Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση
 προϊόντων εγκλήματος σε ενεχυροδανειστήριο στο Αμύνταιο 
.

amynt15.3Χθες (14-03-2013) το πρωί, στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν δύο  ημεδαπούς, έναν 28χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και έναν 27χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράνομη κατοχή βεγγαλικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, το  χρηματικό ποσό των (13.605) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.  Από την προανάκριση προέκυψε, ότι τα προαναφερθέντα χρυσαφικά είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα από τον 27χρονο, αντί του ποσού των (13.150) ευρώ. Μέρος  των ανευρεθέντων χρυσαφικών, αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες -  ιδιοκτήτες και αποδόθηκε σε αυτούς.

Επίσης, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 27χρονου και σε ενεχυροδανειστήριο, στο οποίο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·     πλήθος  κοσμημάτων και χρυσαφικών,
·     το χρηματικό ποσό των 15.645 ευρώ,
·     (1) κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια,
·     (862) κροτίδες,
·     (1) σιδερογροθιά,
·     (1) πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ  και

·     (2) κινητά τηλέφωνα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, κάποια από τα ανευρεθέντα κοσμήματα είχε αγοράσει ο 27χρονος σε προγενέστερο χρόνο από 47χρονο ημεδαπό, ο οποίος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και  σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.