garavelasKΕίναι προφανές πλέον ότι κάποιοι από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Σερβίων, εμάς τους κατοίκους των Καμβουνίων μας θεωρούν κατώτερους, κάτι σαν ιθαγενείς.

Θεωρούν ότι προσφέροντάς μας μερικές θέσεις εργασίας θα δεχτούμε την δημιουργία του ΧΥΤΑΜ στην περιοχή των παλιών μεταλλείων Αμιάντου, θεωρούν ότι  οι όποιες αντιδράσεις μας θα καμφθούν εύκολα αφού είμαστε λίγοι απομονωμένοι και ασυντόνιστοι. Έτσι σκέφτονται και έτσι σχεδιάζουν πάντοτε εκείνοι που κατέχουν θέσεις διοίκησης αλλά δεν διαθέτουν την ανάλογη γκλάβα που απαιτείται.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως όποιος δεν ξέρει να δημιουργεί ξέρει να χαλάει. Αρχίζουν λοιπόν το χάλασμα ξεχνώντας τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαϊκών κονδυλίων που δαπανήθηκαν για την εξυγίανση και αποκατάσταση της περιοχής. Αντί να σχεδιάσουν να προγραμματίσουν καινούριες καινοτόμες δράσεις μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον από τα καλύτερα στην Ελλάδα, εκείνοι θέλουν να ξαναμαγαρίσουν τα Καμβούνια. Τα ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ χρειάζονται αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση! Αντί να παλέψουν για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού  μας πλούτου (λίμνη Ιλαρίωνα, Μπουχάρια, Μοναστήρια, Ελατόδασος Βουνάσας, σπάνια βιοποικιλότητα της περιοχής μας), αντί να παλέψουν για το αρδευτικό της περιοχή μας που θα ανεβάσει τις παραγωγές μας και το βιοτικό μας επίπεδο, αντί να προσπαθήσουν για την δημιουργία προϊόντων Π.Ο.Π (γάλα, κρέας, σιτηρά, κρόκος, αμπέλια κλπ) αυτοί θέλουν να βάλουν τέλος σε ότι έχει απομείνει.

Κύριοι τα πανέμορφα ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ από το χαμηλότερο σημείο τους τα Αναβρυκά του Αλιάκμονα μέχρι την ψηλότερη κορυφή της Βουνάσας αποτελούν ένα σπάνιο απόθεμα φυσικού κάλους. Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι είμαστε τυχεροί που το απολαμβάνουμε. Έχουμε  όμως και την υποχρέωση να το προστατεύουμε και θα το κάνουμε. Είμαστε λίγοι και το ξέρουμε. ΛΙΓΟΙ ΠΑΝΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Σας καλούμε να πάρετε πίσω τα μαύρα σχέδια σας, μην στιγματίσετε τον Παράδεισό μας, γιατί εσείς θα στιγματιστείτε για πάντα.

garavelasK