Στα «Μπουχάρια» βρέθηκαν την Κυριακή 9/3 η Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Αρνητικά σχόλια για την κατάσταση του περιπατητικού μονοπατιού

mpoux9 1mpoux9 2mpoux9 3

Το γεωπάρκο των «Μπουχαριών» στο Μικρόβαλτο επισκέφτηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 η Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης, μέλος του Ομίλου «Έλληνες Περιηγητές», όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις μοναδικές γεωμορφές της φύσης, τα Μπουχάρια και τα Νοχτάρια, στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής που περιελάμβανε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

geop. 52 arth10.7Διοργανωτές και επικεφαλής της αποστολής -& του ομίλου- ήταν οι δημιουργοί και εκδότες του πλέον έγκυρου και πρωτοποριακού περιηγητικού περιοδικού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Θεόφιλος Μπασγιουράκης και Άννα Καλαϊτζή.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε το εξώφυλλο και το 23σέλιδο αφιέρωμα στα «Μπουχάρια» του ως άνω έγκριτου περιοδικού πανελλαδικής εμβέλειας στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2005, που πιστεύουμε ότι έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη μετέπειτα αξιοποίησή του -δημιουργία Γεωπάρκου, οδοποιία-.

mpoux9 7ΥΓ Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις των εκδρομέων που εκφράστηκαν, αρνητικά ήταν τα σχόλια για την κακή κατάσταση του περιπατητικού μονοπατιού με τις ξεκολλημένες πλάκες που χρήζουν άμεσης συντήρησης -το πρόβλημα το είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό, γραπτή αναφορά από 23.11.2012-.

mpoux9 4mpoux9 5mpoux9 6

mp9simpl 1

mikrovalto.gr

Σχόλια   

Χάιδω Ριζου
+1 # Χάιδω Ριζου 12-03-2014 06:53
Ούτε που το φανταζομουνα πως υπάρχει ένα τοπίο Καππαδοκίας τόσο κοντά μας. Πανέμορφο.
Παράθεση