Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013/mikrovalto.gr

Καταγγελία για καθυστερήσεις πληρωμών έργων του ΠΕΠ στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Στο 20% η πληρωμή του έργου «Βελτίωσης οδού Μικροβάλτου-Λιβαδερού»  
.

perif16.10Μειωμένες πληρωμές, με συνέπεια ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή τους, για έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Κοζάνης στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος  (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας, κατάγγειλε η περιφερειακή σύμβουλος Βέττα Σπόνδη στην τοποθέτησή της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου με θέμα την «Πρόοδο υλοποίησης επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013.

Συγκεκριμένα για το έργο «Βελτίωση οδού Μικροβάλτου – Λιβαδερού» ανέφερε ότι η πληρωμή έγινε σε ποσοστό 20%, ενώ το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο πριν την ασφαλτόστρωση.

Στις απαντήσεις τους, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σόκουτης ανέφερε γενικά ότι συνολικά οι πληρωμές των υπό εκτέλεση έργων του ΠΕΠ ανέρχονται σε ποσοστό στο 46% και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Κιουρτσίδης –αμφισβητώντας έμμεσα τα ποσοστά- είπε ότι τα ακριβή στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός στα γραφεία της υπηρεσίας.

Θυμίζουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 2.767.808,64 €, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση θα πρέπει να περατωθεί μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2013, ενώ στην παρούσα φάση φαίνεται ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί.

Ανάλογη καταγγελία έγινε από την κ. Σπόνδη και για το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου Κοζάνης - Σερβίων, από τις στροφές ΟΑΕΔ μέχρι το Βαθύλακκο.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr