Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πανκοζανίτικο συλλαλητήριο για Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ
.

kin7.3.13«Νεκρώνει» αύριο Παρασκευή η πόλη της Κοζάνης για ένα τρίωρο, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης και φορείς αποφάσισαν χθες το βράδυ να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά». Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, επιβεβαιώθηκε η καθολική αντίθεση για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και για τη συρρίκνωση του παραρτήματος Κοζάνης, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πανκοζανίτικο συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης θα συμμετέχουν εκτός από των άλλων: Ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, το τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το ΕΒΕ, η ΕΛΜΕ, καθώς επίσης εργαζόμενοι και σπουδαστές στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη από το σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων και σπουδαστές το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα στις 12 το μεσημέρι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο γραφείο του περιφερειάρχη, Γιώργου Δακή. Υπό κατάληψη τελεί από σπουδαστές και το ΤΕΙ στην Κοζάνη.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