www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


(Νέα) "Σφράγιση" κυλικείου ΚΑΠΗ Μικροβάλτου: για ...γέλια αν δεν αφορούσε ηλικιωμένους ανθρώπους Εκτύπωση
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016 01:32

(Νέα) "Σφράγιση" κυλικείου ΚΑΠΗ Μικροβάλτου: για ...γέλια αν δεν αφορούσε ηλικιωμένους ανθρώπους

kapmikr1628 2Μια ιστορία για …γέλια, αν δεν αφορούσε τις αντοχές ηλικιωμένων ανθρώπων, το σημερινό επεισόδιο με την υπόθεση της νέας απόφασης του δημάρχου για «σφράγιση της επιχείρησης τροφίμων και ποτών εντός του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου, λόγω μη έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού» (Πρώτη παρατήρηση, ότι ο δήμαρχος στην ουσία καταγγέλλει  το …Δήμο, που είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος λειτουργίας των ΚΑΠΗ μέσω του ΝΠΔΔ, για την μη έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας!).

kapmikr1628 2.2Η συνέχεια, σήμερα Δευτέρα 8/2, είχε ενδιαφέρον. Περί τις 2:30μμ, κατέφθασαν στο Μικρόβαλτο δυο υπάλληλοι του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, σε ώρα βέβαια που το ΚΑΠΗ ήταν κλειστό, με -προφορική;- εντολή να «σφραγίσουν» το κυλικείο του ΚΑΠΗ, έχοντας προσυπογραμμένη (δείτε παρακάτω) και την «Έκθεση Σφράγισης Καταστήματος» από αντιδήμαρχο, δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης (απόντων βέβαια) και τον ένα από τους παρόντες υπαλλήλους! Οι προσωρινά απασχολούμενες στο κυλικείο, όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν στο ΚΑΠΗ, η αρμόδια τοπική τριμελής επιτροπή του ΚΑΠΗ έχει παραιτηθεί από τις αρχές του 2015, και στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε με λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού που παραβρέθηκαν και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας που ήταν παρούσα (όπως επίσης και ο σύμβουλος της Τ.Κ. Μικροβάλτου Μπάμπης Παπαδόπουλος), δεν φάνηκε ξεκάθαρο τι ακριβώς ήθελαν (;), μη προσκομίζοντας καν την απόφαση «σφράγισης» του δημάρχου (η οποία είχε "διαρρεύσει" τις προηγούμενες μέρες)-, ούτε αναζητώντας τα κλειδιά του ΚΑΠΗ! Αποχώρησαν ήσυχα, με την ...αγωνία τους  να βεβαιώσει κάποιος ότι προσήλθαν υπηρεσιακά στο χώρο, χωρίς ασφαλώς να γίνει η "σφράγιση" -αλήθεια, δεν μπορούσε να παρευρεθεί ένας υπεύθυνος του δήμου;-, και με τους κατοίκους του χωριού να ζητούν την παρουσία του ίδιου του δημάρχου ενώπιον τους, που να δώσει λύση στην ομαλή λειτουργία του ΚΑΠΗ.

Να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια...

kapmikr1628 5Η «ιστορία» κρατάει 2-3 χρόνια και είναι λίγο-πολύ γνωστή (έως κουραστική). Τα αμέσως προηγούμενα επεισόδια του σήριαλ ήταν η «σφράγιση» του κυλικείου του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου από 21/5/2015 (απόφαση δημάρχου 20/2015), η «αποσφράγιση» του με νέα απόφαση (27/13.8.205) και η ανάκληση της δεύτερης απόφασης του δημάρχου με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (5147/20.10.2015). Στα μέσα Ιανουαρίου 2016 ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ του Δήμου με επιστολή στους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Σερβίων, Λιβαδερού, Τρανοβάλτου, Μικροβάλτου, Ελάτης, Βελβεντού και Πλατανορέματος, με θέμα «Παύση Λειτουργίας των ΚΑΠΗ» τους κοινοποιεί ότι «εντέλουμε την παύση λειτουργίας των κυλικείων» με το αιτιολογικό ότι «δεν συμμορφωθήκατε στις σχετικές εντολές» (Η αναρτηθείσα επιστολή φέρεται να είναι αντίγραφο περσινής [633/15.1.2015, εκτός αν πρόκειται για λάθος στην αναγραφή του έτους από παραδρομή] που επικαιροποιήθηκε από το ΝΠΔΔ με αρ. πρωτ. 18/14.1.2016). Φυσικά κανένα κυλικείο από τα προαναφερθέντα δεν έκλεισε, τα  οποία ασφαλώς λειτουργούν με το ίδιο καθεστώς, με το κυλικείο του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου να έχει την «τιμητική πρωτιά» και πάλι…

Η κατ’ επίφαση επίκληση δήθεν νομιμότητας δεν μπορεί να ισχύει, καθότι σχεδόν το σύνολο των ΚΑΠΗ της χώρας, λειτουργούν με το ιδιότυπο αυτό καθεστώς, με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας να είναι εξωπραγματικός (αλήθεια, γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει για ένα ΚΑΠΗ σε ένα χωριό της επικράτειας, που να λειτουργεί με άδεια λειτουργίας κυλικείου, έναρξη επιχείρησης με ταμιακή μηχανή και ασφαλιστική κάλυψη του απασχολούμενου;;;).

Το θέμα, μέσω του δήμου Σερβίων-Βελβεντού που έχει ανάλογο πρόβλημα με όλα τα ΚΑΠΗ ευθύνης του (όπως, υποθέτω, και τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ της ΠΕ Κοζάνης τουλάχιστον), πρέπει να μεταφερθεί στην Περιφέρεια, όπου θα πρέπει να δοθεί λύση με κανόνες, λύση που να λαμβάνει υπόψη και τους συναφείς επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης. 

Γ.Μ./mikrovalto.gr

ΣΗΜ 1: Η υπογεγραμμένη «σφράγιση» κυλικείου, που …δεν έγινε!

kapmikr1628 1

ΣΗΜ. 2: Σχετική επιστολή της προέδρου της Τ.Κ. Μικροβάλτου Κατερίνας Ζαραβίγκα από 7.2.2016, προς τον δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού

kapmikr1628 3kapmikr1628 4   

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack