Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκαίνια λατομείου της ΓΕΩΕΛΛΑΣ σε περιοχή του Χρωμίου

.

geoellaslatomxr6.9Ο αγιασμός λατομείου Αργίλου στη θέση «Χαραμή» του Δήμου Κοζάνης και της Κοινότητας Χρωμίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης παρουσία στελεχών της εταιρίας και του διευθυντή του εργοστασίου και Λατομείου της Κνίδης κ. Γιώργου Συντουκά.

Η εταιρία αφού έχει κάνει τις απαραίτητες έρευνες τόνισε ο κ. Συντουκάς μπαίνει σε μια αξιοποίηση κοιτάσματος που έχει βρεθεί σε περιοχή του Χρωμίου και αφού έγιναν οι ανάλογες διαδικασίες (άδειες από υπηρεσίες), προχωρά στην εξαγωγή του υλικού. Ο κ. Συντουκάς ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού για τη συνεργασία που έχουν εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ευχήθηκε να έρθουν καλύτερες ημέρες στον τόπο μας. Να σημειωθεί πως η εταιρία παρέθεσε γεύμα στους κατοίκους του χωριού με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των δυο πλευρών.

Από τη μεριά του ο κ. Γιάννης Καστρίτης Γεωλόγος της εταιρίας ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους κατοίκους του χωριού, λέγοντας έπειτα: «Αισθανόμαστε και μείς ότι είμαστε Χρωμιώτες, καθώς η συνεργασία μας είναι άψογη». Ο κ. Καστρίτης τόνισε επίσης πώς: «Τα κοιτάσματα του Χρωμίου, θεωρούνται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα, καθώς τα αποθέματα τους (σύμφωνα με τη δυναμικότητα του εργοστασίου), επαρκούν για περισσότερα από 200 χρόνια. Ευελπιστούμε να είμαστε καλά και οι σχέσεις με το χωριό να παραμείνουν όπως ξεκίνησαν», δήλωσε ο κ. Καστρίτης. Παρούσα ασφαλώς και η πρόεδρος της κοινότητας Χρωμίου κα. Μέλπω Σιαμπανοπούλου, η οποία ανέφερε σε χαιρετισμό της πως το χωριό θα είναι πάντα κοντά στην εταιρία.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον τέσσερα ορυχεία, αφού ήδη υπάρχουν στην Αιανή Κοζάνης, στην Κνίδη Γρεβενών και στο Πυλωρή Γρεβενών. Η ΓΕΩΕΛΛΑΣ Α.Μ.Μ.Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των βιομηχανικών ορυκτών, με σκοπό την ανάπτυξη και αξιοποίηση των μεγαλύτερων αποθεμάτων ατταπουλγίτη (σπάνια ελαφροβαρής άργιλος) και σαπωνιτικού μπεντονίτη στην Ευρώπη. Μετά από εκτεταμένη πολυετή έρευνα, η ΓΕΩΕΛΛΑΣ έχει σήμερα στον έλεγχό της όλα τα βεβαιωμένα αποθέματα των υλικών αυτών. Η σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αργίλου της ΓΕΩΕΛΛΑΣ βρίσκεται στον νομό Γρεβενών πολύ κοντά στα ορυχεία της εταιρείας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη παραγωγή τελικών βιομηχανικών προϊόντων (εξόρυξη, επεξεργασία και ενσάκινση). Επιλεκτική εξόρυξη λαμβάνει χώρα σε τρία διαφορετικά ορυχεία.  Οι δυνατότητες επεξεργασίας περιλαμβάνουν φυσική ξήρανση, πρόθραυση, εξώθηση, θραύση, ξήρανση και θερμική ενεργοποίηση, κοσκίνηση, κοκκομετρική διαβάθμιση, λειοτρίβηση και αεροδιαχωρισμό.

Θανάσης Τέγος