Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Κοζάνης: Κλειστά σχολεία και συλλαλητήριο τη Δευτέρα!
.

sxol14.9Με κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς έξω από αυτά και όχι μέσα, θα υποδεχθούν μαθητές και γονείς το πρωί της Δευτέρας οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Κοζάνης, αφού όπως σημειώνει μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρός της Ζήσης Ντούντας, προαναγγέλλοντας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. θα ακολουθήσει ένα «θερμό» πενθήμερο, αφού στο «χορό» των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι δάσκαλοι στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης για τη Δευτέρα οι δάσκαλοι θα συμμετέχουν σε 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούντας: «Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Περάσαμε ένα τριήμερο ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία. Ακόμα και για τα σχολεία της Κοζάνης που έχουν μια παράδοση να μην απεργούν, κλείνουν τα σχολεία! Με απόφαση συλλόγων, δηλαδή, κάποια σχολεία τη Δευτέρα θα είναι κλειστά!». Μάλιστα οι καθηγητές της Κοζάνης θα είναι έξω από τα σχολεία στις 8 το πρωί της Δευτέρας, όχι για να αποτρέψουν τους συναδέλφους από το να μπουν μέσα στην εργασία τους, αλλά για να δείξουν την παρουσία τους και να δείξουν στον κόσμο ότι «δεν είμαστε στα καφέ, στα κρεβάτια μας και στους καναπέδες μας. Να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές γιατί θα είμαστε έξω από σχολείο και όχι μέσα. Γιατί εκείνο το σχολείο δεν μας εκφράζει. Γιατί δεν πρόκειται για σχολείο του 2013 αλλά 30-40 χρόνια πίσω», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι απεργίες των καθηγητών είναι πενθήμερες και αφορούν από τη Δευτέρα 16 μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Στην Κοζάνη, όπως σημειώνει ο κ. Ντούντας, στόχος είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Μάλιστα στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία θα συμμετέχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. αυτό ίσως επαναληφθεί την Τρίτη το απόγευμα, αν γίνει το συλλαλητήριο που προγραμματίζουν οι δάσκαλοι σε τοπικό επίπεδο. Από την πλευρά της η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως σημειώνει σχετικά μιλώντας στον «Π.Λ.» η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Σταυρούλα Σαββίδου, έχει πάρει απόφαση για συμμετοχή σε 48ωρη κινητοποίηση στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, καθώς και συμμετοχή σε 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα γίνει κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ με φυσική παρουσία και πανό.

Εκτιμώντας τη συμμετοχή που θα υπάρχει μέχρι το τέλος της πενθήμερης απεργίας, ο κ. Ντούντα, τόνισε πως μπορεί να μην είναι θετικό ότι θα γίνει πενθήμερη απεργία, παρόλα αυτά «το κλίμα είναι πολύ θετικό και τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες θέλουν όλοι να δείξουν ότι θα συμμετάσχουν». Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι καθηγητές δεν είναι κομματικά και παραταξιακά χωρισμένοι και εξέφρασε την ελπίδα η ενότητα που υπάρχει τώρα να φανεί και σε ανάλογη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

prlogos.gr