Αναπάντητα ερωτήματα για τα Μπουχάρια και το ΚΑΠΗ Μικροβάλτου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

themmikr15129Ερωτήματα προς τον δήμαρχο που αφορούν το Μικρόβαλτο, απηύθυναν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στη συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015, ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα.

Συγκεκριμένα:

- από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Νίκο Λαζαριώτη, τέθηκε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα η εγκατάλειψη που διαπίστωσε στην προ εβδομάδας επίσκεψή του στο γεωπάρκο των Μπουχαριών, όπου «το μισό έχει διαβρωθεί, το οίκημα είναι ρημαδιό, οι μισές πέτρες ξεκόλλησαν, τα ξύλα ξεκαρφώθηκαν, νεροφαγιές κλπ», προτείνοντας «να γίνει αίτημα προς την Περιφέρεια αν μπορεί να σώσει κάτι και να βρείτε ένα τρόπο να παραχωρήσετε το οίκημα για εκμετάλλευση σε ένα κάτοικο της περιοχής, ώστε να συντηρείται και να φυλάσσεται και ο χώρος. Είναι κρίμα, ένα τεράστιο έργο που έγινε στην περιοχή μας να μένει αναξιοποίητο και να πάει χαμένο».

- από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκη Λιάκο τέθηκε το ερώτημα «αν ισχύει η είδηση που κυκλοφόρησε στα ηλεκτρονικά μέσα, για την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας της απόφασης του δημάρχου για αποσφράγιση του κυλικείου του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου και ποιοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωση της απόφασης».

Επίσης δυο θέματα που άπτονται και του Μικροβάλτου έθεσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θύμιος Δισερής, αναφερόμενος κατά πρώτον στην ανάγκη να γίνουν από το δήμο προτάσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για μεταφορά «δικαιωμάτων» βοσκοτόπων από το ένα δημοτικό διαμέρισμα στο άλλο και κατά δεύτερον να αυξηθούν οι ποσότητες των χορηγούμενων καυσόξυλων στους κατοίκους του ορεινού όγκου, γιατί αλλιώς οδηγούνται σε παράνομη υλοτομία, με τον κίνδυνο κατασχέσεων και μηνύσεων από τη Δασική Υπηρεσία.

Ερωτήματα που -όπως προαναφέραμε- δεν απαντήθηκαν στη διαδικασία της συζήτησης στη συνεδρίαση. Ελπίζουμε, εφόσον έχουν καταγραφεί, να ληφθούν υπόψη από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και να προχωρήσουν για υλοποίηση…

Γ.Μ./mikrovalto.gr