arxieratikos botsouana-1«Έφυγε» τα ξημερώματα της 22ας Ιανουαρίου 2021, για να συναντήσει το Δημιουργό του, τον οποίο τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

Ο παπα-Δάσκαλος του Bloemfontein της Νοτίου Αφρικής Γεώργιος Τσιφτσής,

...με καταγωγή από την Κοζάνη (Καρυδίτσα), νεότατος σε ηλικία 54 ετών, γεμάτος ζωή και παλμό, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, [με την έγγραφη ευλογία του Μακ. Πατριάρχου μας από το 2017, ο Οποίος τότε με πολύ μεγάλη πατρική αγάπη και ενδιαφέρον σε διόρισε], για πολλά χρόνια ανάλωσε τον εαυτό του στα Ελληνικά Σχολεία της Ομογένειας στη Νότιο Αφρική!

Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Bloemfontein ως Ιερέας κ ως εκπαιδευτικός.

Όμως, παράλληλα εξυπηρετούσε με ζέση ψυχής, με παλμό, με αγάπη και αυτοθυσία όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Ιεράς Μητροπόλεως και οπουδήποτε αλλού τον καλούσε το καθήκον.

Έπαιρνε το αυτοκίνητο και διένυε χιλιόμετρα επί ώρες στο τιμόνι, να επισκεφθεί χωριά, σπίτια Ελλήνων, να κάνει αγιασμό, να μιλήσει και να στηρίξει, να δώσει πιστοποιητικά, πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο.

Η χαρακτηριστική του έκφραση με την οποία πάντοτε έκλεινε την επικοινωνία μας ήταν: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς!».

Πάτερ Γεώργιε, αυτή η γεμάτη αγάπη καρδιά σταμάτησε να χτυπά σήμερα τα ξημερώματα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.

Μας άφησες γρήγορα, είχαμε ακόμη πολλά να κάνουμε... μαζί οραματιστήκαμε και συζητούσαμε την περαιτέρω οργάνωση του ποιμαντικού και εκπαιδευτικού έργου στην τοπική μας Εκκλησία. Καλό Παράδεισο! Ο Θεός είχε άλλο πλάνο... σε ήθελε κοντά Του!
Είμαστε σίγουροι ότι θα προσεύχεσαι για όλους εμάς! Εμείς όλοι θα έχουμε ζωντανή στην καρδιά μας και στην καθημερινότητα μας, την παρουσία της δυναμικής ελληνορθόδοξης ψυχής σου, με τα οποία θα συνεχίσουμε την πορεία μας ως Ορθόδοξη Εκκλησία και ως Απόδημος Ελληνισμός!

Σε ευχαριστούμε για όσα έκαμες όλα αυτά τα χρόνια για όλους, για τα παιδιά μας, για τα σχολεία μας, τις Κοινότητες, το Πατριαρχείο μας, έδωσες ψυχή και καρδιά, Ορθοδοξία και Ελληνισμό και όσα χαρίσματα σου έδωσε ο Θεός, τα πρόσφερες απλόχερα.

Η σκέψη μου αυτή τη στιγμή πηγαίνει στην σύζυγό σου, την Πρεσβυτέρα Βαρβάρα και τα τρία σου παιδιά. Η Πρεσβυτέρα Βαρβάρα πάντοτε βράχος ακλόνητος δίπλα σου, ευγενική, υπομονετική, χαμογελαστή προς όλους, πολύτιμη συνεργάτιδα σε όλους τους τομείς, μία αληθινή σύγχρονη Διακόνισσα της Ιεραποστολής.

Είμαι σίγουρος, ότι αυτή τη στιγμή οι προσευχές και η πατρική αγάπη και η ευλογία του Πνευματικού μας Πατρός και Ποιμενάρχου μας, του Πατριάρχου μας, σε συνωδεύουν στο ταξίδι σου για τη Βασιλεία του Θεού!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ιδιαίτερης πατρίδας σου της Κοζάνης που θα σε σκεπάσει, αγαπητέ μου Πάτερ Γεώργιε.

Σε περιμένω να σε υποδεχθώ και να σε προπέμψω στην μόνιμη κατοικία σου, στην αγαπημένη σου πατρίδα, με αληθινό πόνο ψυχής!

Ο Επίσκοπός σου, ο αδερφός και φίλος σου, ο πνευματικός σου πατέρας, Μητροπολίτης Γεννάδιος! Αμήν!

Πηγή: www.romfea.gr

arxieratikos botsouana-1

arxieratikos botsouana-3