aias13-14_8.12ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ - Αγωνιστική Δράση 2013-2014/1oς ΓΥΡΟΣ/Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ Κοζάνης


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014/13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 5-3

aias19.1_1aias19.1_2aias19.1_3

Τελικά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται; Μάλλον ναι, αφού το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής (13ης) της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης, το «λαβωμένο» λόγω απουσιών Μικρόβαλτο που ήταν πίσω στο ημίχρονο με 4-0, αντεπιτέθηκε στο β΄ ημίχρονο που είχε μείνει με 10 παίκτες -δεν υπήρχε αναπληρωματικός παίκτης να αντικαταστήσει παίκτη που αποχώρησε λόγω τραυματισμού-, πέτυχε 3 γκολ και τελικά ηττήθηκε με 5-3 αφού προσπάθησε για το «θαύμα» της ανατροπής!

Πέρα από την αντίδραση των παικτών του Αίαντα Μικροβάλτου στην επανάληψη, η τυπικά γηπεδούχος -το παιχνίδι έγινε στο Δρέπανο- νεανική ομάδα ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕ Κοζάνης, πήρε μια δίκαιη νίκη αφού τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που πέτυχε 4 γκολ και είχε και δοκάρι, ήταν η ομάδα που έδειξε ιδιαίτερες αρετές και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. 

Το φιλμ του αγώνα:

1-0 στο 9΄με κεφαλιά από τον Σταυριανουδάκη.

Στο 28΄ δοκάρι για τους γηπεδούχους, με δυνατό σουτ από 3 μέτρα και πλάγια.

2-0 στο 32΄ απόν το Δ. Κασαπίδη που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα του Αίαντα και με προβολή σκόραρε.

3-0 στο 37΄ με τρομερό σουτ του Σταυριανουδάκη (2ο προσωπικό γκολ) από το ύψος της περιοχής, φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή ότι ο σκόρερ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

4-0 στο 45΄ με κοντινό σουτ από τον Τσαμπούρη.

4-1 η μείωση στο 50΄ από το Γιώργο Παπαδημητρίου που ξέφυγε σε μπροστινή μπαλιά και πλάσαρε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.     

4-2 στο 63΄ με πέναλτι από τον Αντώνη Γιαννόπουλο, πέναλτι που κέρδισε ο Θεοδουλίδης όταν ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Τσέπουρα που έπεσε άτσαλα επάνω του σε διεκδίκηση στη μικρή περιοχή.

5-2 στο 81΄από τον Βαγγέλη Ντίνα, με κοντινή κεφαλιά στο ανυπεράσπιστο τέρμα.

5-3 στο 84΄από τον Αντώνη Γιαννόπουλο (2ο προσωπικό), που κεφαλιά μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα σε χτύπημα κόρνερ.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα των ΕΛΠΙΔΩΝ ΑΕ Κοζάνης, προσπέρασε στην κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα την ομάδα του Αίαντα, καταλαμβάνοντας πλέον αυτή την 4η θέση. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Μικροβάλτου, παρά την ήττα, μόνο «κέρδη» θα πρέπει να προσμετρήσει από το παιχνίδι, με την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στο β’ ημίχρονο, με τα τόσα προβλήματα της περιόδου αυτής…

Καλή η διαιτησία των Δ. Σουλίδη – Γκέκα – Βαξεβάνου.

aias19.1_4aias19.1_5aias19.1_6aias19.1_7

aias19.1_8aias19.1_9aias19.1_10aias19.1_11

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ (Φουρκιώτης Στ.): Τσέπουρας Αντ., Κουτσουσίμος Γεωρ., Κόρδας Ευάγ. (68΄ Αβραμίδης Δημ.), Ζιάκας Κων., Μπακόλας Χρήσ., Κυρζόπουλος Ιωάν., Γκάργκας Σ., Παπαδόπουλος Ιωάν. (9΄ Τσιούρας Αλεξ.), Σταυριανουδάκης Βασ., Τσαμπούρης Γεώρ. (68΄ Ντίνας Ευαγ.), Κασαπίδης Δημ.

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι:  Δεληζήσης Νεσ., Γκερνιώτης Παν., Αρνίδης Παν., Maloku Erv..

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Μαρκόπουλος Βασ.): Καβουρίδης Νίκος, Θεοδουλίδης Κων/νος, Μαρκόπουλος Βασίλης, Θεοχάρης Απόστολος, Σαΐτης Γεώργιος, Γιαννόπουλος Αντώνης, Μανάδης Γιάννης, Τζιούτζιος Γιώργος, Τζουκόπουλος Απόστολος, Μάστορας Χάρης, Παπαδημητρίου Γιώργος.

Γ. Μαστρ.


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013/12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ 5-1

agmikrkais21_01agmikrkais21_00agmikrkais21_03

Νίκη ανάκτησης της ψυχολογίας και επιβεβαίωση ότι η ομάδα εξακολουθεί να "υπάρχει", μετά την τραυματική εξέλιξη της προηγούμενης αγωνιστικής (6 κόκκινες κάρτες), πέτυχε η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου επί της ομάδας της Α.Ε. Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου με σκορ 5-1, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της 12ης (προτελευταίας) αγωνιστικής του 1ου γύρου της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Και η μεγαλύτερη "νίκη" βέβαια, μπροστά στο φάσμα της διάλυσης, ήταν η ανταπόκριση και η συστράτευση στο κάλεσμα παικτών της ομάδας που για διαφόρους απείχαν από την αγωνιστική δράση. Όπως επίσης και η παρουσία των φιλάθλων του Μικροβάλτου, που ήταν περισσότεροι από τις τελευταίες αναμετρήσεις και εμψύχωσαν τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Αγωνιστικά το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού η ομάδα του Μικροβάλτου, παρά τις απουσίες βασικών της παικτών, κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη πολύ νωρίς, προηγούμενη ήδη από το 40΄ με 5-0. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν φιλότιμα, κράτησαν για αρκετά διαστήματα τη μπάλα στην κατοχή τους δημιουργώντας και κάποιες ευκαιρίες, αλλά δέχτηκαν "εύκολα" γκολ -3 στο διάστημα 4 λεπτών 28΄έως 32΄, δείγμα απειρίας- και ηττήθηκαν φυσιολογικά.


Τα γκολ του αγώνα:

4΄ 1-0 με τον Αντώνη Γιαννόπουλο, με κοντινό σουτ

28΄ 2-0 με τον Γιώργο Παπαδημητρίου, που απλά "έσπρωξε" τη μπάλα στο κενό τέρμα, μετά από πάσα του Μπαρτζώκα

30΄ 3-0 και πάλι από τον Αντώνη Γιαννόπουλο (2ο προσωπικό) από κοντά

32΄ 4-0 από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, που ελίχτηκε ωραία και πλάσαρε από τη μικρή περιοχή

40΄ 5-0 από τον Φίλιππο Χαρισόπουλο, που επίσης πλάσαρε από κοντά παίζοντας το 1-2 με τον Αντώνη Γιαννόπουλο

45΄ 5-1 το γκολ της "τιμής" για τους φιλοξενούμενους με πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιδημόπουλος

Με την συγκομιδή των 22 βαθμών και την  τέταρτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, η χειμερινή περίοδος για την ομάδα του Μικροβάλτου κλείνει ικανοποιητικά -κάκιστη παρένθεση η 11η αγωνιστική-, με τη ομάδα να έχει δείξει ότι δικαιούνταν και κάτι περισσότερο…

Πάντως η νίκη αυτή θα λειτουργήσει ηρεμιστικά και ευεργετικά στους παίκτες της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας, μετά τη διακοπή του τοπικού πρωταθλήματος για ένα περίπου μήνα (μέχρι 18/19.1.2014).

Η διαιτησία των Μαλιούρα-Σπέντζα-Βεξεβάνου ήταν καλή, αφού δεν είχε να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, μιας και το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ήσυχο και κύλησε σε αθλητικά πλαίσια.

slide-show 27 ΦΩΤΟ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Μαρκόπουλος Βασίλης): Τζιούτζιος Γιώργος, Καβουρίδης Αχιλλέας (20΄ Μανάδης Γιάνννης ), Θεοχάρης Απόστολος, Σαΐτης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αντώνιος, Μαρκόπουλος Βασίλειος (46΄ Τζουκόπουλος Αλέξανδρος), Χαρισόπουλος Φίλιππος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Παπαδημητρίου Γιώργος, Μπαρτζώκας Γιώργος (65΄ Μάστορας Χάρης), Χαρισόπουλος Απόστολος.

Στην αποστολή  ήταν ακόμα  οι: Τζουκόπουλος Αχιλλέας.

Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ  - ΚΗΠΟΥ – ΣΠΑΡΤΟΥ (Ρουσόπουλος Κώστας): Γκογκομήτρος Φωτ., Παπαδόπουλος Ιωαν., Τρομπούκης Λαζ.Ι, Ρουσόπουλος Αναστ., Τρομπούκης Λαζ.ΙΙ, Παπατσιμούλης Νικ., Βίλδος Βασ. (70΄ Ρουσόπουλος Ρουσ.), Καραμήτσος Γεωργ., Φραγκιάδης Δημ., Γερογιάννης Χρησ., Τζιδημόπουλος Εμμ.(53΄ Γαύρος Στυλ.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Παπαδόπουλος Γεώργ., Παπαζήσης Αθαν., Κομπούρας Γεώργ., Τσιολιάς Ευάγγ., Ταϊγανίδης Αλεξ.. 


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013/11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ/ΚΑΡΥΔΙΤΣΑ-ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ 4-0

Πρωτοφανής παρωδία και διακωμώδηση του αθλήματος!!!

Ένας ανεπαρκής διαιτητής απέβαλε έξι (6) παίκτες του Μικροβάλτου!!!

"Μαύρη" μέρα για το Μικροβαλτινό και γενικότερα για το τοπικό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

...το ΒΙΝΤΕΟ της ξεφτίλας και της διακωμώδησης του αθλήματος

 .Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Η πρωτοφανής διακωμώδηση του αθλήματος που είδαμε, δεν μας το επιτρέπει.

Η αψυχολόγητη συμπεριφορά του διαιτητή, κανονικά θα έπρεπε να θέμα συζήτησης ψυχολόγων.

Η κρίση που μαστίζει την κοινωνία, πολύ θα θέλαμε να μείνει μακριά από τους αθλητικούς χώρους και θα έπρεπε όλοι να βοηθάμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Με πρώτη την ΕΠΣ Κοζάνης και τα επίσημα όργανά της που είναι οι διαιτητές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι…

Τα παιδιά που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα, τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, ίσως άνεργα ή υποαπασχολούμενα τα περισσότερα -με δικά τους ακόμη και τα έξοδα μετακίνησης-, χρειάζονται κάποιας καλύτερης, ανθρώπινης και πατρικής μεταχείρισης. Η πρόκληση και η αδικία μπορούν να επιφέρουν πιο εύκολα εκρήξεις και αντιδράσεις που να είναι μεν καταδικαστέες από τον τυπικό κανονισμό του ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς και …αναμενόμενες! Δεν επιδιώκω να ισοπεδώσω τους κανονισμούς και να δικαιολογήσω αντιαθλητικές συμπεριφορές. Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος. Αλλά πιστεύω ότι ο καλός διαιτητής και ειδικά σ’ αυτές τις κατηγορίες -μιλάμε για Γ΄ τοπικό βρε αθεόφοβε διαιτητή!- πρέπει να  διαθέτει και κάποια στοιχεία ψυχολόγου και "διπλωμάτη", που να βοηθάει στην εκτόνωση ακόμη και κάποιων αντικανονικών συμπεριφορών και όχι να τις δυναμιτίζει και να τις  οξύνει.  Να μπορεί απλά να διαχειριστεί ένα παιχνίδι...

Περιμένω απάντηση για τα διαδραματιζόμενα  στο σημερινό αγώνα: Πως δικαιολογείται ένας διαιτητής όταν το αποτέλεσμα του αγώνα έχει κριθεί από το 56΄ -ήδη το σκορ ήταν 3-0-, μέσα σε 15΄ -μεταφέροντας ακριβώς τους λόγους από το φύλλο αγώνα- να δίνει σε δύο ποδοσφαιριστές από δύο κίτρινες κάρτες (κόκκινες), στον μεν πρώτο "διότι απώθησε αντίπαλο" και τις δυο φορές, στον δε δεύτερο -κομβική απόφαση για τις μετέπειτα εξελίξεις- "την πρώτη για κράτημα αντιπάλου και τη δεύτερη για διαμαρτυρία" -που σημειωτέον δεν την είδε κανείς γιατί δεν υπήρχε φάση, καθώς ο παίκτης εκτελούσε ελεύθερο μετά από οφσάιντ στην περιοχή του-. Άδικες και κυρίως αψυχολόγητες αποφάσεις. Αφήνοντας μια ομάδα με 9 παίκτες -στο 72΄-, με τον τρόπο που έγινε, δεν άργησε να γίνει η έκρηξη. Άλλες δυο κόκκινες στη φάση της δεύτερης αποβολής, προφανώς για διαμαρτυρία και εξύβριση… Τυπικά δικαιολογημένες αυτές…

Και μετά η παρωδία και η διακωμώδηση του αθλήματος, για 10-12΄περίπου λεπτά, που -είναι αλήθεια- είχαμε πολλά χρόνια να δούμε σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου! Η μπάλα να παίζεται με πασίτσες βασανιστικά γύρω από το διαιτητή από τους 18 (7+11) ποδοσφαιριστές, ο -εκτελών χρέη- τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων να ..ξετινάζει με δυνατό σουτ τα δίχτυα της εστίας του και το διαιτητή να …διαιτητεύει!!! Και κάπου στο 85΄ να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα! Και ενώ θα περίμενε κανείς να αναλογιστεί το μέγεθος της απερισκεψίας του να τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα και να το γελοιοποιήσει, συνέχισε -μετά από μια ειρηνική, πραγματικά, αποχώρηση- και στα αποδυτήρια το …μακελειό! Άλλες δυο κόκκινες κάρτες. Η μία γιατί ένας ποδοσφαιριστής (το λέω με πλήρη γνώση ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή υπόδειγμα ήθους στα γήπεδα) του είπε -σύμφωνα με το φύλλο αγώνα- ότι "είστε τα μεγαλύτερα καρναβάλια που έχετε περάσει από τα γήπεδα, είστε ανίκανοι". Εδώ κανονικά θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν τα …καρναβάλια, γιατί για το διαιτητή η λέξη "καρναβάλια" είναι εξαιρετικά επιεικής, σύμφωνα με τα πρωτοφανή -εννοώ της διακωμώδησης του αθλήματος- που είχαν προηγηθεί. Για το "ανίκανοι", το καταλαβαίνει ο καθένας ότι επίσης είναι το αυτονόητο. Και η έκτη κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή που τον αποκάλεσε "απαράδεκτο" σύμφωνα με τον αποβληθέντα (που επίσης δεν αμφισβητώ), και "μ….ς" σύμφωνα με το διαιτητή. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω, χωρίς καμιά δόση ειρωνείας, ότι με αυτά που είδα μετά τη λήξη του αγώνα και με τις αιτιάσεις που ...εξολόθρευε, θα έπρεπε να είχε αποβάλει και άλλους παίκτες του Μικροβάλτου! Ίσως και τους δεκατρείς που συμμετείχαν!

Στο επόμενο …βήμα, και σύμφωνα με τις βαριές προβλεπόμενες από τον κανονισμό ποινές, βλέπουμε το οικοδόμημα μιας ομάδας νέων παιδιών, που με τόσο μεράκι, κόπους και ατομικές θυσίες, στεκόταν με ιδιαίτερη θέρμη και αξιοπρέπεια στο ποδοσφαιρικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του νομού, εκπροσωπώντας ένα απομακρυσμένο χωριό, να κινδυνεύει με διάλυση…

Τις πταίει;

Ας το αναλογιστούν οι υπεύθυνοι (ΕΠΣΚ, διαιτητές). Που είμαι σίγουρος ότι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα…

Και ας προασπίσουν το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, σήμερα που η κοινωνία το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ…  

.

ΥΓ 1 Επιγραμματικά, για να μην αδικήσουμε και την ομάδα της Καρυδίτσας, κέρδισε δίκαια, όντας και με λίγη τύχη,  με σκορ 4-0, -θα κέρδιζε και χωρίς τα διαδραματισθέντα-. Με τρία γκολ του Γιώργου Παπανικολάου στο 31΄, στο 50΄, και στο 56΄, και το ...αυτογκόλ του αναπληρωτή τερματοφύλακα του Μικροβάλτου που περιγράψαμε παραπάνω, στο 76΄.

...& το ΒΙΝΤΕΟ με τα γκολ (3) της Καρυδίτσας

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΥΔΙΤΣΑΣ

Στεργιόπουλος Χαρ., Παυλίτσας Φωτ., Μαδίκας Θωμ. (48΄ Τσιφτσής Ιωαν.), Σκόρδας Αθαν., Τσιφτσής Γεωργ., Τσιφτσής Βασ., Παπανικολάου Γεωργ.,Παπανικολάου Νικ., Τσιφτσής Ευάγγ. (60΄ Παπανικολάου Νικ.), Κοντογιαννόπουλος  Αντ., Λυγκοβάνλης Χρησ. (83΄ Βόγδος Αργ.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Δαρδούμπας Αργ., Τούνας Νικ., Παπανικολάου Ζησ., Τσιφτσής Ευαγ..

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

Αλεξόπουλος Αντώνιος, Θεοδουλίδης Κων/νος (67΄ Μαρκόπουλος Βασίλειος), Θεοχάρης Απόστολος, Χαρισόπουλος Φίλιππος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαίτης Γεώργιος, Γιαννόπουλος Αντώνιος (46΄ Παλιανόπουλος Αθανάσιος), Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Μανάδης Ιωάννης, Θεοδουλίδης Κων/νος.

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Παπαδημητρίου Γεώργιος.

ΥΓ 2 Δεν αναγράφω τα ονόματα του διαιτητικού τρίο -αν και οι επόπτες δεν νομίζω ότι είχαν ενεργή συμμετοχή στα συμβάντα-, επειδή αηδίασα από αυτά που είδα.

Ίσως -για την ιστορία- τα συμπληρώσω αργότερα…

ΥΓ 3 Ώρα να δείξουμε όλοι ψυχική δύναμη, να συσπειρωθούμε και να συνεχίσουμε...

Γιώργος Μαστρ.


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013/10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΔΡΑΣΗ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ 2-0

7.12_17.12_27.12_3

Αξιοποιώντας την ανωτερότητα της, η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου επιβλήθηκε άνετα με σκορ 2-0 της ανανεωμένης ομάδας της Δράσης Τσοτυλίου, το ηλιόλουστο μεν, αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2013 στο γήπεδο του Τρανοβάλτου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

...ΒΙΝΤΕΟ 5:10min με τα γκολ και φάσεις από τον αγώνα

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων που έκαναν πάντως 2-3 καλές επιθέσεις και έδειξαν καλά στοιχεία.

Στο 15’ σε πλασέ του Αντώνη Γιαννόπουλο πάνω από το τερματοφύλακα, η μπάλα αποκρούστηκε από αμυντικό πάνω από τη γραμμή του τέρματος.

Το σκορ άνοιξε στο 22΄ ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, όταν έκλεψε τη μπάλα από αντίπαλο και με δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα.

Στο 27΄ κεφαλιά του Στέφανου Νάστου αποκρούστηκε επίσης από αμυντικό από τη γραμμή, στο 41΄δυνατό σουτ του Ανδρέα Γιαννόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και αποκρούστηκε και στο 34΄ σουτ του Γιώργου Σαΐτη σε τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε το ίδιο σκηνικό, με τους παίκτες Αίαντα σχετικά νωρίς (στο 62΄) να παίρνουν προβάδισμα δυο γκολ με τον -συνήθη ύποπτο και πρώτο σκόρερ της ομάδας με επτά (7) γκολ- Νίκο Νάστο, που με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δυο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες χάθηκαν για τον Αίαντα μέχρι τη λήξη του αγώνα από τον Αντώνη Γιαννόπουλο στο 64΄ (βολίδα μέσα από την περιοχή κατάληξε μόλις άουτ) και τον Γιώργο Σαΐτη στη στο 77΄ (σούταρε από κοντά αλλά η μπάλα κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ).

 Η νίκη αυτή διατήρησε τον Αίαντα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς και σε μικρή απόσταση από τις τρείς προνομιούχες θέσεις για άνοδο.

Πολύ καλή η διαιτησία των Φτάκα - Χρυσοστομίδη - Στρατούδη, που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αφού το παιχνίδι ήταν πολύ ήσυχο και είδαμε ρεσιτάλ …fair play -δεν το βλέπουμε και συχνά- από τους 22 ποδοσφαιριστές και τους προπονητές των δυο ομάδων.

7.12_47.12_57.12_67.12_7

7.12_87.12_97.12_107.12_11

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Μαρκόπουλος Βασίλης): Αλεξόπουλος Αντώνης, Μανάδης Γιάνννης,  Θεοδουλίδης Κων/νος, Θεοχάρης Απόστολος, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Σαΐτης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αντώνης (63΄ Τζουκόπουλος Αλέξανδρος), Χαρισόπουλος Φίλιππος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Γιαννόπουλος Ανδρέας.

Στην αποστολή  ήταν ακόμα Καβουρίδης Αχιλλέας, Παπαδημητρίου Γιώργος.

ΔΡΑΣΗ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ (Δολαπτσόπουλος Θεόδωρος): Ηλιάδης Χρ., Μαμαλής Εμ., Λάζος Ηλ., Σαμαράς Ιωάνν., Γκοτζαμπουικίδης Παυλ., Λαμπρόπουλος Γεωρ., Γκοτζαμπουικίδης Ιωανν. (75΄ Σαμαράς Χαρ.), Δολαπτσόπουλος Σωκ., Ζήκος Αθ., Αθανασιάδης Θωμ., Λιοτόπουλος Δημ..

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Μπέλτσιος Νικ.

Γιατρός αγώνα: Ποζουκίδου Καλλιόπη

ΓΜ - ΑΓ


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013/9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΑΝΩΝ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 0-0

petr-aias1_2petr-aias1_3petr-aias1_4

Με το ισόπαλο 0-0, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις ο Κεραυνός Πετρανών και ο Αίας Μικροβάλτου στο κυριακάτικο παιχνίδι της 1ης Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης. Σε ένα δυνατό παιχνίδι με αρκετές καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, όπου και οι δυο ομάδες διεκδίκησαν με αξιώσεις τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έδειξαν ποιότητα, επικράτησαν στο χώρο του κέντρου αλλά δεν κατάφεραν σ’ αυτό το διάστημα να απειλήσουν σοβαρά την εστία των γηπεδούχων, αρκούμενοι κυρίως σε μακρινά σουτ χωρίς αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι από τα μέσα του ημιχρόνου ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά και πάλι έλειψαν οι μεγάλες φάσεις στις δυο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πολύ καλύτερο παιχνίδι και δημιουργήθηκαν από δυο μεγάλες ευκαιρίες για κάθε ομάδα, ενώ η ομάδα των Πετρανών είχε και δοκάρι.

...το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα 4:00min


Αναλυτικά:

- στο 57΄ σωτήρια απόκρουση του Αλεξόπουλου σε τετ α τετ, μετά από αντεπίθεση για τους γηπεδούχους

- στο 62΄ άλλη μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από φάση διαρκείας και σουτ, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Μικροβάλτου

- στο 68΄ η μεγάλη ευκαιρία για τον Αίαντα, όταν το δυνατό σουτ του Αντώνη Γιαννόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε ψηλά άουτ

- στο 71΄ απάντησαν με ευκαιρία  οι γηπεδούχοι και πάλι με τετ α τετ σε αντεπίθεση, όπου το τελικό πλασέ κατέληξε άουτ

- στο 80΄ έγινε η φάση του αγώνα για να προηγηθεί ο Αίας, όταν μετά από δυνατό σουτ του Νίκου Νάστου από πολύ πλάγια, και ενώ ο τερματοφύλακας είχε εξουδετερωθεί, η μπάλα αποκρούστηκε με κεφαλιά πάνω από τη γραμμή του τέρματος από αμυντικό των Πετρανών.

Το τελευταίο 10λεπτο και οι καθυστερήσεις δεν είχαν τη μεγάλη φάση, με τις δυο ομάδες να προσέχουν τις άμυνες τους και να φαίνονται ικανοποιημένες από το ισόπαλο αποτέλεσμα, που παρά την έλλειψη γκολ, προσέφερε αρκετές συγκινήσεις στους φίλους των δυο ομάδων που αψήφησαν το κρύο και το συνεχές ψιλόβροχο για να συμπαρασταθούν στους παίκτες τους.

Πολύ καλή η διαιτησία των Φτάκα-Βασιλειάδη-Παπαχαρίση.     

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΑΝΩΝ

Αμοιρόπουλος Σταύρ. (46΄ Καντιρλιώτης Γεωργ.), Ceka Ediso, Τσιαγμελίδης Βασ., Χατζησάββας Μαν., Μαργαρίτης Βαλ. ( 60΄ Χατζησάββας Αν.), Τριανταφύλλου Βασ., Χαραλαμπίδης Γεωργ., Σαρβανίδης Ιωάνν., Τσενεκλίδης Κων. (80΄ Δάρρας Γεωργ.) , Γκουτζηκώστας Δημ., Ψαλλίδας Ευθ..

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Γαβριηλίδης Θεοχ., Ευαγγελιστής Παν.,  Στημονιάρης Αθ., Σωτηρίου Αλ.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Μαρκόπουλος Β.)

Αλεξόπουλος Αντώνης, Θεοδουλίδης Κων/νος (50΄ Γιαννόπουλος Αντώνιος ), Θεοχάρης Απόστολος ( 70΄ Μαρκόπουλος Βασίλης), Χαρισόπουλος Φίλιππος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργος,  Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Παλιανόπουλος Σάκης, Μανάδης Γιάννης.

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι : Τζουκόπουλος Αλέξανδρος.


Γιατρός αγώνα: Βέττας Χρήστος

Γ. Μαστρ. - Α.Γ.


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013/8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ 8-1

23.11._Mikr-Kal_ar1_123.11._Mikr-Kal_ar1_223.11._Mikr-Kal_ar1_3

Καταιγιστικός ο Αίας Μικροβάλτου συνέτριψε με σκορ 8-1 την ομάδα του Άρη Κολονερίου, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 στο γήπεδο του Τρανοβάλτου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής/Γ΄ κατηγορίας του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η έκταση του σκορ δεν επιτρέπει ιδιαίτερη κριτική του παιχνιδιού, που βέβαια ήταν ένας διαρκής μονόλογος των γηπεδούχων, που πέτυχαν 8 τέρματα και είχαν και 3 δοκάρια!

Από την αρχή του παιχνιδιού, παρότι είχε κόντρα τον ισχυρό άνεμο, η ομάδα του Μικροβάλτου επέβαλε το ρυθμό της και έκλεισε το ημίχρονο με 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αίαντα επιδόθηκαν περισσότερο σε ατομικές ενέργειες με επίδειξη υψηλής τεχνικής, και βέβαια σκόραραν κατά …βούληση!

Η φιλότιμη -αλλά αδύναμη- ομάδα του Καλονερίου έκανε αισθητή την παρουσία της με το γκολ της …τιμής, μειώνοντας κάποια στιγμή σε 4-1 και έχοντας και δυο δοκάρια!

Τα γκολ της συνάντησης:

1-0 στο 8΄ από το Νίκο Νάστο με πλασαριστό γωνιακό σουτ

2-0 στο 23΄από τον Κώστα Θεοδουλίδη με πέναλτι, που κέρδισε ο Στέφανος  Νάστος όταν ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή

3-0 στο 44΄ και πάλι από το Νίκο Νάστο που πλάσαρε από κοντά

4-0 στο 53΄ από το Γιώργο Σαΐτη που σούταρε συρτά και δυνατά από το σημείο του πέναλτι

4-1 στο 55΄ η μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Χρήστο Γκιαγκιά που βγήκε μόνος του και πλάσαρε ωραία τον Αλεξόπουλο

5-1 στο 57΄ και πάλι από το Νίκο Νάστο που πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ -χατ τρικ- και βέβαια δικαιούται ανεπιφύλακτα τον τίτλο του πολυτιμότερου-καλύτερου παίκτη της συνάντησης –MVP-

6-1 στο 75΄ με σουτ-κεραυνό του Αντώνη Γιαννόπουλου, που στόπαρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και …εκτέλεσε τον άτυχο τερματοφύλακα!

7-1 στο 81΄ από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, σε μια φάση που …χάθηκε η μπάλα από τον περίτεχνο συνδυασμό 4-5 παικτών, με τελικό αποδέκτη τον σκόρερ

8-1 στο 83΄ από Φίλιππα Χαρισόπουλο, με πλασαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Μικροβάλτου να πανηγυρίζουν μια μεγάλη σε έκταση νίκη, που πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους φίλους της ομάδας και  φέρνει τον Αίαντα κοντά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

aias23.11_1aias23.11_2aias23.11_3aias23.11_4

aias23.11_5aias23.11_6aias23.11_7aias23.11_8

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 

Αλεξόπουλος Αντώνιος, Μανάδης Γιάνννης,  Θεοδουλίδης Κων/νος, Θεοχάρης Απόστολος, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Σαΐτης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αντώνιος (75΄ Μαρκόπουλος Βασίλειος), Χαρισόπουλος Φίλιππος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Γιαννόπουλος Ανδρέας.
Στην αποστολή  ήταν ακόμα Καβουρίδης Αχιλλέας, Παπαδημητρίου Γεώργιος.

Κόουτς: Μαρκόπουλος Βασίλης

ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ

Κεχαΐδης Γεωργ., Βεντούλης Σωτ., Μπάτζιος Χρ., Περπερής Γεωργ., Τζιούφας Ιωσ., Μυλωνάς Παν. (46΄ Σαριγιάννης Ξεν.), Κεχαΐδης Ιωάν., Θωμαΐδης Δημ. (69΄ Μυλωνάς Αν.), Κορσαβίδης Ηλ., Γκιαγκιάς Χρ., Σαριγιάννης Δημ. (32΄ Καριντζάς Ευαγ.).
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Καλαιτζής Παν.,  Καρτσιούνης Νικ..

Κόουτς: Χασιώτης Αθανάσιος

Γιατρός αγώνα: Ποζουκίδου Καλλιόπη

Καλή ήταν και η διαιτησία των Γκόγκου-Φτάκα-Πραχάλη, που βέβαια σε ένα τέτοιο παιχνίδι-μονόλογο, δεν θα μπορούσε να έχει κανένα πρόβλημα.

Γιώργος Μαστρ.

Η βαθμολογία μετά και την 8η αγωνιστική

Pos TeamPldWTLGoalsDiffPts
1 Α.Ε. ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ 8 7 1 0 24 – 7 17 22
2 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ 8 7 0 1 17 – 7 10 21
3 ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ 8 6 1 1 30 – 7 23 19
4 ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 8 5 0 3 29 – 17 12 15
5 ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 8 4 2 2 22 – 13 9 14
6 ΑΚΑΔ.ΗΡΑΚΛΗ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 8 4 0 4 18 – 17 1 12
7 ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ 8 4 0 4 21 – 25 -4 12
8 ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ 8 3 2 3 14 – 17 -3 11
9 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΑΝΩΝ 8 3 1 4 19 – 12 7 10
10 Α.Σ. ΚΑΡΥΔΙΤΣΑΣ 8 3 0 5 14 – 18 -4 9
11 ΔΡΑΣΙΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ 8 3 1 4 20 – 18 2 8
12 Α.Ο. ΚΡΟΚΟΥ 8 2 0 6 7 – 22 -15 6
13 ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ 8 1 0 7 8 – 31 -23 3
14 Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ 8 0 0 8 7 – 39 -32 0


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013/7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ/Γ΄ ΚΑΤ. ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ – ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 4-2

17.11.13m_et-mikr_117.11.13m_et-mikr_217.11.13m_et-mikr_3

Ο νόμος του ποδοσφαίρου σε όλο του το μεγαλείο!

Η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, αγωνιζόμενη εκτός έδρας με την ομάδα του Μεταξά προηγήθηκε δυο φορές, είχε δοκάρι, έχασε σωρεία ευκαιριών όντας κυρίαρχη για 86΄, και στο τέλος σε διάστημα πέντε λεπτών δέχτηκε 3 γκολ, γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα με 4-2!  

