sypotaΗ Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων, αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο στην εξάπλωση της Πανδημίας, προστατεύοντας όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους γύρω τους. Γεγονός που επιβεβαιώνει και το φετινό σύνθημα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO)...

...στην προ ημερών (28 Απριλίου 2020) Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στη Εργασία: «Σταματήστε την Πανδημία. Η Υγεία και η Ασφάλεια στην Εργασία σώζει ζωές.»

          Στο πλαίσιο αυτό, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμβάλλοντας στην μεγαλύτερη προστασία των εργαζομένων αλλά και την περαιτέρω υγειονομική ασφάλεια της Κοινωνίας, παρουσιάζει επικαιροποιημένη εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου για αυτό τον σκοπό. Η ειδική αυτή μελέτη αποτελεί ένα εγχειρίδιο με «Οδηγίες και Μέτρα, που αφορούν την αντιμετώπιση της Πανδημίας από τον Κορωνοϊό στο Εργασιακό Περιβάλλον των Ο.Τ.Α.».

          Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την συγγραφική ομάδα των: Ευθύμη Θανασιά, Γιώργου Μακρυνού και Γιώργου Ντουνιά, την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2020, στις 11.00 το πρωί στα Γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραισκάκη-Αθήνα-3ος Όροφος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο YOUTUBE: 

 https://www.youtube.com/channel/UCcjF8XQWPkXFtXJD5gwKT_w.

          Σχετικός σύνδεσμος θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (www.poeota.gr)

και στα κοινωνικά δίκτυα (FACEBOOK). Κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων, τα οποία  θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν από την συγγραφική ομάδα.

          Το ειδικό αυτό εγχειρίδιο που συντάχτηκε με την αιγίδα και συνεργασία της Μονάδας Φυσιοπαθολογίας της Εργασίας και των Επαγγελματικών Νόσων, του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος (Ε.Ε.Ι.Ε.Π.), θα τροποποιείται, θα συμπληρώνεται και θα επικαιροποιείται σύμφωνα πάντα με τις επίσημες οδηγίες της πολιτείας και τα νέα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύπτουν από την εξέλιξη της Πανδημίας.

sypota