IMG-4e949a210ff6a901e106cddf0d6e5b60-VΑπό κύκλο επαφών που πραγματοποίησα τις προηγούμενες ημέρες με τη διοίκηση της επιχείρησης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΑΗΣ Μελίτης και η επανεκκίνηση της λειτουργίας του, βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, αναμένονται οι γνωμοδοτήσεις/παρατηρήσεις των αρμοδίων φορέων στο στάδιο της διαβούλευσης, ώστε να ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξομάλυνση της τροφοδοσίας της Μονάδας από το ορυχείο Προσηλίου, γεγονός που έχει σημαντική επίπτωση στην ευρύτερη δραστηριότητα του Δ. Σερβίων, δεδομένου ότι στην εξορυκτική δραστηριότητα απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, παρακολουθούμε από κοντά τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση στο παραπάνω ζήτημα.

Κρίσιμο, όμως, παραμένει το ζήτημα της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, αφού η χαμηλή ζήτηση στις παρούσες συνθήκες αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για τη λιγνιτική δραστηριότητα. Οι θετικές ενδείξεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι, εφόσον συνεχιστεί από όλους μας η συνεπής τήρηση των υποδείξεων των ειδικών, σύντομα θα αρχίσει η επανάκαμψη στην κανονικότητα.

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

IMG-4e949a210ff6a901e106cddf0d6e5b60-V