Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η Α’ Φάση της Οικιστικής Αναβάθμισης κεντρικών δρόμων των Σερβίων
.

servia27.3.13Την ένταξη στο ΕΣΠΑ, της Α’ Φάσης της Οικιστικής Αναβάθμισης της πόλης των Σερβίων, με προϋπολογισμό έργου 4,434,000.00 ευρώ, ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή 22/03 η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Δ. Μακεδονίας.

Η Α’ φάση αποτελείται από δύο υποέργα τα οποία έχουν ως εξής:

- Το 1ο υποέργο αφορά στην ανάπλαση σε κεντρικούς δρόμους των Σερβίων, συνολικής έκτασης 15.650 τ.μ. και στη δημιουργία μιας ενιαίας έκτασης πλατείας (σημερινή πλατεία και ανοιχτός χώρος στα βόρεια), συνολικής έκτασης 1.700 τ.μ., διαμορφωμένης σε δύο μεγάλα επίπεδα.

- Το 2ο υποέργο αφορά στην κατασκευή υπογείων δικτύων χαμηλής και υψηλής τάσης. μήκους περίπου 9.1 χλμ και 3 υπογείων σταθμών και την αποξήλωση εναέριου δικτύου μήκους περίπου 4 χλμ και 3 εναέριων υποσταθμών καθώς και την εγκατάσταση υπογείων παροχών και διευθέτηση ή αποξήλωση εναέριων παροχών καταναλωτών.

ΩΣΤΟΣΟ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε η αίτηση για ένταξη στο ΕΣΠΑ της Β’ Φάσης, που αφορούσε τη «Μελέτη οικιστικής αναβάθμισης Σερβίων Δήμου Σερβίων –Βελβεντού» Π/Υ 273.191,24 €, για λόγους που σχετίζονται με  τη μη επαρκή πληρότητα και ωριμότητα της προτεινόμενης πράξης.

Από kozan.gr