Από τη έναρξη του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις "διαθέσεις" τους με συνεχές πρέσιγκ και πλήρη κυριαρχία στο κέντρο του γηπέδου, πετυχαίνοντας το 0-1 μόλις στο 4΄. Παρότι οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 11΄, οι παίκτες του Μικροβάλτου, κάνοντας ίσως το καλύτερο ημίχρονο της φετινής σεζόν, συνέχιζαν να πιέζουν και να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 27΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Ανδρέα Γιαννόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καρφωτή κεφαλιά του Γιώργου Παπαδημητρίου σε κενή εστία κατέληξε άουτ. Η ομάδα του Μεταξά σ’ αυτό το διάστημα είχε να επιδείξει δυο-τρία μακρινά σουτ-φάουλ που κατέληξαν άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κάπως βελτιωμένοι, το παιχνίδι έγινε πιο νευρικό, αλλά οι παίκτες του Αίαντα αν και ανέκοψαν το φρενήρη ρυθμό τους, ήταν και πάλι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, χάνοντας μέχρι το 85΄ άλλες 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη. Στο σημείο αυτό  (86΄) σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση και μετά από χλιαρό σουτ έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου απέκρουσε ασθενώς, με τον επερχόμενο Αναγνώστου με προβολή να ισοφαρίζει σε 2-2. Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης οι φιλοξενούμενοι, δέχτηκαν δυο πανομοιότυπα γκολ (89΄-91΄) από ξεπέταγμα σε μπροστινές μπαλιές και πλασέ από τον Παρασκευόπουλο, και από τον παράδεισο μιας διαγραφόμενης εύκολης νίκης βρέθηκαν στην κόλαση, χωρίς να το καταλάβουν! Λίγη σημασία έχει και το γεγονός ότι στο 4ο γκολ των γηπεδούχων, ο επόπτης είχε σηκωμένη τη σημαία στο ξεκίνημα της φάσης σημειώνοντας οφσάιντ -ήταν πάνω από 5 μέτρα- τον σκόρερ Παρασκευόπουλο, που δέχτηκε τη μπάλα πάντως μετά από απόκρουση αμυντικού.

Αξίζουν πάντως και τα εύσημα στην ομάδα του Μεταξά, για τον τρόπο που αντέδρασε μετά την ισοφάριση και πέτυχε την ολική ανατροπή και μια μεγάλη νίκη.

ΒΙΝΤΕΟ 7:19min με όλα τα γκολ και φάσεις του αγώνα...

Το γκολ του αγώνα:

4΄ 0-1 από το Γιώργο Σαΐτη, που δέχτηκε εκπληκτική μπαλιά 40 μέτρων στην πλάτη της άμυνας του Μεταξά και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ

11΄ 1-1 από τον Χρυσοβαλάντη Παρασκευόπουλο με σουτ έξω από την περιοχή

31΄ 1-2 με απευθείας αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ από το Νίκο Νάστο

86΄ 2-2 από τον Θόδωρο Αναγνώστου που εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Αλεξόπουλου και πλάσαρε από κοντά

89΄ 3-2 από τον Χρυσοβαλάντη Παρασκευόπουλο με κοντινό πλασαριστό σουτ

91΄4-2 και πάλι από τον Χρυσοβαλάντη Παρασκευόπουλο με κοντινό πλασέ, που έκανε χατ-τρικ και αναδείχτηκε σε πρόσωπο του αγώνα.

Μέτρια η διαιτησία των Σουλίδη – Παπαδόπουλου – Χρυσοστομίδη, ιδιαίτερα στην άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου, αφού  ήταν ανεκτική σε διαμαρτυρίες, ενώ θα μπορούσε να είχε αποβάλει από το πρώτο ημίχρονο παίκτη των γηπεδούχων (απρεπής χειρονομία προς το μέρος των φιλάθλων, ενώ ήδη ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, που θα έπρεπε να είχε δει τουλάχιστον ο επόπτης). Με την κόκκινη κάρτα πάντως "φλέρταραν"  και παίκτες των φιλοξενούμενων προς το τέλος  και μετά το τέλος του αγώνα, για διαμαρτυρία. H διαιτησία ελέγχεται επίσης -όπως προαναφέρθηκε- για τη φάση της επίτευξης του 4ου γκολ των γηπεδούχων.  

aiasmet13A_1aiasmet13A_2aiasmet13A_3aiasmet13A_4

aiasmet13A_5aiasmet13A_6aiasmet13A_7aiasmet13A_8

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ

Καραμούζας Αργ., Τσιάμης Γεωργ., Παπαϊωάννης Δημ., Λαβαντσιώτης Δημ., Κουτσουγιώτας Θωμ. (77΄ Παπαθανασίου Ιωαν.), Αναγνώστου Θεόδ., Νατσιός Ευαγγ., Λαβαντσιώτης Αντ. (81΄ Κοκαράκης Κων.), Πιστόλας Γεωργ., Μπλαχάβας Χαρ. (71΄ Γουλιός Αθαν.), Παρασκευόπουλος Χρυσ..

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Χατζηκωνσταντίνου Παν., Χαρέλας Αθαν., Λάιος  Ευθ., Γκουντρουμπής ΑΘαν.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ 

Αλεξόπουλος Αντώνιος, Θεοχάρης Απόστολος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργοςς (65΄ Γιαννόπουλος Αντώνιος), Κομπούρας Σωκράτης (50΄ Θεοδουλίδης Κων/νος), Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Παλιανόπουλος Αθανάσιος, Νάστος Στέφανος, Νάστος Νίκος, Παπαδημητρίου Γιώργος, Μανάδης Γιάννης.

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι: Καβουρίδης Αχιλλέας.

Γιώργος Μαστρ.


Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013/6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ 6-3

mikrov-pyrg6-3ar_1JPGmikrov-pyrg6-3ar_2JPGmikrov-pyrg6-3ar_3JPG 

 Μια μεγάλη νίκη με σκορ 6-3 πέτυχε ο Αίας Μικροβάλτου επί της Δόξας Βερμίου Πύργων, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2013 στο γήπεδο Τρανοβάλτου, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 30΄ και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στο 22΄. Οι παίκτες του Μικροβάλτου ευτύχησαν να σκοράρουν δυο φορές στο πεντάλεπτο 30΄-35΄ και να κλείσουν προηγούμενοι το ημίχρονο με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και γρήγορα -στο 50΄- κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1. Η μείωση του σκορ από την ομάδα των Πύργων στο 63΄ σε 3-2 ανησύχησε τους λιγοστούς φιλάθλους του Μικροβάλτου -οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ήταν υπερτριπλάσιοι!-, αλλά οι παίκτες του Μικροβάλτου, πατώντας καλύτερα στο γήπεδο και εξακολουθώντας να έχουν ρέντα στο σκοράρισμα, απάντησαν  σε δυο λεπτά -στο 65΄- για το 4-2 και λίγο αργότερα -74΄-  φάνηκε να εδραιώνουν τη νίκη τους πετυχαίνοντας και 5ο γκολ, χάνοντας ακόμη 1-2 καλές ευκαιρίες. Η μείωση το σκορ στο 83΄ σε 5-3 ήρθε κάπως αργά για τους φιλοξενούμενους, ενώ η κούραση φαινόταν ότι είχε καταβάλει τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων.

Τον τελευταίο λόγο πάντως τον είχαν οι γηπεδούχοι, που στις καθυστερήσεις -93΄- πέτυχαν και έκτο τέρμα, δίνοντας στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου, σκαρφαλώνοντας παράλληλα  στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

...το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα (φάσεις και τα 8 γκολ της συνάντησης, τα 5 & σε slow motion)

Τα γκολ της συνάντησης:

22΄ 0-1 για τους φιλοξενούμενους, με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του Δ. Πεσιρίδη σε γέμισμα στην περιοχή με φάουλ από το κέντρο του γηπέδου.

30΄ 1-1 η ισοφάριση για του γηπεδούχους, επίσης με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά από το Στέφανο Νάστο, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Νίκου Νάστου.

35’ 2-1 με κοντινή -επίσης- κεφαλιά του Γιώργου Σαΐτη.

50΄ 3-1 από τον Αντώνη Γιαννόπουλο με δυνατό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή.

63΄ 3-2 και πάλι με κεφαλιά του Δ. Πεσιρίδη που πήρε το ριμπάουντ μετά από χτύπημα στης μπάλας στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ από το κέντρο του γηπέδου.

65’ 4-2 από το Γιώργο Σαΐτη (2ο προσωπικό) με συρτό δυνατό σουτ σε απευθείας χτύπημα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή.

74΄ 5-2 με ένα εξαιρετικό γκολ του Γιάννη Μανάδη, που ξεπετάχτηκε σε μια υπέροχη μπροστινή διαγώνια μπαλιά του Γιώργου Σαΐτη και πέρασε τη μπάλα πάνω από το εξελθόντα τερματοφύλακα.

83΄ 5-3 από τον Β. Σερίμη, με χτύπημα φάουλ από μακρινή απόσταση.

93’ 6-3 από το Νίκο Νάστο, που βγήκε μόνος του  μετά από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Αποστόλη Θεοχάρη και πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Καλή η διαιτησία των Μαλιούρα - Βέρου - Βαξεβάνη.

