83754816Η αναζήτηση φυσικών χώρων για την δημιουργία φραγμάτων και αρδευτικών στα Καμβούνια αλλά και η επίλυση προβλημάτων των Τοπικών Κοινοτήτων Λιβαδερού, Τριγωνικού, Πολυρράχου και Προσηλίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης...

...του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σερβίων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επισκέψεων που έχουν προγραμματιστεί, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν τα προβλήματα της κάθε περιοχής, τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών αλλά και να σχεδιαστούν έργα και δομές για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Μαργαρίτης, Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων Κώστας Γρίβας και οι προϊστάμενοι τμ. Συγκοινωνιακών Έργων Δέσποινα Καραγεώργου και Παναγιώτης Τσιάμης.

Στην Τοπική Κοινότητα Προσηλίου ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Ποντίκη και με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυράχου κ. Ευάγγελο Τζώνα και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγχρόνως συζήτησαν τις προοπτικές για την αξιοποίηση της περιοχής του Αγίου Χρυσοφόρου και την διακλάδωση του δρόμου προς Σέρβια καθώς και τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης του Πολυρράχου.

Στην Τοπική Κοινότητα Τριγωνικού ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιώργου Παπαθανασίου και τον πρώην Δήμαρχο Σερβίων κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο όπου και παρουσιάστηκε, η υπάρχουσα ήδη μελέτη του αρδευτικού της περιοχής. Τα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας και η ανάγκη γεώτρησης για να λυθούν τα προβλήματα του Τριγωνικού και Πολυρράχου συζητήθηκαν διεξοδικά ενώ πραγματοποιήθηκε και επί τόπου αυτοψία στο σημείο (κάτω Κατερίνι) και μία πρώτη εκτίμηση της καταλληλότητας του χώρου για την κατασκευή φράγματος.

              Στο Λιβαδερό ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Παπαχαρισίου και τους συμβούλους κ.κ Νίκο Σπυρίδων, Νικόλαο Τσιτσιορή όπου έγινε αναφορά στην κατάσταση των δρόμων που οδηγούν στα ποιμνιοστάσια της Τοπικής Κοινότητας ενώ επισκέφτηκαν επί τόπου και τους δύο χώρους (Κυδωνιάς και Αμάρντει), κατάλληλους για την κατασκευή φράγματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Νίκο Σπυρίδωνα για τις δραστηριότητες και την ύπαρξη Κοινότητας Λιβαδερού στην πόλη της Ζυρίχης, της οποίας προεδρεύει ο αδελφός του και ζήτησε να έρθει σε επαφή ώστε να υπάρξει σύσφιξη των σχέσεων, ανάμεσα στην Περιφέρεια και των δραστήριων αποδήμων Λιβαδερού - Ζυρίχης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

83754816

8358418983696831

83595493

Σχόλια   

Β2Β
0 # Β2Β 04-02-2020 14:38
...στο Μικρόβαλτο δεν θα γίνει ερευνα;

-

admin: Έγκριση σχολίου κατ' εξαίρεση. Το mikrovalto.gr δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια.
Παράθεση