Υπόθεση Βελβεντού: Από ‘κει και μετά ξεκινά το κουτσομπολιό

ioan16116Και ξαφνικά το Βελβεντό βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Η προσέγγιση των αθηναϊκών μέσων που βάζουν τους κανόνες του γνωστού παιχνιδιού “πιάστε το θέμα και ξεσκίστε το”. Με δήθεν πονεμένο και έκπληκτο ύφος οι παρουσιαστές αναρωτιούνται...

...τι έφταιξε και προσπαθούν να βγάλουν από τους συνομιλητές τους τα ζουμερά στοιχεία του σκοτεινού οικογενειακού περιβάλλοντος, σκιαγραφώντας μια κλειστή τοπική κοινωνία που έθετε εμπόδια και έβαζε φραγμούς. Με άλλα λόγια δημιουργούν το πλαίσιο για να γίνει η ιστορία πιο ενδιαφέρουσα.
Η αλήθεια σ’ αυτές τις περιπτώσεις πικρή και δυσεύρετη. Υπάρχουν μαρτυρίες, υπάρχουν κουβέντες, υπάρχουν ψίθυροι. Oλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της κίτρινης ζώνης, αυτής που υπηρετείται από τους μετρ του είδους που βγάζουν το ψωμάκι τους, πουλώντας με τα κιλά τέτοιες ιστορίες.
Oσοι νομίζουν ότι ξέρουν, ας το κρατήσουν πια για τον εαυτό τους. Οι ψίθυροι, τα κουτσομπολιά, οι εντελώς περιττές θεωρίες, οι κατηγορίες και οι απειλές προκαλούν μόνο κακό. Σ’ αυτούς που μένουν πίσω και θα πληρώσουν τα απόνερα αυτής της ιστορίας που καταγράφεται από τα μέσα λεπτό προς λεπτό και θα αποτελέσει τη μοιραία τους προίκα.
Εμείς οφείλουμε να σταθούμε στα δεδομένα. Κι εκεί ο ρόλος μας τελειώνει, αφού αναλαμβάνουν τα δικαστήρια.

Ιωάννα Κωσταρέλλα - ΧΡΟΝΟΣ