Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
Συλλήψεις για κατοχή και πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων στη Νεάπολη
.

astyndelt20.8.13Συνελήφθησαν χθες (19-08-2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, δύο (2) ημεδαποί, 55 και 23 χρονών, στο Δρέπανο και στη Νεάπολη Κοζάνης αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας περί πώλησης τσιγάρων καθώς και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, βρέθηκαν εκατόν δεκαοχτώ (118) πακέτα τσιγάρων τα οποία είχε προμηθευτεί από γειτονική χώρα, με σκοπό την πώληση και δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας του Υπουργείου Οικονομικών και δεν είχαν καταβληθεί γι' αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού  στη Νεάπολη, στο σπίτι του ιδίου βρέθηκαν άλλα εκατόν εξήντα τρία (163) πακέτα τσιγάρων, ενώ σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 23χρονου γιου του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων, ένα πλαστό χαρτονόμισμα και τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν πωλήσεις και συναλλαγές τσιγάρων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

·      386 πακέτα τσιγάρων

·      8 συσκευασίες χαρτάκια τσιγάρων

·      10 συσκευασίες φίλτρα

·      δύο τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν πωλήσεις και συναλλαγές τσιγάρων

·      ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ

·      το χρηματικό ποσό των  14310  δηναρίων

·      το χρηματικό ποσό των 10 λεκ

·      το χρηματικό ποσό των 40 δολαρίων Η.Π.Α. και

·      το χρηματικό ποσό 2430 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.