laikh-syspeiroΤο άγχος να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια για την απολιγνιτοποίηση και η προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων αναδεικνύει η απόφαση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21/9/2020 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς.

Αφορμή είναι η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο την Παρασκευή 11/9/2020 μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από κατοίκους του Μαυροδενδρίου ενάντια στην παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία φωτοβολταικου πάρκου στο χωριό τους.

Είναι πρόκληση με το που εμφανίζονται αντιδράσεις στην πολιτική τους να αξιοποιούν την πανδημία και να προχωράνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς στερώντας στις παρατάξεις και στους κατοίκους που πλήττονται από τις εξελίξεις να επιχειρηματολογήσουν για τις απόψεις τους, να γίνει ουσιαστικός διάλογος για ένα θέμα τόσο σημαντικό.  

Ευθύνη έχουν και οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι που αντιδρούν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού για να προωθήσουν ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. Προώθησαν διαχρονικά την πολιτική της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης και σήμερα προσπαθούν να σπρώξουν το λαό σε άλλες μορφές προώθησης της απολιγνιτοποίησης όπως οι ενεργειακές κοινότητες που θα έχουν τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα ενσωματώνοντας και κάνοντας συνένοχους στο έγκλημα τους κατοίκους. Οι δίκαιοι αγώνες των κατοίκων δεν πρέπει να εγκλωβιστούν ανάμεσα σε αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μπροστά μας έχουμε σοβαρές εξελίξεις όπως ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, αυξήσεις φόρων και τελών, κλείσιμο παιδικών σταθμών κ.α. Οι αντιδράσεις του λαού και των κατοίκων του χωριού πρέπει να προσπερνούν τις παγίδες και τα εμπόδια που τους στήνουν όσοι θέλουν τον λαϊκό παράγοντα στην άκρη μακριά από τις αποφάσεις.  

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει τώρα πίσω την απόφαση της και να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παρευρισκομένων. Να εξασφαλιστεί η παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων τους χωριού τηρώντας όλα τα μέτρα ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις τους για ένα σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον της περιοχής και του χωριού τους.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν άμεσα στο ζήτημα ώστε να εξασφαλιστεί η δια ζώσης συνεδρίαση.

Κοζάνη 18/9/2020

laikh-syspeiro