www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Μεταφορά δημαρχείου, παραλίμνιος δρόμος Πολυφύτου κλπ στην εκρηκτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερβίων-Βελβεντού 7.10.2015 Εκτύπωση
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 20:09

mikrovalto.gr

Μεταφορά δημαρχείου, παραλίμνιος δρόμος Πολυφύτου κλπ στην εκρηκτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερβίων-Βελβεντού 7.10.2015

sin10157ekth 1Εκρηκτική ήταν, για μια ακόμη φορά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. Διαρροές θεμάτων, δηλώσεις και  επίκαιρα προβλήματα, δημιούργησαν τεταμένο κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων...

...που είχε κατακλυστεί από δημότες, προδικάζοντας μια έντονη διαδικασία στη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.

Τα δύο θέματα που κυριάρχησαν ήταν αυτά, της (φημολογούμενης) μεταφοράς του δημαρχείου στο παλιό Τούρκικο Σχολείο και η κατασκευή παραλίμνιου δρόμου στη λίμνη Πολυφύτου, όπου είχαμε:

- Μεταφορά δημαρχείου στου Τούρκικο Σχολείο

Αναδίπλωση της θέσης που είχε διαρρεύσει του δημάρχου Θανάση Κοσματόπουλου, περί πρόθεσης μεταφοράς του δημαρχείου στο διατηρητέο κτίριο του Τούρκικου Σχολείου στο 2ο χλμ Σερβίων-Κοζάνης. Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος δήλωσε ότι «το δημαρχείο είναι εδώ και δεν θα πάει πουθενά», αφήνοντας όμως ένα περιθώριο μεταφοράς εκεί κάποιων υπηρεσιών. Η έντονη αντίδραση του κόσμου  στην αίθουσα και οι προτάσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οδήγησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε δέσμευση, να συζητηθεί συνολικά το θέμα χρήσης όλων των δημοτικών κτιρίων σε επόμενη συνεδρίαση.

-  Νέος Παραλίμνιος Δρόμος Λίμνης Πολυφύτου

Η θέση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Κωνσταντόπουλος, Λιάκος) ήταν, ότι από τον εισηγητή του θέματος, είχε παρουσιαστεί η 1η πρόταση (για το δρόμο μέσω Κρανιδίων-Αυλών-Γουλών με κάθετους άξονες) σαν η μοναδική υλοποιήσιμη πρόταση της ΠΕ Κοζάνης, άρα παραπλανήθηκαν, καθότι η επίσημη περιφέρεια (Πλακεντάς) εμφανίζεται τώρα  να προτείνει τη 2η πρόταση για νέο δρόμο στο όριο απαλλοτρίωσης της λίμνης.

Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε αυτό το θέμα να ξανασυζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

sin10157ekth 2Στη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος και στον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Κεχαγιά, που τάχτηκε με θέρμη υπέρ της πρότασης κατασκευής νέου παραλίμνιου δρόμου στο ανάγλυφο της λίμνης, αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις κατευθύνσεις που (δεν) έδωσε, όσο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιαναπτυξιακή απόφαση που πήραν, αιχμές που δημιούργησαν αρκετές αντιδράσεις στην αίθουσα. Επιπλέον ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε και στο πιθανό ενδεχόμενο («παραθυράκι») ταφής επικίνδυνων αποβλήτων και αμιάντου από όλη την Ελλάδα στο ορυχείο των π. ΜΑΒΕ.

- Τέλος αξιοσημείωτη ήταν η αντίδραση του π. αντιδημάρχου Καμβουνίων Ευθυμίου Δισερή κατά του νυν αντιδημάρχου Παύλου Γεμενετζίδη, αφού θεώρησε αυτό που είπε ότι «τους δυόμιση μήνες έκανα πάρα πολλά στον ορεινό όγκο», ήταν αιχμή για υπονοούμενα εις βάρος του, προσθέτοντας μια σειρά ερωτημάτων για εκκρεμότητες έργων που αφορούν τον ορεινό όγκο και είχαν τεθεί από τον ίδιο προ τριμήνου (νηπιαγωγείο Λιβαδερού, περιφερειακός δρόμος Τρανοβάλτου, δίκτυο ύδρευσης Τρανοβάλτου και αποπεράτωση γυμναστηρίου -επίσης- Τρανοβάλτου). Ερωτήματα που θα απαντηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

ΥΓ. 1 Για να «ευλογήσουμε και τα γένια μας», πρώτοι στο mikrovalto.gr θέσαμε το θέμα του παραλίμνιου δρόμου (άρθρο ΕΔΩ), που έγινε «χιονοστιβάδα» υπέρ της κατασκευής παραλίμνιου δρόμου στο ανάγλυφο της λίμνης Πολυφύτου.

ΥΓ. 2 Τα υπόλοιπα «καυτά» θέματα της περιοχής των Καμβουνίων αναρτήθηκαν στο mikrovalto.gr σαν ξεχωριστά άρθρα (αξιοποίηση αχρήστων υλικών μαρμάρου λατομείων Τρανοβάλτου, απόληψη αδρανών υλικών από δασική περιοχή της Ελάτης, γήπεδο Τρανοβάλτου, κατασκευή πεζογέφυρας στη Ζάβορδα).

mikrovalto.gr   

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack