Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Εορδαία: «Βούλιαξε» η κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας
    .

    sygeord18.2Η μαζικότερη εκδήλωση διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πτολεμαϊδα για την διατήρηση δημοσίων υπηρεσιών με τους υπεύθυνους του δήμου Εορδαίας να κάνουν λόγο για περισσότερους από πέντε χιλιάδες διαδηλωτές.

    Ο λαός και οι φορείς της περιοχής πρωτοστατούντων του δήμου και της εκκλησίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την επιστροφή της έδρας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας και την στελέχωση του με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, την παραμονή του τμήματος ΤΕΙ Μαιευτικής και την λειτουργία τμήματος εργοθεραπείας.

    Ζήτησαν ακόμη αντί της κατάργησης του Γραφείου κοινωνικής επιθεώρησης εργασίας την ενίσχυση του με προσωπικό, όπως επίσης του τελωνείου και του γραφείου ασφάλισης του οργανισμού των ελεύθερων επαγγελματιών Εορδαίας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες η δήμαρχος Εορδαίας μαζί με φορείς της περιοχής θα επισκεφθεί τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών Παιδείας και Εργασίας όπου με τεκμηριωμένα στοιχεία θα αποδείξει το δίκαιο των αιτημάτων του λαού της Εορδαίας ώστε να αποτραπεί το λουκέτο στις παραπάνω νευραλγικές υπηρεσίας της περιοχής.

    ΕΡΑ Κοζάνης