Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Με προβλήματα η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

.
xoigpetr9.11Με προβλήματα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, καθώς τεχνικές δυσλειτουργίες σχετικές με τα διαθέσιμα φορολογικά δεδομένα και περίπτωσεις διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση καθυστερούν την επιστροφή του φόρου.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πολιτών που το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων και δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους.
Ακόμη, εξετάζεται η περίπτωση ιδιοκτητών ή ενοικιαστών διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση και στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης. Αυτό διότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα και με την αυτόνομη θέρμανση δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και εάν δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.

Αρμόδιες πηγές ενημερώνουν πως όταν υπογραφεί και εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση της επιστροφής φόρου του πετρελαίου θέρμανσης θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταγραφούν οι δικαιούχοι είσπραξης του επιδόματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστροφή φόρου θα γίνεται σε διάστημα 15 ημερών μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Aπό nonews-NEWS