Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ημερολόγιο 2013 - Οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

φωτογραφίζονται κάτω από τη γέφυρα του Ρυμνίου

.

dada8.11_cΜια πρωτότυπη Ιδέα θα έχει το Ημερολόγιο του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το 2013 με θέμα την  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΑΔΑ». Διακόσιοι πενήντα  (250)  Φοιτητές των Σχολών  Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα παραταχθούν στο έδαφος κάτω από τη Γέφυρα του Ρυμνίου αναπαριστώντας την ανθρώπινη δάδα, κατά αναλογία του σχεδίου της δάδας  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τους Εθελοντές Αιμοδότες. Οι Φοιτητές που συμμετέχουν είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων Φοιτητών, Κρητών  «Η Μεγαλλόνησος», Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και των Ομάδων του Ιδρύματος Ραδιοφώνου «JUST RADIO», Ποίησης, Ζωγραφικής, Μουσικής, Θεάτρου, Χορού (brake dance), αλλά και φοιτητές που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα.

Η εκδήλωση αυτή  του ημερολογίου εντάσσεται,  ως  παράλληλη πολιτιστική  εκδήλωση  στήριξης της σχεδιαστικής πρότασης των Καθηγητών, των Επιστημονικών Συνεργατών και των  Φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της δάδας των  Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Στόχος: Η  διεθνοποίηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά  τη συμπλήρωση των τριάντα πέντε χρόνων από την ίδρυσή του.

Η Ιδέα αυτή ανήκει στον κ. Χρήστο Λαμπριανίδη Καθηγητή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση της Διοίκησης για την φωτογράφιση, εθελοντικά. Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει στον χώρο αυτό, θεματική φωτογράφιση σε συνδυασμό  με  ποίηση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: γη, νερό, φωτιά, αέρας.

Ο κ. Λαμπριανίδης διέθεσε αφιλοκερδώς στο Ίδρυμα,  τη βραβευμένη με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφία του,  με θέμα «NO POLUTION», για το ημερολόγιο του 2011, το οποίο και  ξανατυπώθηκε το 2012.

Η συνεργασία αυτή με τον κ. Λαμπριανίδη ξεκίνησε το 2010, όταν με τον Καθηγητή του Γενικού Τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Φραγκούλη  και την διάθεση του εξοπλισμού του Εργαστηρίου  Η/Υ και τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού και σε  συνεργασία και με τον κ. Σάκη Δαζάνη παρείχαν όλοι εθελοντικά  μαθήματα φωτογραφίας στην Φοιτητική Ομάδα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης εκτός από την υποστήριξη του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συνεργάζονται οι εξής:

  Τεχνική  Υπηρεσία ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:

  • Ράκας Νικόλαος
  • Ράμος Νικόλαος
  • Γεωργία Μήτρου

Φωτογραφία – Ομάδα Φωτογραφίας Φοιτητών του ΤΕΙ :

  • Χρήστος Λαμπριανίδης- Αεροφωτογράφιση «Ανθρώπινης Δάδας» Ημερολόγιο Τοίχου
  • Στέλλα Τσανάι – Φοιτ. Τμ. Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών – Πορτραίτα των φοιτητών «Ανθρώπινη Δάδα» Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο
  • Οδυσσέας Τσακαλίδης -Φοιτ. Τμ. ΓΕΩΠΕ -Τοπία γύρω από τη Γέφυρα
  • Κώστας Τσάρπας – Φοιτ. Τμ. ΓΕΩΠΕ – Back Stage της φωτογράφισης
  • Ραφαήλ Βασιλειάδης –  Φοιτ. Τμ. Β.Σ. – Back Stage της φωτογράφισης

 

Φοιτητές που συντόνισαν την «Ανθρώπινη Δάδα»

  • Κατερίνα Αλεξιάδου – Φοιτήτρια του Τμ. Β. Σχεδιασμού
  • Ηλίας Πανίδης -Εκπρόσωπος ΣΔΟ  Τμ. Λογιστικής
  • Μενέλαος Νασιές- Εκπρόσωπος ΣΤΕΦ Τμ. Β. Σχεδιασμού

Ομάδα Μουσικής Φοιτητών του ΤΕΙ

Μέλη της Ομάδας Μουσικής προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν τους συμφοιτητές τους κατά την ημέρα της φωτογράφισης, και είναι οι εξής:

  • Μιχάλης Παπαλημπέρης – Φοιτ. Τμ. Ηλεκτρολογίας -Μπουζούκι
  • Κώστας Κρίκης – Φοιτ. Τμ. Ηλεκτρολογίας -Μπουζούκι
  • Χρύσα Καλατζίδου – Φοιτ. Τμ. ΓΕΩΠΕ -Τουμπερλέκι
  • Παναγιώτης Σίμος-  Φοιτ. Τμ. Ηλεκτρολογίας – Τουμπερλέκι

Ασφάλεια – Χορηγοί:

 1)      Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης προστασία στον ευρύτερο χώρο γης Γέφυρας

2)      Δήμος Κοζάνης – Όχημα  με καλάθι για την αεροφωτογράφιση και λεωφορεία για την  μετακίνηση των Φοιτητών από το ΤΕΙ στη Γέφυρα και επιστροφή

3)      Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης– Πρόεδρος κ. Πολυνείκης Αγγέλης  τροποποίηση του σχεδίου της δάδας των Εθελοντών Αιμοδοτών  για τον σχεδιασμό  της Ανθρώπινης Δάδας των 250 Φοιτητών στο έδαφος κάτω από τη Γέφυρα

4)      Απόστολος Κωνσταντινίδης Γυμναστής – Οργάνωση των Φοιτητών της «Ανθρώπινης δάδας»

5)      Σύλλογος Διασωστών Κοζάνης –  Ομάδα Προστασίας

6)      Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών  ΕΡΑ.ΔΥ.Μ. Συντονισμός αέρα-γης

7)      ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕΛΙ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ  Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.  Φιάλες  νερού

8)      ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΕΒΕ – Διατροφή

9)      ΦΩΤΟ ΜΠΑΜΠΗΣ Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, Βίντεο

Οι συντελεστές της φωτογράφισης, και οι χορηγοί της ημέρας αυτής, θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στο σύνδεσμο  «Δ.Α.Δ.Α.»  ακρωνύμιο που σημαίνει: Δρω Αξιοποιώντας Δίκτυα Αδρανή. Την ευθύνη δημιουργίας του συνδέσμου αυτού έχει ο κ. Λάζαρος Μαρκόπουλος Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

 Με απόφαση της Διοίκησης:

  • Οι Φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν απαλλαγή από τυχόν απουσίες, ενώ προς αποφυγήν προβλημάτων θα δοθούν στις Γραμματείες των δύο Σχολών ονομαστικές καταστάσεις ανά Τμήμα
  •  Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής
  • Τα ονόματα των Φοιτητών της «Ανθρώπινης Δάδας» θα αναγράφονται στο πίσω μέρος του Ημερολογίου Τοίχου
  • Στο «Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο» θα αναφέρονται εκτός από τα ονόματα των Φοιτητών και τα βιογραφικά, όσων το επιθυμούν.
  • Το Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο θα εμπλουτιστεί και με ποιήματα από την Ομάδα Ποίησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων