plithismosκοζ52Κυρία Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Πρόσφατα αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης, η εξομοίωση των κλιμακίων κατανάλωσης νερού - αποχέτευσης των κοινοτήτων με αυτών της πόλης της Κοζάνης.

Σε πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου Κοζάνης που έγινε στο κοινοτικό κατάστημα Χαραυγής στις 29-01-2020 και ώρα 6.30 μ.μ, σύσσωμα εκφράστηκε η αντίθεση στο γεγονός αυτό, και χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τους συμπολίτες μας στον δήμο, τονίζουμε τα παρακάτω:  

Σε μια περίοδο που οι οικονομικές δυσκολίες γίνονται δυσβάστακτες για όλα τα νοικοκυριά, μια απόφαση σαν την παραπάνω ίσως και να είναι η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης των συμπολιτών μας,                                                                    

           1. Η οικονομική επιβάρυνση που θα προκαλέσει η εφαρμογή της εξομοίωσης αυτής μπορεί κάλλιστα να καλυφτεί με την είσπραξη των όποιων ανεξόφλητων λογαριασμών Νομικών και Φυσικών προσώπων. Θα πρέπει οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης να είναι ενδελεχείς και συνεχείς, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες του ατιμολόγητου νερού.                                                                              

2. Οι κοινότητες δεν απολαμβάνουν τις ίδιες Υπηρεσίες με αυτές της Κοζάνης (Τηλεθέρμανση, Ύδρευση, Αποχέτευση, Καθαριότητα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ανάγκες των κατοίκων στα χωριά είναι περισσότερες, σύνθετες και αναπόφευκτες.

3. Θα πρέπει να γίνει σαφές σ’ όλους μας πως αποφάσεις σαν την παραπάνω σβήνουν τα χωριά μας. Η υπάρχουσα αστυφιλία θα αυξηθεί. Η οικιακή οικονομία των χωριών μας θα κλονιστεί, αφού οικόσιτες παραγωγές δεν θα υπάρχουν. Η εμπιστοσύνη του πολίτη θα πληγεί για ακόμη μια φορά, αφού έργα υποδομών ύδρευσης – αποχέτευσης γίνονται πολύ λίγα και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες τω κοινοτήτων.

                                     Η Συντονιστική Επιτροπή

1) Καζαντσίδης Θεοχάρης ( πρόεδρος Ακρινής Δ.Ε. Ελλήσποντου )

2) Ζυμάρας Κωνσταντίνος ( πρόεδρος Κάτω Κώμης Δ.Ε. Ελίμειας )

3) Βαβλιάρας Αστέριος       ( πρόεδρος Αιανής Δ.Ε. Αιανης )

4) Δεμιρτζίδης Βασίλειος     ( πρόεδρος Σιδερών Δ.Ε. Υψηλάντη )

5) Αντωνιάδης Χαράλαμπος ( πρόεδρος Νέας Νικόπολης Δ.Ε. Κοζάνης )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

plithismosκοζ52