Προσωρινή λύση λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου

Είχε προηγηθεί …σύλληψη δυο γιατρών!

psi15521Μετά την επεισοδιακή σύλληψη των δύο γιατρών του Μαμάτσειου το πρωί της Πέμπτης από την αστυνομία επειδή αρνήθηκαν περιστατικό για νοσηλεία μετά από εισαγγελική εντολή, φαίνεται ότι βρέθηκε μια κάποια λύση!

Πιο συγκεκριμένα, για την Πέμπτη θα εφημερεύσει γιατρός από το Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης με εντολή της 3ης ΥΠΕ (η ίδια έχει συμφωνήσει και αναμένεται η άφιξή της νωρίς το απόγευμα). Το ίδιο θα γίνει και την Παρασκευή, με γιατρό που επίσης έχει συμφωνήσει. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ημέρες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Παύλου μιλώντας στον "Π.Λ.", αναμένεται να εκδοθεί νέα απόφαση της 3ης ΥΠΕ για εφημερίδα οχτώ (8) γιατρών για τις οκτώ (8) επόμενες ημέρες. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί όλος ο μήνας για την μοναδική Ψυχιατρική Κλινική της Δυτικής Μακεδονίας.

Η απροσδόκητη εξέλιξη σύλληψης του διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργου Γκόγκου όσο και ο συναδέλφου του κ. Κωνσταντή, έγινε από τα αστυνομικά όργανα επειδή δε δέχτηκαν να νοσηλευθεί περιστατικό εισαγγελικής παραγγελίας. Από τη στιγμή που αρνήθηκαν οι γιατροί τη νοσηλεία του ασθενή, ο εισαγγελέας έδωσε την εντολή στα όργανα να συλλάβουν τους γιατρούς, οι οποίοι αφού έδωσαν τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους ασκήθηκε δίωξη για απείθεια.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό τελικά νοσηλεύθηκε. Οι γιατροί εκφράζουν s.o.s. για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, ενώ πρώτο μέλημα όλων είναι να μην κλείσει η μοναδική Ψυχιατρική Κλινική στη Δυτική Μακεδονία!

Β.Σ. (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)