Θανατηφόρο ατύχημα στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ

orixatyx17 7Το τραγικό ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ, έγινε περί τις 2:40μμ χθες (17/7) το μεσημέρι στο Νότιο Πεδίο του ορυχείου του ΛΚΔΜ της ΔΕΗ στην περιοχή των «σκληρών», όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Την ώρα που ο χειριστής του τεράστιου σκαπτικού ηλεκτροκινούμενου μηχανήματος τύπου «τσάπας» έκανε πορεία, ένα μεγάλο φορτηγό τύπου «τάμπερ» επιχείρησε προσπέραση και για κάποιο λόγο χωρίς αυτό να έχει διευκρινιστεί τα δύο μεγάλα μηχανήματα ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο χειριστής του σκαπτικού και να μεταφερθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Οι γιατροί αντιμετώπισαν το ορθοπεδικό τραύμα όμως η μοίρα είχε κρυμμένο άσχημο παιχνίδι για τον μόλις 43 ετών εργαζόμενο στη ΔΕΗ. Μέσα στο νοσοκομείο και ενώ όλα πήγαιναν καλά, υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε νωρίς το απόγευμα.

Ο άτυχος χειριστής ήταν πατέρας δύο παιδιών (11 και 13 ετών) και κατάγονταν από χωριό της Κοζάνης.

eordaia.org

H επίσημη ανοκοίνωση της αστυνομίας για το τραγικό συμβάν:

Χθες (17-07-2014) το μεσημέρι στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ Α.Ε.  όχημα  τύπου  DUMBER οδηγούμενο από 51χρονο ημεδαπό συγκρούστηκε πλάγια με όχημα (ερπιστριοφόρο καθολικό εκσκαφέα, τύπου SHOVEL) οδηγούμενο από 43χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα την αποκόλληση, ανατροπή και πτώση στο έδαφος της καμπίνας του δεύτερου οχήματος και τον τραυματισμό του 43χρονου.

 Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.