Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η επαρχία Σερβίων τον 16ο αιώνα μέσα από οθωμανικές πηγές»

.

vivlserv11.12Το βιβλίο των Γιώργου Σαλακίδη, καθηγητή Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Κώστα Καμπουρίδη, Δρ. Ιστορίας του Α.Π.Θ. με τίτλο «Η επαρχία Σερβίων τον 16ο αιώνα μέσα από οθωμανικές πηγές» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα Φίλιππος.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σε συνεργασία με το δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κώστας Ντίνας, καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δημήτρης Μυλωνάς, Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας, Στέλεχος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, στο πλαίσιο και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, θεωρεί ιδιαίτερα ευτυχή τη συγκυρία ολοκλήρωσης και έκδοσης του έργου, έχοντας παράλληλα την ικανοποίηση ότι έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του τόπου μας, χρηματοδοτώντας τόσο την ερευνητική δραστηριότητα, όσο και σημαντικό μέρος της έκδοσης του βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παρουσίαση μουσικών παραδόσεων της εποχής του 16ου αιώνα.