- mikrdrone917 5 152Με αφορμή την Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματίσει ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΙΑΣ Μικροβάλτου για την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο ΚΕΦΟ Μικροβάλτου (4:00μμ), θα θέλαμε να διατυπώσουμε την άποψή μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τρείς (3) σύλλογοι του Μικροβάλτου και να προτείνουμε το …αυτονόητο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροβαλτινών Κοζάνης και ο τοπικός Πολιτιστικός - Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Μικροβάλτου Η ΕΛΠΙΣ, βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια τα τελευταία πέντε (5) και πλέον έτη.

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΙΑΣ Μικροβάλτου έδωσε ένα επιτυχημένο παρών στα δώδεκα (12) χρόνια της πορείας του στα αθλητικά δρώμενα των ερασιτεχνικών κατηγοριών της ΕΠΣ Κοζάνης και όχι μόνο, αλλά από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης. Με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς αγωνιστική συμμετοχή, θεωρείται νομικά σχεδόν αδύνατη η τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να συνεχίσει ως σύλλογος με πολιτιστικές δράσεις.

Κατόπιν των παραπάνω, επειδή το γενικότερο πολιτιστικό κίνημα βρίσκεται σε ύφεση, το χωριό συρρικνώνεται και οι αποστάσεις από τα πλησιέστερα αστικά κέντρα της Κοζάνης και των Σερβίων έχουν μικρύνει, προτείνουμε τη διάλυση των τριών (3) υπαρχόντων (στα «χαρτιά» οι δύο) συλλόγων του Μικροβάλτου και τη δημιουργία ενός ενιαίου Πολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Μικροβάλτου με έδρα το Μικροβάλτο με τη συμμετοχή όλων όσων τη διάθεση και το μεράκι να δουλέψουν, ώστε το Μικρόβαλτο με την πλούσια πολιτιστική παράδοση να επανέλθει στο προσκήνιο.

Ας γίνει την Κυριακή 16/2 το πρώτο βήμα με τη συμφωνία δημιουργίας ενός νέου ενιαίου συλλόγου του Μικροβάλτου και τη συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία του. Γι αυτό κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όλων. Και πάνω απ’ όλα με πνεύμα ενότητας…

Γ.Μ./mikrovalto.gr

- mikrdrone917 5 152