ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ: Επισκέπτες έρχονται - Οι εκκρεμότητες παραμένουν

vrak14178 1vrak14178 2vrak14178 3

Η επίσκεψη στo Γεωπάρκο του Μικροβάλτου άλλου ενός εκδρομικού γκρουπ -ΒΡΑΚΑΣ TRAVEL από Πειραιά- την περασμένη Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, στάθηκε η αφορμή για την καταγραφή -για μια ακόμη φορά- των πολλών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Οι περισσότερες από αυτές εντοπίστηκαν και επισημάνθηκαν από τους επισκέπτες, που κατά τα λοιπά έμειναν ενθουσιασμένοι από την περιήγηση και θαύμασαν τις μοναδικές γεωμορφές της φύσης.

Και οι τυπικές εκκρεμότητες που αφορούν την επίσκεψη ενός εκδρομικού πούλμαν είναι η ανυπαρξία σήμανσης από τις κεντρικές οδικές αρτηρίας προς το γεωπάρκο, η αδυναμία προσέγγισης και αναστροφής του λεωφορείου στο parking, η κάκιστη κατάσταση του περιπατητικού μονοπατιού με τις ξεκολλημένες πέτρες, η απουσία υπευθύνου υποδοχής και ξενάγησης -ως πότε θα εξυπηρετούνται από εθελοντές;-, η έλλειψη παροχής στοιχειώδους έντυπου ενημερωτικού υλικού, η λειτουργία του οικίσκου υποδοχής (χώρος ξεκούρασης, WC).

Στις λοιπές εκκρεμότητες, προέχει η προστασία των σχηματισμών -δυστυχώς έχουμε και φαινόμενα καταστροφής(!) σχηματισμών…-, οι υποδομές μεταφοράς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, η προέκταση του γεωπάρκου με περιπατητικό μονοπάτι ήπιας παρέμβασης μέχρι τα εντυπωσιακά «Νοχτάρια» Λιβαδερού, απόστασης περί τα 1000μ. κ.α.

Και αναφερόμαστε βέβαια σε ένα έργο που οι βασικές εργασίες έχουν περατωθεί από το 2008, σε ένα έργο που -πιθανότατα- ακόμη δεν έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ένα έργο που ποτέ δεν παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία. Ίσως το τελευταίο να αποτελεί άλλοθι για την παντελή εγκατάλειψη από τη δημοτική και την τοπική αρχή. Δεν βρέθηκαν καν δυο εργατικά μεροκάματα και ελάχιστα υλικά για την επανατοποθέτηση των αποκολλημένων πλακών -όσες υπάρχουν και δεν τις κλέψανε κι αυτές- στον περιπατητικό διάδρομο, παρά τις κατ’ επανάληψη καταγγελίες μας.

Ακούστηκαν κατά καιρούς -και τελευταία- εξαγγελίες για εγκαίνια παράδοσης, για φορέα διαχείρισης, για ενέργειες αναγνώρισης από την UNESCO, για ανάπτυξη κλπ. Όμως οι ελπίδες μας για αναστροφή της στασιμότητας έχουν λιγοστέψει…

vrak14178 4vrak14178 5vrak14178 6vrak14178 7

Γ.Μαστρ.

Σχόλια   

Τζουκοπουλος ιωαννης
0 # Τζουκοπουλος ιωαννης 24-08-2014 13:02
Δυστυχως μια περιοχη η οποια θα μορουσε να ηταν πολος ελξης για επισκεπτες ολοκληρο το χρονο στο χωριο μας, μια περιοχη που με την καταλληλη υποδομη και εκμεταλευση θα εδινε απασχόληση και εργασια στους κατοικους του χωριου μας, εχει πλεον αφεθει στο ελεος του θεου και της φυσης. Νομιζω οτι ειναι καθηκον ολων μας με τον τροπο που ο καθενας δυναται να παλεψουμε ωστε να γινουν τα μπουχαρια το σημα κατατεθεν οχι μονο του χωριου μας αλλα ολοκληρου του δημου..Και σαν προταση...ενα καλοκαιρινο μουσικο φεστιβαλ το οποιο θα γινεται στα μπουχαρια και να αποτελει θεσμο για το χωριο μας και ισως δωσει τη δυνατοτητα να γινει ο τοπος μας ευρητερα γνωστος ανα την επικρατεια!!!!!..... Συγνωμη αν κουρασα και ευχαριστω για τη φιλοξενεια.
Παράθεση