mikrovalto.gr

Συζήτηση στο Δ.Σ. Σερβίων-Βελβεντού της καταγγελίας για απόληψη αδρανών υλικών από δασική περιοχή της Ελάτης

mpu15107pal15107Μετά από γραπτό αίτημα του προέδρου της Τ.Κ. Ελάτης Λευτέρη Παλούκα και τηλεφωνική ενημέρωση του συμβούλου της Τ.Κ. Ελάτης Αχιλλέα Μπούντα, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2015, το θέμα της δημόσιας καταγγελίας του δεύτερου εναντίον του προέδρου, για αυθαίρετη απόληψη αδρανών-γαιωδών υλικών από δασική περιοχή της Ελάτης.

Το λόγο πήρε πρώτα ο Αχιλλέας Μπούντας, ο οποίος επανέλαβε όσα δημόσια μέσω ηλεκτρονικών μέσων είχε καταγγείλει προηγουμένως, δίνοντας έμφαση στη χρήση μηχανήματος JCB του δήμου και μεταφοράς των υλικών σε χώρο ιδιώτη. Για την παρουσία υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας την ώρα της απόληψης, είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος έκανε την καταγγελία.

Στην απάντησή του ο κ. Παλούκας τόνισε ότι η παρέμβασή του έγινε σε θέση όπου είχε σημειωθεί κατολίσθηση, προς αποφυγή του κινδύνου απόφραξης παρακείμενου τεχνικού καναλιού. Για τη μεταφορά σε ιδιόκτητο χώρο, είπε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα προσέγγισης βαρέως οχήματος για εκφόρτωση σιδηρών υλικών σε υπό ανέγερση κτηνοτροφική μονάδα και θεώρησε υποχρέωσή του, αντί να πετάξει τα αποληφθέντα υλικά, να βοηθήσει τον συμπολίτη. Σε αντιπερισπασμό ο πρόεδρος ανέφερε, δείχνοντας και φωτογραφίες σε οθόνη lap-top, ότι επί της προηγούμενης δημοτικής θητείας, διαστρώθηκε αγροτικός δρόμος δίπλα από κτήμα του Αχιλλέα Μπούντα. Τέλος ο κ. Παλούκας είπε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για αδειοδότηση δανειοθαλάμου αδρανών υλικών, διότι άλλως θα συνεχίσει να «παρανομεί» προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμπολίτες του. Προηγουμένως, δοθέντος του βήματος, ο πρόεδρος είχε αναφερθεί και σε άλλα θέματα που απασχολούν την Τ.Κ. Ελάτης (ύδρευση, γήπεδο, πεζογέφυρα, αποψίλωση λίμνης Ιλαρίωνα).

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Γεμενετζίδης που πήρε το λόγο είπε ότι, όταν ενημερώθηκε για την απασχόληση μηχανήματος του δήμου σε ιδιόκτητο χώρο, έδωσε εντολή στο χειριστή να μην συνεχίσει και να επιστρέψει στη βάση του.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μπούντας ανέφερε ότι τα λεχθέντα από τον πρόεδρο ήταν ψευδή, επιδεικνύοντας φωτογραφικό υλικό στο προεδρείο, και κάλεσε μέσω του εντεταλμένου συμβούλου Μίλτου Ζορμπά, να αποσταλεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου στο χώρο της απόληψης για αυτοψία.

Γ.Μ./mikrovalto.gr