forologika-logistes-eforia-forosΠαράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως στις 28 Αυγούστου 2020 με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως είπε ο υπουργός οι δόσεις παραμένουν ίδιες, δηλαδή οχτώ, και οι δύο πρώτες δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν εντός της νέας προθεσμίας χωρίς καμία επιβάρυνση. Η έκπτωση του 2% διατηρείτε για εφάπαξ πληρωμή φόρου έως τις 21 Αυγούστου, ενώ στις επιχειρήσεις εφαρμόζεται η μείωση προκαταβολής φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ. Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019 πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Ιουλίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 7  επόμενων μηνών.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 2%. Όταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση 2%.

ΕΝΦΙΑ. Για το έτος 2020 οι δόσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α., εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, αυξάνονται από 5 σε 6 εκ των οποίων η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του έτους 2020 και η τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου του έτους 2021.

Πηγή: capital.gr

forologika-logistes-eforia-foros