kosmos2020Μια χρονιά διαφορετική από όλες τις άλλες, μια χρονιά στην οποία η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε την ζωή όλων μας αλλά και μια χρονιά γεμάτη πόνο, συγκινήσεις, απώλειες και συγκλονιστικά γεγονότα. Αυτό ήταν το 2020.

Μέσα σε μόλις 4 λεπτά ο Ελβετός Cee-Roo, ο Ελβετός καλλιτέχνης που είναι γνωστός για την δημιουργία μουσικής με αληθινούς ήχους, κατάφερε να αποτυπώσει τον πόνο αλλά και την ανθρώπινη δύναμη, την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα το 2020

Το συγκλονιστικό βίντεο που έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ξεκινά με χρονολογική σειρά, δείχνοντας τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ λίγο πριν χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού την ανθρωπότητα. Στην συνέχεια, σε πρώτο πλάνο η Ουχάν – το επίκεντρο της πανδημίας και στην συνέχεια άδειες πόλεις, τρομαγμένα πρόσωπα, κόσμος στα μπαλκόνια των σπιτιών τους να ενθαρρύνει τους υγειονομικούς αλλά και εικόνες γιατρών που καταρρέουν μπροστά στην απώλεια.

Ακολουθούν, οι φωτιές στην Αυστραλία αλλά και τον Αμαζόνιο, την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τα επεισόδια που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, η έκρηξη στην Βηρυττό, αλλά και ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το βίντεο καταλήγει με ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού να παίζουν μουσική στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και να τραγουδούν, τον Αντρέα Μποτσέλι μπροστά στον άδειο καθεδρικό ναό του Μιλάνου το Πάσχα και την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ. Τέλος, κλείνει με τις υψωμένες γροθιές ανθρώπων όλων των φυλών από όλο τον κόσμο, θέλοντας να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Πηγή: iefimerida.gr

kosmos2020