Γιατρός αγώνα: Ποζουκίδου Καλλιόπη

Slide-Show 24 ΦΩΤΟ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

Καβουρίδης Νίκος, Μανάδης Γιάννης,  Θεοδουλίδης Κώστας, Θεοχάρης Απόστολος, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος (75΄ Αλεξόπουλος Αντώνης), Σαΐτης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αντώνης (69΄ Μαρκόπουλος Βασίλειος), Κομπούρας Σωκράτης, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Παπαδημηρίου Γιώργος.
Στην αποστολή  ήταν ακόμα: Καβουρίδης Αχιλλέας, Γιαννόπουλος Ανδρέας.

Κόουτς: Μαρκόπουλος Βασίλης

ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ

Ταξίδης Γεωργ., Καπνικαρίδης Νικ., Τέγος Δημ., Πεσιρίδης Δημ., Στόικος Σταυρ., Σερίμης Βασ., Σερίμης Θωμ., Τσαραμανλίδης Ιωαν., Πεσιρίδης Σταυρ., Σιώνης Νικ., Ακριτίδης Παν.

Κόουτς: Παπαδημητρίου Δημήτρης 

Γιώργος Μαστρ.


Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013/5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ – Α.Ο. ΚΡΟΚΟΥ 3-1

ag3.11_01ag3.11_02ag3.11_03

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου επιβλήθηκε με σκορ 3-1 επί της ομάδας του Α.Ο. Κρόκου, το απόγευμα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2013 στο γήπεδο Τρανοβάλτου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ανδρέα Γιαννόπουλου στο 20΄, προηγήθηκε στο 25΄ και παρότι ισοφαρίστηκε προσωρινά στο 38΄, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μικροβάλτου μπήκαν "χαλαρά" στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες του Κρόκου να βγουν μπροστά, χωρίς όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αλεξόπουλου.

Ένα δεκάλεπτο (65΄-75΄) καλής απόδοσης στο β΄ μέρος ήταν αρκετό για τον Αίαντα να κλειδώσει τη νίκη στο 67΄ και να δημιουργήσει 2-3 μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Μικροβάλτου να πανηγυρίζουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και να βελτιώνουν σημαντικά τη βαθμολογική τους θέση, μετά τα άτυχα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών.

...το ΒΙΝΤΕΟ με φάσεις και όλα τα γκολ του αγώνα

Τα γκολ του αγώνα:

25 ΄ 1-0 από τον Γιώργο Σαΐτη σχεδόν εξ επαφής, όταν δέχτηκε παράλληλη σέντρα από το Γιάννη Μανάδη μετά από πάσα του Ανδρέα Γιαννόπουλου.

38΄ 1-1 από το Δημήτρη Μανώλα, με κοντινό πλασέ ύστερα από σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων

44΄ 2-1 από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο με συρτό τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής

67΄ 3-1 από τον Στέφανο Νάστο με κεφαλιά, μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Αποστόλη Θεοχάρη

Καλή η διαιτησία των Σπέντζα – Χατζή – Στρατούδη.

Slide show 46 ΦΩΤΟ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

Αλεξόπουλος Αντώνης, Μανάδης Γιάνννης (69΄ Θεοδουλίδης Κων/νος), Θεοχάρης Απόστολος, Χαρισόπουλος Φίλιππος, Νάστος Νίκος (76΄ Τζουκόπουλος Αλέξανδρος), Νάστος Στέφανος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργος (60΄ Γιαννόπουλος Αντώνης), Κομπούρας Σωκράτης, Παλιανόπουλος Σάκης, Αλεξόπουλος Αχιλλέας.

Από το 83΄ η γηπεδούχος ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Φ. Χαρισόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην αποστολή ήταν ακόμα ήταν οι: Καβουρίδης Νίκος, Καβουρίδης Αχιλλέας.

Α.Ο. ΚΡΟΚΟΣ

(Καραθανάσης Βασίλης) Ρούσης Νικ., Μανώλας Δημ., Παπαδόπουλος Περ., Τσιώγκας Γεωρ., Μανώλας Δημ., Μανώλας Βασ., Μιμήτος Ευθ. (79΄ Μιμήτος Κων.), Καρατζέτζος Παν., Ρούσης Νικ., Τερζανίδης Ιωαν., Καρανάνος Μαρ. (70΄ Οικονόμου Νικ.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Βατάλης Ιωαν., Γκανάτσιος Γεωρ., Δελλόπουλος Κων..

Γιατρός αγώνα: Καλλιόπη Ποζουκίδου.


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013/4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΣ – ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ 1-2

Vathil-Mikrov._1-2_1Vathil-Mikrov._1-2_2Vathil-Mikrov._1-2_3

Μια παλικαρίσια νίκη με σκορ 1-2, εκτός έδρας επί της ομάδας του Ιωνικού Βαθυλάκκου, πέτυχε η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης, το ηλιόλουστο απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, με πολλές ελλείψεις αφού απουσίαζαν επτά παίκτες από αυτούς που είχαν ξεκινήσει τον νικηφόρο αγώνα της περασμένης Κυριακής, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 20΄, πέτυχε το γρήγορο γκολ -στο 10΄- και έχασε δυο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, που δεν καρποφόρησαν χάρη στις αποκρούσεις του πολύ καλού τερματοφύλακα του Βαθυλάκκου.

BINTEO 7:46min με γκολ και φάσεις...

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν για την ισοφάριση. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το μόνο που κατάφεραν ήταν η πολύ μεγάλη φάση στο 33΄ όταν είχαν οριζόντιο δοκάρι μετά από κοντινό δυνατό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βαθυλάκκου ήταν καλύτεροι, απέναντι στους φιλοξενούμενους, των οποίων κάποιοι παίκτες παρουσίασαν προβλήματα μικροτραυματισμών και εξάντλησης, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αλλαγών, καθώς η ομάδα είχε κατέβει μόλις με έναν αναπληρωματικό. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Μικροβάλτου έπαιξαν με αντεπιθέσεις και κατάφεραν -κόντρα στη ροή του αγώνα- να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 68΄. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο την πίεση, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 75΄ να πετύχουν γκολ, όταν το σουτ επιθετικού της αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από το Σωκράτη Κομπούρα και πέτυχαν τη μείωση του σκορ στο 83΄. Στο επόμενο λεπτό χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο να κλειδώσει τη νίκη, όταν μέτά από ωραία διείσδυση από τη γραμμή του κέντρου του γηπέδου, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στα υπόλοιπα 12-13 λεπτά -με τις καθυστερήσεις- μέχρι τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Βαθυλάκκου έκλεισαν στην περιοχή τους φιλοξενούμενους που αμύνονταν σθεναρά, κέρδισαν 4-5 φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν καρφωτή κεφαλιά έφυγε μόλις άουτ, αλλά δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Αίαντα Μικροβάλτου να πανηγυρίζουν έξαλλα μια πολύ-πολύ μεγάλη νίκη.

Τα γκολ του αγώνα:

0-1 στο 10΄ από τον Αντώνη Γιαννόπουλο, που ελίχτηκε ωραία στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε με αριστερό συρτό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.

0-2 στο 68΄ από το Γιώργο Σαΐτη, που βγήκε μόνος σε μπροστινή μπαλιά, κέρδισε μια κόντρα και με υπερπροσπάθεια πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας, βάζοντας υποθήκη για τη μεγάλη νίκη.

1-2 στο 83΄ η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους, με ωραία κεφαλιά μετά από χτύπημα κόρνερ.

Καλή η διαιτησία των Μαλιούρα – Πραχάλη – Κωνσταντινίδη.   

Vathil-Mikrov._1-2_4Vathil-Mikrov._1-2_5Vathil-Mikrov._1-2_6 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ

Κωνσταντινίδης Κων., Κουτσίδης Βαλ., Βουκτσίδης Διαμ., Κιρτικίδης Ηλ., Γεωργιάδης Θεοδ., Παπαιωάννου Κων., Ζορμπάς Λαζ., Σαχινίδης Βασ. (35΄ Θεοδωρίδης Παυλ.), Δουβαρτζίδης Σαβ., Γκιούρας Δημ., Χατζηιωαννίδης Σαβ. (55΄ Γεωργιάδης Σαβ.).

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Κουτσίδης Καλ., Στασιμιώτης Λεων., Χηνιτίδης Ιωαν., Κυπιρτόγλου Σαβ.

Κόουτς: Χατζηιωαννίδης Παναγιώτης

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

Καβουρίδης Νίκος, Καβουρίδης Αχιλλέας, Θεοδουλίδης Κων/νος, Θεοχάρης Απόστολος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργος, Μάστορας Χάρης, Κομπούρας Σωκράτης, Γιαννόπουλος Αντώνης, Κωνσταντόπουλος Ζήσης.


Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013/3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ/ΒΙΝΤΕΟ 8:49min

ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 6-1

.aias20.10arth1ep_2arth

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου συνέτριψε την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ με σκορ 6-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης, το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2013, στο γήπεδο του Τρανοβάλτου.

Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος για την ομάδα του Μικροβάλτου, που δημιούργησε φάσεις, πέτυχε πολλά γκολ και πρόσφερε πλούσιο θέαμα, απέναντι στη νεανική ομάδα του Ηρακλή, που έδειξε καλά ατομικά στοιχεία από αρκετούς παίκτες της, αλλά με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του αγώνα, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

20.10_220.10_320.10_4

Το φιλμ του ματς:

6΄ 1-0 με συρτό δυνατό σουτ του Νίκου Νάστου έξω από την περιοχή.

13΄ 2-0 από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν σε διείσδυσή του και σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα αποκρούστηκε από απλωμένο χέρι αμυντικού των φιλοξενούμενων.

16΄2-1 η μείωση του σκορ για την ομάδα της Πτολεμαΐδας, όταν μετά από χτύπημα κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία σε επιθετικό της να σκοράρει με δυνατό κοντινό  σουτ.

39΄3-1 από τον Νίκο Νάστο (δεύτερο γκολ), όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό, ελίχτηκε από το ύψος της περιοχής, ξεπέρασε δυο αμυντικούς και με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

49΄4-1 από το Γιώργο Σαΐτη, με κεραυνοβόλο σουτ από το ύψος της περιοχής.

68΄ 5-1 με πέναλτι από τον Σάκη Παλιανόπουλο, πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννης Μανάδης όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή.

70΄6-1 από τον Στέφανο Νάστο, που με κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος της περιοχής, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

87΄ οριζόντιο δοκάρι από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι.

...το BINTEO του αγώνα


Καλή η διαιτησία των Σπέντζα – Αμαραντίδη – Χατζή.      

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

Αλεξόπουλος Αντώνης (46΄ Καβουρίδης Νίκος), Μανάδης Γιάνννης (67΄ Θεοδουλίδης Κων/νος), Παπαδημητρίου Γιώργος, Θεοχάρης Απόστολος, Χαρισόπουλος Φίλιππος, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργος (57΄ Μάστορας Χάρης ), Κομπούρας Σωκράτης, Παλιανόπουλος Σάκης.

Στην αποστολή ήταν ακόμα ήταν οι: Γιαννόπουλος Αντώνιος.

Κόουτς: Βασίλης Μαρκόπουλος

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Παναγιωτίδης Νικ., Ανδρέου Ευαγ., Τσακιρίδης Αντ. (46΄ Γκλαβίνας Δημ.), Ρωσσίδης Ιωαν., Χατζηκιοσίδης Κων., Ρωσσίδης Μιχ. (60΄ Βερύκοκος Αναστ.),  Sako Dhionis., Βασιλειάδης Ανέστ., Ράντογλου Κων., Ναθαναηλίδης Δημ. (46΄ Μιχαηλίδης Λεων.), Τσιολάκης Ραφ., 

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Καρκαντώνης Νικ., Μπισούκης Ιωαν., Κριτσάνης Φωτ., Πειτσίνης Μηνάς.

Κόουτς: Γιάννης Κουλίδης

20.10_520.10_620.10_720.10_8

20.10_920.10_1020.10_1120.10_12

20.10_1320.10_1420.10_1520.10_16

20.10_1720.10_1820.10_1920.10_20

20.10_2120.10_2220.10_2320.10_24

ΓΜ - ΑΓ

ΥΓ Του αγώνα προηγήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός, από τον π. Αθανάσιο Παπαδόπουλο


Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013/2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ/& BINTEO 7:16min

ΑΝΩ ΚΩΜΗ – ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ 5-2

 12.10.13_.-_5-2_112.10.13_.-_5-2_212.10.13_.-_5-2_3

Με το ευρύ σκορ 5-2, η ομάδα της Άνω Κώμης επιβλήθηκε της ομάδας του Αίαντα Μικροβάλτου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2013 στο γήπεδο της Αιανής.

Ίσως το σκορ να μην αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά των δυο ομάδων, αλλά γενικά η νίκη των γηπεδούχων θεωρείται δίκαιη, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ανώτεροι. Η ομάδα του Αίαντα ήταν καλύτερη στο διάστημα 60΄-80΄ και ενώ το σκορ ήταν στο ρευστό 3-2, είχε δοκάρι και δυο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει… Το 4ο γκολ της Άνω Κώμης στο 80΄, για το οποίο οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης -και απ’ ότι φάνηκε μάλλον είχαν δίκιο-, εδραίωσε την επικράτηση των γηπεδούχων, που μετά τρία λεπτά σε μια ακόμη αντεπίθεση έδωσαν στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου.

...το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα 7:16min


Η σειρά των γκολ:

1-0 στο 7΄ από τον Παλαμά, που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση  του τερματοφύλακα του Μικροβάλτου μετά από χτύπημα φάουλ και την προώθησε από κοντά στα δίχτυα.

1-1 στο 12΄ από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, που μετά από κόρνερ του Θεοχάρη με κοντινή προβολή ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

2-1 στο 52΄ από τον Πήττα, με πλασέ μέσα από την περιοχή.

3-1 στο 55΄ και πάλι από τον Πήττα, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

3-2 στο 59΄ από το Γιώργο Παπαδημητρίου, που από πλάγια θέση, μετά απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με δυνατό σουτ μείωσε το σκορ.

4-2 στο 80΄ από τον Γκόγκο, που από το κέντρο του γηπέδου, διεκδίκησε μια απόκρουση μπάλας από την άμυνά του -φάνηκε να χρησιμοποιεί και το χέρι του στη διεκδίκηση από τον αμυντικό που έχασε την ισορροπία του-,  διήνυσε το μισό γήπεδο και πλάσαρε πολύ ωραία τον Αλεξόπουλο.

5-2 στο 83΄και πάλι από το Γκόγκο, που ξεπετάχτηκε ωραία σε μπροστινή μπαλιά, ξεπέρασε τον τερματοφύλακα και από πολύ πλάγια θέση την πλάσαρε στην κενή εστία.    

Καλή η διαιτησία των Διαμαντή-Πραχάλη-Χατζή.

12.10.13_.-_5-2_4_112.10.13_.-_5-2_4_212.10.13_.-_5-2_512.10.13_.-_5-2_6

12.10.13_.-_5-2_712.10.13_.-_5-2_812.10.13_.-_5-2_912.10.13_.-_5-2_11

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Α.Ε. ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ

[Τσέπουρας Γιώργος] Γεωργιάδης Γεωργ., Παλαμάς Κων. (90'  Πάντζιος Αθαν.), Τσιανάκας Κων., Τσιμπούρας Ιωαν., Γκόγκος Στεφ., Τρέσσος Ιακ., Παλαμάς Δημ. (68΄ Γκόγκος Ιωαν.), Πλιάτσιος Αθαν., Ζυγούρας Νικ., Παλαμάς Ιωαν. ( 90΄ Μαυρομάτης Βασ. ), Πήττας Δημ.. 

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Λεοντούδης Εμμ., Τάκος Κων., Γκιάτας Δημ., Τάκος Αθαν..

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

[Μαρκόπουλος Βασίλης] Αλεξόπουλος Αντώνης, Παπαδημητρίου Γιώργος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Μάστορας Χάρης (65΄ Γιαννόπουλος Αντώνης), Θεοχάρης Αποστόλης (46΄  Θεοδουλίδης Κώστας), Χαρισόπουλος Φίλιππος, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργος ( 50΄ Μανάδης Γιάννης), Παλιανόπουλος Σάκης.

Στην αποστολή ήταν ακόμα ήταν οι: Καβουρίδης Αχιλλέας, Καβουρίδης Νίκος.

Γιατρός αγώνα: Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Γ.Μ.-Α.Γ.


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013/1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ – ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ 0-1

9.10.13Aias-Lefk_19.10.13Aias-Lefk_2 9.10.13Aias-Lefk_3

Άσχημα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-2014 για την ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, αφού το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2013, στο εξ αναβολής -λόγω πένθους-  παιχνίδι της πρεμιέρας, ηττήθηκε από την ομάδα της Λευκόβρυσης με σκορ 0-1. Τυπικά ήταν γηπεδούχος η ομάδα του Μικροβάλτου, στην ουσία όμως έπαιζε εκτός έδρας, αφού το γήπεδο της ΕΠΣ Κοζάνης που έγινε το παιχνίδι, το χρησιμοποιεί σαν έδρα η Λευκόβρυση.

Μαγική εικόνα αποτελεί το παιχνίδι, αφού από τη μία το Μικρόβαλτο είχε συντριπτική υπεροχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτανε εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή με περίτεχνους συνδυασμούς, χωρίς όμως να επιτυγχάνει στην τελική προσπάθεια, και από την άλλη η ομάδα της Λευκόβρυσης με μαζική άμυνα, έκανε 5-6 αντεπιθέσεις σε όλο το παιχνίδι, δημιουργώντας τρεις κλασικές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας ένα γκολ! Σ’ αυτό συνετέλεσε τα μέγιστα και ο πολύ καλός τερματοφύλακας των -τυπικά- φιλοξενούμενων, που όταν χρειάστηκε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποίησε 2-3 σωτήριες αποκρούσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

ΒΙΝΤΕΟ 9:22min

 Οι παίκτες του Αίαντα μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και περιόρισαν τους αντίπαλους στο μισό γήπεδο. Η μεγάλη ευκαιρία όμως και το εύκολο σουτ δεν έγιναν ποτέ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που στο 31΄ και 39΄  σε αντεπιθέσεις, έχασαν ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λευκόβρυσης ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και κατάφερε με ένα -μάλλον τυχερό- γκολ στο 72΄ να προηγηθεί στο σκορ, όταν μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα του Μικροβάλτου σε χτύπημα φάουλ, σχεδόν από τη γραμμή του άουτ ο επιθετικός της Λευκόβρυσης γύρισε ψηλοκρεμαστά τη μπάλα προς την εστία, στέλνοντάς την στα δίχτυα, παρά την απέλπιδα προσπάθεια αμυντικού του Μικροβάλτου να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Μπροστά στο φάσμα της ήττας οι παίκτες του Μικροβάλτου πίεσαν, δημιούργησαν καλές φάσεις και έκαναν επικίνδυνα σουτ προς την εστία, αλλά ο τερματοφύλακας της Λευκόβρυσης  έδειξε ότι ήταν ανίκητος. Ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν για τον Αίαντα στο 57΄, στο 62΄, στο 75΄, στο 86΄, και στο 93΄, ενώ η ομάδα της Λευκόβρυσης θα μπορούσε σε αντεπίθεση να ζευγαρώσει τα τέρματά της στο 83΄.

Αναμφισβήτητα η ομάδα του Μικροβάλτου, παρά την ήττα, έδειξε και πολύ καλά στοιχεία, όπως είναι η φυσική κατάσταση και η κυκλοφορία της μπάλας, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει το τελείωμα των φάσεων. Ακόμη στα θετικά είναι η προσθήκη των νέων παικτών (Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος, Κωνσταντόπουλος Ζήσης), που έδειξαν ότι θα βοηθήσουν την ομάδα.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη του αδικοχαμένου 45χρονου Γιώργου Ε. Παπαδόπουλου, παλιού ποδοσφαιριστή του Μικροβάλτου.

Πολύ καλή η διαιτησία των Ζούγρα-Αραβοπούλου-Παπαδημητρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ

Αλεξόπουλος Αντώνης, Μανάδης Γιάννης (54' Γιαννόπουλος Αντώνης), Παπαδημητρίου Γιώργοςς, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Μάστορας Χάρης (46΄ Θεοχάρης Απόστολος), Θεοδουλίδης Κώστας, Χαρισόπουλος Φίλιππος, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος (75΄ Τζουκόπουλος Αλέξανδρος), Κωνσταντόπουλος Ζήσης, Γιαννόπουλος Ανδρέας.

Στην αποστολή ήταν ακόμα ήταν οι: Καβουρίδης Αχιλλέας, Καβουρίδης Νίκος, Σαΐτης Γιώργος.

Κόουτς: Μαρκόπουλος Βασίλης

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Παναγιωτίδης Περ., Παπαδημητρίου Γεώργ., Παντελίδης Λάζ., Αβραμίδης Ζ. (75΄ Σαββίδης Δημ.), Παρχαρίδης Πετρ., Χριστοφορίδης Αλ., Τσάκαλος Βασ. (90΄ Ασλανίδης Γεωρ.), Λαφαζανίδης Γεωρ., Τσιώγκας Αθαν., Πασιάκος Χρησ. (67΄ Βασιλειάδης Ιωαν.), Παναγιωτίδης Χρυσ.

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Παντελίδης Γρ., Σαββίδης Κων., Ζυμπάς Αρ., Βακουφτσής Κων.

Κόουτς : Παντελίδης Χρήστος

 9.10.13Aias-Lefk_49.10.13Aias-Lefk_59.10.13Aias-Lefk_69.10.13Aias-Lefk_7

9.10.13Aias-Lefk_89.10.13Aias-Lefk_99.10.13Aias-Lefk_109.10.13Aias-Lefk_11

9.10.13Aias-Lefk_129.10.13Aias-Lefk_139.10.13Aias-Lefk_149.10.13Aias-Lefk_15

9.10.13Aias-Lefk_169.10.13Aias-Lefk_179.10.13Aias-Lefk_189.10.13Aias-Lefk_19

ΥΓ (...μεταξύ μας)

1. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και είμαι αισιόδοξος. Το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας είναι μαραθώνιος, αφού συμμετέχουν 14 ομάδες -αντί 10 που ήταν πέρσι-. Μια ήττα δεν κρίνει τίποτε. Άλλωστε ανεβαίνουν στη Β΄τρεις ομάδες!

2. Αρκεί να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα... Η αντίδραση δυο παικτών μας στη φάση του γκολ της Λευκόβρυσης ήταν πολύ κακή. Ακόμη κι αν υπήρξε πρόκληση… Ας προσέξουμε λιγάκι τα νεύρα μας, δεν οδηγούν πουθενά. Ζημιώνουν μόνο την ομάδα μας… Το ποδόσφαιρο είναι άθληση, γιορτή και διασκέδαση…    


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013/mikrovalto.gr

Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΚ

…δείτε όλο το πρόγραμμα του Αίαντα Μικροβάλτου
.

klirg23.9Παρουσία εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία της ΕΠΣ στην Κοζάνη, η κλήρωση του πρωταθλήματος περιόδου 2013-2014 της Γ΄ κατηγορίας της τοπικής Ένωσης (ΕΠΣΚ).  Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι δεκατέσσερις (14) -από εννέα που ήταν την περσινή περίοδο- και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες που απαρτίζουν τη Γ΄ κατηγορία είναι:

Αίας Μικροβάλτου, Πρόοδος Μεταξά, Ιωνικός Βαθυλάκκου, ΑΟ Κρόκου, Δόξα Λευκόβρυσης, ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου, ΑΕ Άνω Κώμης, ΑΣ Καρυδίτσας, Κεραυνός Πετρανών, Άρης Καλονερίου, Δράσις Τσοτυλίου, Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης, Ακαδ. Ηρακλής Πτολεμαΐδας και ΑΟ Πύργων.

Η πρώτη αγωνιστική θα φέρει αντιμέτωπη του Αίαντα Μικροβάλτου την ομάδα της Λευκόβρυσης, με γηπεδούχο την ομάδα του Μικροβάλτου.

Το πλήρες πρόγραμμα του Αίαντα Μικροβάλτου έχει ως εξής:

1η-14η ΑΓΩΝ.: Μικρόβαλτο – Λευκόβρυση

2η-15η : Άνω Κώμη – Μικρόβαλτο

3η-16η : Μικρόβαλτο – Ακαδ. Ηρακλής Πτολεμαΐδας

4η-17η : Βαθύλακκος – Μικρόβαλτο

5η-18η : Μικρόβαλτο – Κρόκος

6η-19η : Μικρόβαλτο – Πύργοι

7η-20η : Μεταξάς – Μικρόβαλτο

8η-21η : Μικρόβαλτο – Καλονέρι

9η-22η : Πετρανά – Μικρόβαλτο

10η-23η : Μικρόβαλτο – Τσοτύλι

11η-24η : Καρυδίτσα – Μικρόβαλτο

12η-25η : Μικρόβαλτο-Καισαρειά/Κήπος/Σπάρτο

13η-26η : Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης – Μικρόβαλτο

Οι ακριβείς ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων, θα γνωστοποιηθούν σύντομα από την ΕΠΣΚ.  

Γ.Μ.