα για να διασύρουν για μια ακόμη φορά τους αγώνες των αγροτών.

-Χαιρετίζουμε την συντεταγμένη παρουσία των μπλόκων Πολυμύλου και Βοΐου, την αγωνιστική τους διάθεση και την διεκδίκηση τους να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

-Χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών της ΠΕ Κοζάνης, που έδειξαν με την στάση τους υψηλό επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς και πολιτικού πολιτισμού.

Τέλος θεωρούμε πως ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για την επίλυση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, είναι ο συντεταγμένος πολιτικός διάλογος και ότι μόνο αυτός μπορεί να συμβάλει στην ανάταση της χώρας μας και την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Σήμερα νικητές ήταν ο πολιτικός διάλογος και η Δημοκρατία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

kozan, kozanimedia, kozanilife