mikrovalto.gr

Οργανωτική ανασυγκρότηση της Δημοτικής Κίνησης Σερβίων-Βελβεντού ΑΝΤ.Α.Μ.Α. - Νέος Συντονιστής ο Νίκος Μπουκουβάλας

antam141110 1antam141110 2antam141110 3

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το Σαββάτου 11 Οκτωβρίου 2014 σε café των Σερβίων, ανοιχτή συνέλευση των μελών και φίλων της Δημοτικής Κίνησης Σερβίων- Βελβεντού ΑΝΤ.Α.Μ.Α., όπου έγινε ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας, η ανάδειξη των νέων οργάνων και ο προγραμματισμός των δράσεων της Κίνησης.

Προεδρεύοντος του Νίκου Κούρα, η συνέλευση ξεκίνησε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών του Μαΐου 2014 από τον επικεφαλής της Κίνησης και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Πολυδεύκη Λιάκο, ο οποίος το χαρακτήρισε ικανοποιητικό, τονίζοντας ότι «η απήχηση στην κοινωνία είναι πολύ μεγαλύτερη από το ποσοστό που λάβαμε και μας δίνει το δικαίωμα, την πίστη και την αισιοδοξία να συνεχίσουμε με περισσότερη θέληση τη δράση μας».

Συνέχισε με τις γενικότερες θέσεις της Κίνησης τονίζοντας τον ανεξάρτητο ανοιχτό δημοκρατικό χαρακτήρα της, που σκοπό έχει τη συνένωση των δυνάμεων που αντιστέκονται στις πολιτικές των μνημονίων, την παροχή οργανωμένων υπηρεσιών για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των φυσικών πόρων και την ορθολογική αξιοποίησή τους, καθώς και την προώθηση ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που να έχει σαν βάση τις ανάγκες του λαού και του τόπου.

Ακολούθως ο κ. Λιάκος άνοιξε το ζήτημα της νέας οργανωτικής δομής της Κίνησης, προτείνοντας τη δημιουργία Συντονιστικού οργάνου 20-23 μελών, την εκλογή Εκτελεστικής Γραμματείας 5 ή 7 μελών και την ανάδειξη του νέου Συντονιστή της Κίνησης, θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο ίδιος.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ανάλογες προτάσεις και από άλλα μέλη της Κίνησης -Κούρας, Παλούκας, Κούτσιανος, Ανδρεάδου, Ρήγας, Μπαλαμπανίδου, Παπανικολάου, Παπαδημητρίου, Παπαστέργιος- που διαμορφώθηκαν στην τελική πρόταση και στην ανάδειξη των νέων οργάνων, που συγκροτήθηκαν ως εξής:

1. Νέος οργανωτικός Συντονιστής της Δημοτικής Κίνησης αναδείχτηκε ο Νίκος Μπουκουβάλας από τα Σέρβια, ο οποίος προτάθηκε από αρκετά μέλη της Κίνησης και δήλωσε ότι έχει τη θέληση και τη διάθεση να ανταποκριθεί στα νέα αυξημένα καθήκοντα.

2. Στην 7μελή Εκτελεστική Γραμματεία εξελέγησαν:

- Λιάκος Πολυδεύκης
- Κουλιός Βασίλης
- Μπουκουβάλας Νίκος
- Ρήγας Αντώνης
- Παπαδημητρίου Γιάννα
- Ανδρεάδου Χιονία

- Κούτσιανος Γιώργος

3. Το 24μελές Συντονιστικό Όργανο, που προσδιορίστηκε με βάση τα οκτώ (8) εκλεγμένα μέλη της Κίνησης στα δημοτικά ή τοπικά συμβούλια του δήμου Σερβίων-Βελβεντού -δεν θα συμμετέχει ο Λευτέρης Παλούκας που δήλωσε κώλυμα λόγω αυξημένων καθηκόντων, αφού είναι και οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-, την αναλογική γεωγραφική εκπροσώπηση όλων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και την προσθήκη μελών που είχαν ενεργό συμμετοχή στη Δημοτική Κίνηση, συγκροτήθηκε από τους:

- Λιάκο Πολυδεύκη (Τρανόβαλτο, Φρούριο, Λαζαράδες)
- Μπουκουβάλα Νίκο, Ανδρεάδου Χιονία, Παπαστέργιο Κώστα (Σέρβια)
- Ρήγα Αντώνη (Βελβεντός)
- Τασιδήμο Σωτήρη (Ελάτη)
- Παπαδόπουλο Χαράλαμπο (Μικρόβαλτο)
- Παπαγεωργίου Γιώργο (Λιβαδερό)
- Μαρκόπουλο Αντώνη (Τριγωνικό)
- Τζώρτζη Γιώργο (Προσήλιο)
- Βλαχάβα Βασίλη (Κρανίδια)
- Ντέλμα Κώστα (Αυλές)
- Βήττα Γιώργο (Γούλες)
- Παπαδημητρίου Γιάννα (Λάβα)
- Τσώλη Κίμωνα (Πλατανόρεμα)
- Λέκκα Θωμά (Καστανιά)
- Μπαλαμπανίδου Γιάννα (Μεσιανή)
- Παπαδόπουλο Λάζαρος (Νεράιδα)

- Κουλιό Βασίλη, Παλιανόπουλο Γιάννη, Κούρα Νίκο, Μίχο Νίκο, Κούτσιανο Γιώργο, Νέστορα Αντώνη

Το παραπάνω όργανο θα συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες από εκπροσώπους του Βελβεντού (1 ή 2 επιπλέον), του Μεταξά και του Βαθυλάκκου-Ροδίτη-Λευκάρων.

Οι συνεδριάσεις των οργάνων ορίστηκαν ανά μήνα για την Εκτελεστική Γραμματεία, ανά δίμηνο για το Συντονιστικό και δυο φορές το χρόνο θα συγκαλείται Γενική Συνέλευση.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα, που για τις θέσεις του στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι θα έχει σαν γνώμονα τη βούληση των κατοίκων της Ελάτης και όχι τη «γραμμή» της Εκτελεστικής Γραμματείας, προαναγγέλλοντας -ούτε λίγο, ούτε πολύ- και δικαστικές διαμάχες για τις εγκληματικές -όπως ανέφερε- παραλείψεις υπευθύνων, σχετικά με την έμφραξη της λίμνης Ιλαρίωνα.

Μετά την ανάδειξη των οργάνων, η διαδικασία συνεχίστηκε με προτάσεις για τις προσεχείς δράσεις της Δημοτικής Κίνησης, που συνοψίστηκαν σε εκδηλώσεις πολιτισμού και ποιότητας ζωής, εκδηλώσεις για την προσέγγιση της νεολαίας, συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας (υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού κλπ) και γενικότερα δράσεις που να συνάδουν με τη φιλοσοφία και τις αρχές της Κίνησης.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr