Οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων δεν έχουν τελειωμό… Κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε περιοχή των Γρεβενών

apat151216Χθες (15-12-2015) το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών δύο (2) άγνωστοι άνδρες, προσποιούμενοι τους φίλους συγγενικού προσώπου 85χρονης ημεδαπής, μπήκαν στο σπίτι της και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των εξακοσίων είκοσι ευρώ (620€).

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα ηλικιωμένα άτομα:

- Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

- Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

- Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

 -Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).