vavliaras1611Με αφορμή κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις. Είναι σημαντικό ο πολιτικός διάλογος να διεξάγεται στο πλαίσιο πραγματικών γεγονότων και όχι θεωρητικών σκέψεων. Πολύ περισσότερο δε, όταν υπάρχουν αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, οι εκάστοτε κρίσεις οφείλουν να στηρίζονται σε εμπεριστατωμένα στοιχεία.

Αρνούμαι να δεχτώ ανέξοδες αναλύσεις, χωρίς ενημέρωση και επιβεβαίωση, που αντί να πληροφορούν, αποπροσανατολίζουν όλους εκείνους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης.

Γίνεται αντιληπτή η αγωνία αρκετών συμπολιτών μας, αλλά υπάρχει κάπου εκεί και ένα όριο καθώς κάποιοι βασιζόμενοι σε προσωπικές σκέψεις και αναλύσεις, χωρίς καμία σχετική ενημέρωση, προχωρούν σε αναφορές που σίγουρα αδικούν μία συνολική προσπάθεια που όπως αποδεικνύεται είναι διαρκής, σταθερή και έχει αποτελέσματα.

Έχω λοιπόν την ανάγκη να διευκρινίσω ότι:

Η εφαρμογή για τη δήλωση αναστολής προσωπικού έχει ανοίξει από τις 6 Νοεμβρίου και θα αφορά και το δεύτερο 15νθημερο του Οκτωβρίου.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού με το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής θα καταβληθεί επίσης κανονικά για το εν λόγω διάστημα, με το ποσό που προβλέπεται.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα του κλεισίματος του λιανεμπορίου, ώστε μετά από σχετικές παρεμβάσεις να επιτευχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων ωσότου βέβαια αποφασισθεί το Πανελλαδικό κλείσιμο της αγοράς.

Αντίστοιχα, τέθηκε το ζήτημα απαγόρευσης πώλησης από τα σούπερ μάρκετ διαρκών αγαθών και ειδών που δεν χαρακτηρίζονται πρώτης ανάγκης το οποίο από αύριο 11/11/2020 θα ισχύει.)

Όλα τα παραπάνω είναι αυτά για τα οποία καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν ορισμένες αστοχίες κεντρικών επιλογών, οι οποίες σχετίζονταν και με την απόφαση η Π.Ε. Κοζάνης να περάσει στο επίπεδο Συναγερμού 4.

Ταυτόχρονα και για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε:

Αυξήθηκε σε 40εκ. από 10εκ. ευρώ το ποσό της δράσης για χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας, που επλήγησαν από τον COVID-19, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Είναι ανοιχτή η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 4,5εκ. ευρώ (από 15χιλ. έως 280χιλ. ευρώ για κάθε επιχείρηση).

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει νέα πρόσκληση 5,5εκ. ευρώ για την ίδρυση νέων και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης τουρισμού εμπορίου-υπηρεσιών.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι το «παρών» σε τόσο σημαντικά ζητήματα δε δίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με καθημερινή συντονισμένη προσπάθεια, με συνεργασίες, συμμετοχή, δράσεις και αποτελεσματικές ενέργειες. Προσπάθεια στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο ειδικά οι άνθρωποι της αγοράς – από εκεί προερχόμαστε και εκεί ανήκουμε – επομένως οι όποιες αναφορές καλό θα είναι να εδράζονται στην άσκηση εποικοδομητικής κριτικής και όχι σε ανυπόστατες αναφορές.Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν σύγχυση.

Να σημειωθεί επίσης, ότι μόλις μέσα σε ένα χρόνο έχουμε υλοποιήσει ένα σημαντικό τμήμα των δεσμεύσεων μας, που εστιάζει στην αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της Περιφέρειας μας. Ενεργοποιώντας παράλληλα μηχανισμούς και υπηρεσίες που παρέμεναν σε αδράνεια και αξιοποιώντας ικανά στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό παραγκωνισμένο πολλές φορές από πρακτικές που σίγουρα δεν ευνοούσαν και γενικότερα δεν αναδείκνυαν αυτά τα πλεονεκτήματα.

Τα παραπάνω ένιωσα την ανάγκη να τα γράψω ώστε να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα.

Δουλειά και συνεργασία φίλοι μου με προσοχή πάντα στα μέτρα προστασίας.

vavliaras1611