DSC00073 19Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση “Μουσικοί δρόμου ζωντανεύουν την πόλη μας” που εντάσσεται στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020” του Δήμου Γρεβενών.

Ειδικότερα, έξι μουσικά γκρουπ που απαρτίζονταν από 12 καλλιτέχνες έστησαν μια όμορφη γιορτή που χάρισε στους συνδημότες μας αξέχαστες μουσικές στιγμές, αφήνοντας πραγματικά τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Η μουσική βραδιά έλαβε χώρα στις κεντρικές οδούς Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου που πεζοδρομήθηκαν από νωρίς το απόγευμα και παραδόθηκαν σε πεζούς και ποδηλάτες μέχρι αργά την νύχτα υπό την επίβλεψη του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών.

Η αποψινή δράση, που έγινε ως παρέμβαση για την “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”, είχε ως σκοπό να δείξει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η αλλαγής χρήσης ενός δρόμου, που από ένας ρυπογόνος κόμβος μηχανοκίνητης κυκλοφορίας μετατρέπεται σε ένα οικολογικό πεδίο πράσινης μετακίνησης. Έτσι, ενθαρρύνεται έμπρακτα η διάδοση της πεζοπορίας και της ποδηλασίας και επεκτείνεται ταυτόχρονα η έννοια του δημόσιου χώρου. Υπενθυμίζεται ότι στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ) που έχει επιμελώς σχεδιάσει ο Δήμος Γρεβενών, προτείνεται η μόνιμη πεζοδρόμηση των δυο παραπάνω οδών. Ένα έργο που θα ενώσει τις δυο κεντρικές μας πλατείες και θα αναβαθμίσει χωροταξικά και περιβαλλοντικά το κέντρο της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το Κέντρο Υγείας Γρεβενών σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, οργάνωσαν από κοινού και μια παράλληλη ενημερωτική δράση για τη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας ως μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε έξω από το Δημαρχείο ενημερωτικό σταντ, όπου το προσωπικό του Κέντρου έδωσε πολλές πληροφορίες και συμβουλές προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους από τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι το πολυθεματικό πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” συνεχίζεται το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου στο κατάφυτο Καστράκι. Αναλυτικότερα, στις 10:30 θα διεξαχθεί πεζοπορία σε συνεργασία με τους “Δρομείς Υγείας” ενώ στις 11:30 θα ακολουθήσει μάθημα ευεξίας (yoga) σε συνεργασία με το “treehealth”. Η αυριανή 5η ημέρα των δράσεων θα ολοκληρωθεί το απόγευμα όπου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η “Βόλτα Ενηλίκων” από την “Ένωση Ποδηλατιστών” με σκοπό την εξοικείωση των δημοτών με τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

DSC00073 19

ΣΗΜ.: Σε ένα από τα μουσικά γκρούπ συμμετείχε ο Θάνος Γιαννόπουλος, με καταγωγή από το Μικρόβαλτο (φωτο αριστερά)