Ημερίδα ενημέρωσης για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδερού

ekfof15133  Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης για την αντιμετώπιση και πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδερού.

Το θέμα εισηγήθηκε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Μακρή Δήμητρα, μέλος της ομάδας δράσης πρόληψης της σχολικής βίας (Ο.Δ.Π.) του σχολείου μας.

Το ενδιαφέρον της ενημέρωσης κινήθηκε στους εξής άξονες :

-ορισμός και είδη της σχολικής βίας

-ερευνητικές μελέτες

-τρόποι αντιμετώπισης φαινομένου

Η ενημέρωση πλαισιώθηκε με βιωματικό εργαστήριο των γονέων το οποίο ηγήθηκε η ψυχολόγος κ. Στέλλα Γκιαούρη, υπεύθυνη ΚΕΔΔΥ Κοζάνης.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδερού, οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση ενημέρωσης με ιδιαίτερη δεκτικότητα και θετική ενέργεια και συμμετείχαν με προθυμία στο βιωματικό εργαστήρι.

Ως απόηχος της πρωτοβουλίας αυτής αναδεικνύεται η ένθερμη ανταπόκριση και συμμετοχή των γονέων στο κάλεσμα του σχολείου να αντιμετωπιστεί η σχολική βία, σε όποιες εκφάνσεις, συστημικά μεθοδικά μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στην κ. Γκιαούρη Στέλλα η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση να πλαισιώσει συμβουλευτικά την εκδήλωση μας.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο σχολικός σύμβουλος της Β΄ Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Καλλιανιώτης Αθανάσιος.

Σύλλογος Διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Γιαννακόπουλος Στέφανος