megaagfot-735x459Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους:

  • Γιώργο Γερμενή
  • Ηλία Κασιδιάρη
  • Γιάννη Λαγό
  • Χρήστο Παπά
  • Ηλία Παναγιώταρο

Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα. 

Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 10 χρόνια για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, 4 χρόνια για παράνομη οπλοφορία και ακόμη 4 χρόνια για την οπλοχρησία.

Το δικαστήριο επέβαλε στους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση:

  • Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Κούζηλο κάθειρξη 7 ετών,
  • Οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Δημήτρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών. 

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχαήλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε 5 έτη κάθειρξη. 

Στους πρώην βουλευτές που είχαν παράνομη οπλοκατοχή επιβλήθηκαν επιπλέον ποινές από 6 μήνες έως 1 έτος.

Οι υπόλοιποι συμμέτοχοι στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 6 έως 8 χρόνια και για την εγκληματική οργάνωση από 3 χρόνια φυλάκιση έως 6 χρόνια κάθειρξη.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 6 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  

Στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών το δικαστήριο τιμώρησε τους 5 κατηγορούμενους σε κάθειρξη από 6-8 έτη και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση επέβαλε 3 χρόνια φυλάκιση, εκτός από τον πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια. Επίσης ο Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων.

Για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και οι πέντε κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο πυρηνάρχης Αναστάσιος Πανταζής- καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών ο καθένας, για κάθε μία από τις τρεις επιθέσεις.

Η πολυήμερη διαδικασία μπαίνει, πλέον, στην τελική ευθεία καθώς αμέσως μετά θα γίνει η συγχώνευση των ποινών που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια θα κριθεί αν θα οδηγηθούν ή όχι στην φυλακή. Είναι η στιγμή που οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν «μάχη» διεκδικώντας για τους εντολείς τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους.

newsbeast.gr

megaagfot-735x459