www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σερβίων» στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, στις 8 Απριλίου 2020 Εκτύπωση
Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 02:45
laikh-syspeiroΗ Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σερβίων με αφορμή την εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 55/2020) που καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων αυτή την περίοδο, καλεί τη Δημοτική Αρχή Σερβίων να μην επιχειρήσει να πάρει αποφάσεις...

...για σημαντικά ζητήματα για το λαό του Δήμου μας και το μέλλον της περιοχής με “συζήτηση” δια περιφοράς.

Θέματα εξέχουσας σημασίας μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων. Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε δε γίνεται να αντιμετωπίζεται ως “ευκαιρία” για να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκοί σχεδιασμοί που σφίγγουν και άλλο τη θηλιά στα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι συμπράξεις Δήμων, Περιφερειών κλπ. σε “Ενεργειακές Κοινότητες” δεν είναι κάτι καινούργιο. Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις για “αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας”, “την πράσινη ανάπτυξη”, και άλλα εύηχα λόγια, οι λεγόμενες “Ενεργειακές Κοινότητες” αποτελούν νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στον χώρο των ΑΠΕ, είτε απευθείας, είτε μέσω κάποιων ΜΚΟ και «Συνεταιριστικών σχημάτων» και ΟΤΑ.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους, είναι ενάντια στις “Ενεργειακές Κοινότητες”, γιατί αυτές αποτελούν το “όχημα” κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων, με προκάλυμμα την “αλληλέγγυα οικονομία”. Με μαθηματική ακρίβεια, η απελευθέρωση της Ενέργειας -και μέσω των «Ενεργειακών Κοινοτήτων»- οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια την πλειοψηφία του λαού. Εν μέσω της κρίσης της πανδημίας που στην κυριολεξία ματώνει το λαό μας, είναι απαράδεκτο να περνάνε τέτοιοι σχεδιασμοί, “δια περιφοράς” και χωρίς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είναι ο παραπάνω.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στο σημερινό (8/4/2020) δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: "Περί συμμετοχής του Δήμου Σερβίων στην Ενεργειακή Κοινότητα μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εξουσιοδότηση υπευθύνων για αναζήτηση και επεξεργασία στοιχείων”.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δε θα συμμετέχουμε στο σημερινό (8/4/2020) δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο. Δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Θεωρούμε ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή την περίοδο, πρέπει να διαμορφώνεται με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από τις διά περιφοράς συνεδριάσεις για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα άμεσης ανάγκης, καθώς και για διαδικαστικά ζητήματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΑΚΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

laikh-syspeiro

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack