mixelakis-1 1Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει χαρακτηρίσει τα φωτοβολταϊκά ως εμβληματικές επενδύσεις για την περιοχή μας, προφανώς έτσι σκέπτεται την πράσινη ανάπτυξη. Πολλοί λοιπόν στράφηκαν σε αυτά είτε με εταιρείες είτε...

...με τις λεγόμενες ενεργειακές κοινότητες που δεν παύουν επίσης να είναι επιχειρήσεις και να καταλαμβάνουν εδάφη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστέκεται αλλά έχει απλά γνωμοδοτικό ρόλο. Αποφασιστικό έχει η   Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Να όμως που εδώ συμβαίνουν πράγματα άξια αναφοράς αφού και οι τρεις κόρες του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη έχουν συστήσει μονοπρόσωπες Ι.Κ.Ε. με έδρα την Κοζάνη επί της Δημοκρατίας 52 και αντικείμενο δραστηριοτήτων  την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα! Συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουάριου 2020 συστήθηκε η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «KLEIA POWER ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «KLEIA POWER ENERGY» με εταίρο και διαχειριστή την Χαρίκλεια Μιχελάκη. Την ίδια μέρα  συστήθηκε επίσης  η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «EFOUR GREEN POWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «EFOUR GREEN POWER» με εταίρο και διαχειριστή την Ευθυμία Μιχελάκη, όπως και η τρίτη εταιρεία με την επωνυμία «MM PV POWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «MM PV POWER» με διαχειριστή και εταίρο  τη  Μαριάννα Μιχελάκη.

Η σχέση με την Kiefer

Οι εταιρίες έχουν τα αρχικά των μικρών ονομάτων των τριών αδελφών και κοριτσιών του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. KLEIA από Χαρίκλεια, EFOUR από Ευθυμία και MM από Μαριάννα. Στις 22 Μαΐου 2020 καταχωρήθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας «KLEIA POWER ENERGY». Διαχειριστής ορίστηκε για αόριστη διάρκεια, ο Χρήστος Πετρόχειλος, μέλος και διαχειριστής της KIEFER TEK ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  .Η Kiefer  δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας ειδικά στην περιοχή Βαθυλάκκου- Μεσιανής και Πετρανών. Στις 24 Μαΐου 2020 τροποποιήθηκαν επίσης και τα καταστατικά των εταιριών  «EFOUR GREEN POWER» και της «MM PV POWER» ορίζοντας ως  διαχειριστή επίσης το Χρήστο Πετρόχελο της Kiefer. Στις 24 Ιανουαρίου του 2021 πολύ πρόσφατα δηλαδή άλλαξε η διαχείριση των τριών εταιρειών και διαχειριστές ορίστηκαν αντίστοιχα η Χαρίκλεια, η Ευθυμία και η Μαριάννα Μιχελάκη….

https://kleiapowerenergy.gr/,https://mmpvpower.gr/  και https://efourgreennpower.gr/  είναι  οι τρεις πανομοιότυπες ιστοσελίδες των Μ.Ι.Κ.Ε. «Η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, για την υλοποίηση και συντήρηση ενεργειακών έργων και επενδύσεων, που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Α.Π.Ε.). Στελεχώνεται από εξειδικευμένους μηχανικούς με πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία στην μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση-τεχνική υποστήριξη Ενεργειακών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων σε επίπεδο Βιομηχανίας και αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για εξειδικευμένες και αξιόπιστες εφαρμογές». Αυτά αναφέρουν και οι τρεις.

Το θέμα που τίθεται είναι ηθικό και μόνο, όταν η Αποκεντρωμένη έχει αποφασιστικό ρόλο στις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ. Κατά τα άλλα όλα  είναι νόμιμα με την κυβέρνηση να κρατά ένα στέλεχος του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε μια τόσο νευραλγική θέση, προφανώς γιατί εξυπηρετεί τέλεια  τα σχέδιά της. Και  μια  ακόμα υποσημείωση: Συστάθηκε και  τέταρτη μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. από την ανιψιά του Βασίλη Μιχελάκη, επίσης Ευθυμία με την επωνυμία «CHRISTOPHER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με το διακριτικό τίτλο «CHRISTOPHER». Και σε αυτή πέρασε ένα φεγγάρι από τη διαχείριση ο Χρήστος Πετρόχειλος και στις 24 Ιανουαρίου του 2021 διαχειριστής ορίστηκε η μέτοχος Ευθυμία Μιχελάκη του Κλεάνθη, η ξαδέλφη της Ευθυμίας του Βασίλη Μιχελάκη …. Και αυτή έχει έδρα στην Κοζάνη επί της Δημοκρατίας 52…

Ιωάννα Παπαδημητρίου/prlogos.gr

mixelakis-1 1