Vetta K 1Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα ««Άμεση ανάγκη για στήριξη των εργαζομένων στο Ορυχείο Προσηλίου».

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μείωση της δραστηριότητας στο Ορυχείο Προσηλίου, ως αποτέλεσμα της άδικης και βεβιασμένης πολιτικής της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο έχει ανακοινώσει την απόλυση 38 εργαζομένων σε σύνολο 76 για το τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων της με τη ΔΕΗ. Παρά τις επανειλημμένες κρούσεις και τις συναντήσεις, δεν έχει δοθεί κάποια δεσμευτική απάντηση από την κυβέρνηση. Αντιθέτως, ακόμα και στο πρόσφατο master plan, δεν υπάρχει καμία σοβαρή  πρόβλεψη γενικά για το μέλλον της ΠΕ Κοζάνης, πολλώ δε μάλλον για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Ως εκ τούτου, ζητείται η επίσημη απάντηση του Υπουργείου για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζομένους.

Τέλος, αναδεικνύεται το γενικότερο πρόβλημα που αφορά τον Δήμο Σερβίων, ο οποίος στηρίζει το ΑΕΠ του σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξορυκτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στα όριά του (Προσήλιο – ΛΑΡΚΟ) και επηρεάζει αποφασιστικά όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.

Η ερώτηση κατατίθεται μαζί με τους Σωκράτη Φάμελο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Vetta K 1